A magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsánban aratott 3-1-es sikerével csoportja élére ugrott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének első két gólját a középhátvéd Willi Orbán szerezte, majd Mahir Madatov ugyan szépített a 70. percben, de a válogatottban most bemutatkozó Holman Dávid egy perccel később eldöntötte a három pont sorsát.

Vezeti az EB-csoportot a magyar válogatott, biztos lábbal győztük le Azerbajdzsánt

A magyarok hatodszor találkoztak az azeriekkel, mérlegük pedig hibátlan maradt a mostani sikerrel. Egy rossz sorozatot is lezártak, ugyanis legutóbb majdnem három éve, 2016 októberében győztek idegenben. A lettországi sikert követően két döntetlen mellett hatszor kikapott a nemzeti együttes vendégként.

Az E csoportban így most a magyaroknak és a világbajnoki ezüstérmes horvátoknak hat pontjuk van, de az egymás elleni összevetésben a márciusi budapesti győzelmük miatt a magyarok állnak jobban.

A válogatott jövő kedden Wales csapatát látja vendégül a Groupama Arénában.

Vezeti az EB-csoportot a magyar válogatott, biztos lábbal győztük le Azerbajdzsánt

Részletek:

A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek meg a kedden elhunyt svéd Lennart Johanssonról, aki 1990 és 2007 között volt az európai szövetség (UEFA) elnöke.

Mindkét együttes játékosai nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, amelyet az első percekben inkább a kemény belépők, az adok-kapok jellemzett. A labda többet volt a magyaroknál, az azeriek leginkább a védekezés stabilitására koncentráltak, de egy-két alkalommal azért eljutottak Gulácsi kapujáig, veszélyeztetniük viszont nem sikerült.

A jég magyar szempontból a 18. percben tört meg, Orbán gólja pedig rákényszerítette a házigazdákat, hogy nyíltabb futballt játsszanak. Az azeriek ezt meg is tették, így több lehetőség és nagyobb terület nyílt a magyaroknak az ellentámadásokra, amelyek egyikéből Dzsudzsák lőhetett tisztán kapura, de Agajev védeni tudott.

A hazaiaknak egy szögletet követően volt nagy gólhelyzetük, azonban az ötös sarkáról nem tudták Gulácsi kapuja felé lőni a labdát. A félidő hajrájában némi zavart tudtak okozni az azeriek a magyar tizenhatosnál, gólt azonban nem szereztek.

Szünet után az első veszélyes támadást a magyarok vezették, Kleinheisler a befejezésnél fél méterrel a hazai kapu jobb oldala mellé lőtt 17 méterről. Néhány perccel később Dzsudzsák 25 méterről ellőtt szabadrúgását Agajev védte bravúrral, majd a szöglet után Kleinheisler próbálkozhatott 15 méterről, de az azeri kapus ismét hárított. A magyarok a kapujához szegezték az ellenfelet, egymás után végezték el a szögleteket, s az egyik sarokrúgás után Orbán duplázni tudott.

Ezután valamelyest megélénkült az azeriek játéka, s hamarosan szépíteniük is sikerült, de mindössze egy percig örülhettek, mert az újonc Holman Dávid góllal mutatkozott be a válogatottban. A hajrában a legnagyobb izgalmat az okozta, hogy Marco Rossit a holland játékvezető a 87. percben felküldte a lelátóra, gól azonban már nem született, a magyarok pedig megérdemelten vitték el a három pontot a bakui Bakcell Arénából.

"A vezető gólunk után egy kicsit sokat vártunk, az azerieknek voltak is lehetőségeik, de aztán a második félidőre úgy futottunk ki a pályára, ahogy kellett. Azt hiszem, 2-0 után már mi tudtuk irányítani a meccset"

- értékelt a magyarok olasz szakvezetője, aki hozzátette, egyszer, vagy kétszer átlépte a technikai zóna vonalát.

"A futball egy érzelemmel teli játék, nem a színházban, vagy egy teniszmeccsen vagyunk. A játékvezetőknek tudniuk kellene, hogy egy mérkőzésen a szövetségi kapitány is nagy nyomás, stressz alatt van, ezért előfordulhat, hogy átlépi a kijelölt zónát"

- mondta.

"Gratulálok a magyaroknak a győzelemhez és köszönöm a szurkolóinknak, hogy végig buzdítottak minket. Kissé idegesen kezdtünk, sokat szabálytalankodtunk, ezzel lehetőséget adtunk a magyaroknak a szabadrúgásokra, pedig tudtuk, hogy a rögzített szituációkból nagyon veszélyesek tudnak lenni"

- mondta az azeriek horvát kapitánya, Nikola Jurcevic, aki az eredmény miatt csalódott, de a játékosai teljesítményével elégedett volt.

(MTI)

(Fotók: MTI/Szigetváry Zsolt)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nem a focitok jó, a pofátok nagy. Egy sosem jegyzett válogatottat legyőzött egy régen jegyzett válogatott. Ennyi. Ez édeskevés a kijutáshoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ezek szerint még van egy baltás valamelyik fogdában amelyiket haza kell még engedni. Remélem kaptak a fiúk minimum 50 milla jutalmat. Orbán 2 gólt szerzett a 3-ból, újabb Orbán 2/3-ad! Akartam volna kérdezni, hogy vajon Repülős "GiziGeci" is a helyszínen volt-e. Az NSO adta meg a választ: 3.14csányival szotyizgattak kedélyesen.
namihami
@Eladott Ország: Biztos gyalog ment, mert a 900.000-es megtakarítása már régen elfogyott. a maradék pedig már kevés erre az oda-vissza repülőútra is. A Csányi vagy Mészáros gépek pedig nem fapadosak.
Vagy az erdélyi zarándokvonat tett egy kis kerülőt. Esetleg meghosszabbíttatta a járatot, mint a saját kisvasútján. Arra már gobdolni se merek, hogy kész a Felcsút-Azerbajdzsán vonat.
Commenter
@simmering73: Most vége az azeri magyar barátságnak? Majd ha jön egy igazán ütőképes erős csapat akkor lesz zakó. Mert a horvátok elleni győzelem a szerencsén múlt meg azon, hogy a horvátok rosszabb napot fogtak ki.
simmering73
@Commenter: Kutyavilág jön még ezekre. Hisz amit nem bírnak, az a terhelés. Mindjárt itt van Wales. Na az már nem lesz egy sétagalopp. Lehet a baltásért kaptuk cserébe a három pontot ajcsiba?
Commenter
@simmering73: A vezér szavaiban bízva abban a hitben élnek a horvát győzelem óta hogy a horvát foci is, és minden más nemzet által játszott foci is " a mi kutyánk kölyke". Foci terén ugyanúgy a múltba réved, ahogy a politikában. Az aranycsapat mítoszt sem fogja elengedni-megpróbálja reeinkarnálni ahogy a horthysta-kádárista politika elegyét is. Nincs kizárva hogy a baltásnak is vot szerepe a "győzelemben." Hatalmas diadal Azerbajdzsánt legyőzni.
ittott
aszte. Szajol II bármikor megverné ezeket. és most el fogok ájulni. a röhögéstől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.