Kakucson egy mérkőzésen esett össze egy 16 éves dabasi  focista csütörtökön, a pálya mellett hatszor, úton Budapest felé még háromszor kellett újraéleszteni. Jelenleg mesterséges kómában tartják az orvosok.

A Kakucs elleni mérkőzésen esett össze csütörtökön Duhaj Ádám dabasi 16 éves focista – számolt be az esetről a fociakobon.hu nyomán a Blikk

Kilencszer kellett újraéleszteni a 16 éves dabasi focistát, miután összeesett a meccsen

Fotó: pixabay.com CCO

A korábban NB I-es focista Farkas Krisztián edző a következőt nyilatkozta: 

Két perc volt hátra, amikor Ádám jelezte, lemenne a pályáról, és egy perc múlva le is jött, mert a cipője nyomta a lábát. Lesétált az oldalvonalnál, hogy odajön hozzám, a kispadhoz, de nem jutott el odáig…

Az oldalvonal mellett tartózkodók állítják, a kapu mögött még kinyújtózott, mintha szúrna a szíve, aztán összeesett. Rohantunk, sprinteltünk, mert láttuk, hogy nagy a baj.

Szerencsére öt perc múlva megérkezett egy mentős, aki szabadságon, de a közelben tartózkodott, és átvette tőlünk a fiút. Amíg a mentő kiérkezett, legalább hatszor élesztettük újra Ádámot, amikor nem volt légzése, nem volt pulzusa.

Húsz perc múlva jött a segítség, és még ők is dolgoztak vele legalább másfél órát a helyszínen és az autóban. Nem tagadom, mindvégig attól tartottam, egyszer csak kiszállnak a mentősök, és azt mondják, hogy eddig tudtak küzdeni Ádám életéért.

Farkas még elmondta, úgy tudja, úton Budapest felé a mentőben még háromszor kellett a fiút újraéleszteni, ám végül stabil állapotba került. 

Nem volt előjele ennek az egésznek, mert bár körülbelül két hete volt egy kis megfázása, ugyanúgy készült, edzett, mint máskor. Jelenleg a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán ápolják, mesterséges kómában tartják még jó néhány napig

- tette még hozzá Farkas. 

A Bors utolérte a fiú apját, aki maga is ott volt a meccsen, ám félidőben elment egy másikra játszani – úgy kellett visszahívni, hogy baj van.

Valóban ott voltam a meccsen,elindultam focizni onnan, és utána hívtak, hogy mi történt és menjek vissza. Itt vagyunk bent Ádám mellett, akit továbbra is mesterséges altatásban tartanak.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Horizont: Mond mit érnek a ,,sport orvosik,, ??? Szerintem semmit !!!
justhpeter
"Rendes" betegnek sem jut megfelelő időben orvosi kezelés, nemhogy egy fiatalnak, akinél nincsenek előzmények. Azt a tömeget, amit ezek a fiatal sportolók jelentenek ma már nem tudják ellátni.
Nagyon szurkolunk a fiúnak !
gulyasgyula
Jobbulást kívánok a srácnak biztos meg fog gyógyulni , fiatal és erős a szervezete ..Bocs de melyikőtök járt a kötelező sportorvosi vizsgálaton kívül //amit feleslegesnek tartottunk // orvoshoz ..Minek ? Fiatalok egészségesek voltunk minek mennénk orvoshoz ?? Ez a fiatal srác is így volt vele ...
papa.49
@gulyasgyula: Mikor még az ,,őskorban,, aktívan sportoltam 2 havonta volt ilyen vizsgálat, verseny előtt meg mindig ...
papa.49
@Horizont: Valószínűleg valami a szívével, vagy a keringésével összefüggő betegség, vagy fejlődési rendellenesség ...
Emlékszem mikor 14 évesen ipari tanulónak mentem komoly egész napos orvosi vizsgálat volt, mindenre kiterjedően ...Ki is szuperáltak pár srácot szívbillentyű betegséggel / villanyszerelő szakma /, meg ,,ingerület vezetési,, hibával... Volt egy két lapos nagy A4 papír amiben minden szerepelt, a mai napig meg van...
gulyasgyula
@papa.49: ...Az csak egy rutin vizsgálat volt amire oda se figyeltünk ..Fiatalon fát lehetett vágni a hátunkon az se fájt ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.