Marco Rossi szövetségi kapitány első két mérkőzése után elsősorban a labdarúgó-válogatott játékosainak hozzáállását dicsérte.

Rég dicsérték már meg annyira a magyar focistákat, mint most a friss szövetségi kapitány
Fotó: MTI

"Fantasztikusak voltak a játékosok! Az első pillanattól kezdve nagyon odafigyeltek arra, hogy mindent megcsináljanak az edzéseken, amit kérünk tőlük. Az edzőnek nincs annál jobb érzés, mint amikor a játékosaitól azonnal viszontlátja a pályán, amit kért tőlük. Egy szavam sem lehet rájuk, mert egytől egyig mindegyik játékos nagyon profin dolgozott és viselkedett"

- jelentette ki az olasz szakember a magyar szövetség (MLSZ) honlapjának adott szerdai interjúban.

Rossi szerint többek között abban kell fejlődnie a nemzeti együttesnek, hogy jobban bízzon magában és a képességeiben, az ezekből adódó lehetőségeit pedig szervezettebben kell kihasználnia.

"A védelmi vonalunk most még eléggé mélyen volt, ezt szeretném, hogy előrébb hozzuk. Emellett azt is szeretném, hogy agresszívebbek legyünk labdaszerzésben és az ellenfél kapujához közelebb próbáljunk labdát szerezni. Ezekhez azonban időre van szükség, és megfelelő önbizalomra. Ezeken fogunk dolgozni a következő összetartás alatt"

- mondta Rossi.

A nemzeti együttes októberi ellenfelei közül az észtekről kifejtette, hogy nagyon nehéz dolguk lesz és "kifejezetten kellemetlen ellenfelek" lesznek, a görögöknek is alaposan meggyűlt a bajuk velük három nappal a magyarok elleni meccsük előtt.

"Ugyan zártkapus mérkőzést játszottunk kedden, a szurkolók mégis hallatták a hangjukat a stadion mellől. A csapat és a szurkolók egymásra találása alighanem újabb lökést adhatna a folytatásra"

- mondta Rossi, aki úgy vélte, azért negyedórával a lefújás előtt kezdték bíztatni csapatát a létesítményen kívülről, mert a drukkerek minden bizonnyal látták a tévében, hogy csapata harcol, küzd a győzelemért.

Rossi arról is beszélt, nyilvánvalóvá vált számára, hogy a játékosoknak rendkívül fontos a válogatott. Úgy vélte, sokszor a rajtuk lévő nyomás kicsit megnehezíti a dolgukat, hiszen többségében huszonéves fiatalokról beszélünk, akiknek még meg kell tanulniuk kezelni az ilyenfajta nyomást. Szerinte viszont a győzelem iránti vágyuk, küzdeni akarásuk megkérdőjelezhetetlen. A tréner azt megígérte, hogy a szurkolók a jövőben is olyan csapatot láthatnak, amely küzd és harcol a sikerért.

A szakvezető múlt szombaton 1-0-s vereséggel mutatkozott be a magyar válogatott kispadján Finnországban, majd kedden zárt kapus mérkőzésen a görögök 2-1-es legyőzésével javított hazai pályán a Nemzetek Ligájában. Az októberi dupla fordulóban előbb 12-én Görögország, majd három nappal később Észtország vendége lesz a nemzeti együttes az első alkalommal kiírt sorozatban.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.