A Magyar Úszó Szövetség elnöksége szerint tévúton járnak azok a versenyzők, akik a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka vezetésével nyílt levélben mielőbbi változásokat ösztönöznek a sportágban.

A MÚSZ hétfői közleménye szerint – amelyet a szervezet azt követően juttatott el az MTI-hez, hogy az elnökség többsége igen szavazatával visszaigazolta azt – "a feltüzelt versenyzők tévúton járnak, követeléseik megalapozatlanok". Az elnökség szerint egy-egy negatív történés ellenére a magyar úszósport sikeres.

"Egyetlen nemzeti úszószövetség sem rendezett, rendezhet annyi nemzetközi versenyt – világbajnokságot, Európa-bajnokságokat –, mint a magyar, amelynek kapcsán előbb a margitszigeti létesítmény bővült, hamarosan pedig megnyitják a Dagály-úszókomplexumot. Ezen túlmenően elindult és hatékony a nagyszabású, nyolc régióban zajló Jövő Bajnokai program. A válogatottak a világ különböző pontjain idilli körülmények között készülhetnek, összességében sikert sikerre halmoznak"

- olvasható a MÚSZ állásfoglalásában.

A közlemény kitér arra, hogy a szervezet gazdálkodása tökéletesen átlátható, a szakmát érintő finanszírozási döntések esetében az eredményesség a legfontosabb szempont – így a válogatott versenyzők valamennyi, kellően indokolt kérését a szövetség maradéktalanul teljesítette az elmúlt években.

A MÚSZ beszámolója szerint 81 egyesület idén 600 millió forintot kapott négy program keretében, továbbá 133 millió forint értékben hozzájutottak uszodai felszerelésekhez és a felkészüléshez fontos eszközökhöz. A hazai és nemzetközi edzőtáborokban, versenyeken 137 úszó vett részt, rájuk 2016-ban – az általuk igényelt sporteszközök és táplálékkiegészítők beszerzésével együtt – további közel 394 millió forintot fordított a MÚSZ. Emellett a válogatott versenyzőket március óta várja a Tüske Uszoda a legmodernebb eszközökkel felszerelve, kizárólag rajtuk múlik, mikor és milyen mértékben használják a létesítményt, benne a válogatott tagjai számára kialakított erősítőtermet, a mozgáselemző kamerarendszert, illetve a regenerációt segítő modern berendezéseket.

Az elnökség által elfogadott közlemény kitért rá, hogy sem Hosszú Katinkával, sem edző férjével, Shane Tusuppal egy éve nem értenek szót: "Hosszú Katinka eredményei – mint ahogy ezt többször hangsúlyoztuk – lenyűgözőek, ám az a magatartás, amelyet az edző-férj tanúsít itthon és külföldön, elfogadhatatlan. Hosszú Katinka és edzője mellett szól a siker és az azzal járó közös örömök, viszont ellenük, hogy azzal nem szabadna visszaélni."

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
Miért? Keresztben úsznak a medencében ?
Zeta
Hát,furcsa is lenne, ha azt mondanák, hogy @r van a levesben.
Majd kirúgják magukat.
Pilcz
El fogják érni, hogy majd más zászló alatt fog úszni aztán a statisztika a béka segge alatt lesz. Na akkor ki lesz a bűn bak...
aremy
@lópicigáspár:gondolom a katinka mert mindig a másik a hibás .
Fradigege
Nem védem a MÚSZ-t, de Katinkáék 7 pontja nekem kínai. Nyilván nem vagyok benne a buliban. Nem tudom a hátterét a bulinak. További jó birkózást kívánok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.