Az oroszok december 31-ig kaptak haladékot, hogy megnyissák doppinglaborjukat ellenőrzésre, de egy trükkel egyetlen adatot sem adtak át. Az időhúzásban jók, az eltiltástól sem ijedtek meg.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mindeközben a derék EUSP-osok ezerrel kampányolnak

A derék oroszok megint nagy ívben tettek a WADA előírásokra és a saját fogadkozásukra is

„Az oroszok 2018. december 31-ig kaptak haladékot arra, hogy a moszkvai doppinglaborjukat megnyissák, és adatokat szolgáltassanak a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) munkatársainak, de ezt nem tették meg. ” – számol be a média az aktuális helyzetről.
Nos ez egy dolog, igazából egyetlen értelmes lehetőség, ahogy ezt többen is felvették: ismét és határozottabban eltiltani minden orosz versenyzőt és vezetőt a versenyeken való részt-vételtől és az országot a versenyek rendezésétől.
Erre persze közös akartra lenne szükség és erős határozott intézkedésre. S nem utolsó sorban a sportot támogatók és közvetítők lépéseire.
Ami az utóbbit illeti – ahogy én erre már sokszor felhívtam figyelmet – igencsak fontos lenne, ha pl. az EUSP riporterei sem sumákolnának, sőt mint gyakran teszik kampányolnak a csalók mellett.
Hic & nunc nem beszélek sem a kenyai és más kelet-afrikai atlétákról, vagy a „nagy kedvencem” Nairo Quitana különleges lehetőségeiről; praktice az év nagy részében nem elérhetők a WADA számára. Miközben mint tudjuk más országokban éjszaka is rátörnek a versenyzőkre.
Az elmúlt hetek egyik „mókás” híre volt, hogy a Tour de Ski versenyein igencsak feltűnően jól szereplő versenyzők (meg kell jegyezzem a vezetők kizárólag többszörösen megbukott és ezért eltiltott, de – valamilyen humánus hablattyal - kegyelmet kapott gazfickók) egy jelentős része is különös kegyben részesültek Nem kellett a WADA által elérhetőnek lenniük!!! Egy olyan süket dumával, hogy ott szeretnek edzeni, ahol katonai okokból tiltott övezet van!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.