Kevesen számítottak rá, hogy ilyen sima lesz a párharc első meccse. A Debrecennek négy gólt kell szereznie a következő mérkőzésen a hosszabbításhoz.

A Puskás lealázta a Debrecent, fél lábbal a kupadöntőben érezheti magát Pintér Attila legénysége
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A Puskás Akadémia csapata óriási lépést tett a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a továbbjutás felé, miután a szerdai első mérkőzésen, hazai pályán 4-0-ra legyőzte a több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó Debrecent.

A visszavágót május 8-án rendezik.

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Puskás Akadémia-Debreceni VSC 4-0 (3-0)

Felcsút, v.: Erdős

gólszerzők: Henty (2., 31.), Perosevic (43.), Knezevic (79.)

kiállítva: Kinyik (42.)

sárga lap: Poór (54.), illetve Bényei (23.)

Puskás Akadémia:

Hegedüs – Poór, Spandler, Hegedűs J., Trajkovski – Molnár G., Balogh B., Mevoungou, Knezevic (U. Diallo, 80.), Perosevic (Prosser, 69.) – Henty (Szakály P., 85.).

Debrecen:

Kosicky – Bényei, Kinyik, Szatmári, Mészáros N. – Bódi, Tőzsér, Jovanovic, Varga K. (Fiip, 80.) – Mengolo (Takács T., 54.), Könyves (Sós B., a szünetben)

Bár az első félidőben a mezőnyben minimális fölényben volt a DVSC, a helyzeteket és a gólokat mégis a Puskás Akadémia szerezte. Pintér Attila vezetőedző csapata Ezekiel Henty duplájával fél óra játék után kétgólos előnybe került, ráadásul nem sokkal a szünet előtt Kinyik Ákos kiállítása miatt már emberelőnyben is futballozhatott, sőt Antonio Perosevic értékesítette a piros lapot követő szabadrúgást.

A második játékrészben úgy tűnt, a felcsútiak megelégednek a háromgólos előnnyel, amit magabiztosan őriztek, azonban a 79. percben egy szép támadás végén Josip Knezevic tovább növelte a különbséget.

Kedden játszották:

Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Egyértelműen bundácska.
Valamelyik észkombájn kiadta az ukázt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.