Pólójával üzent a focista.

A Fradi játékosa a rasszista rendőrök ellen tüntetett Felcsúton

Vasárnap késő este 1–1-es döntetlent játszott a Ferencváros a Puskás Akadémia otthonában a labdarúgó NB I-ben.

A vendégek gólját a dél-szudáni származású, de Norvégiában felnőtt Tokmac Chol Nguen szerezte. Gólöröm közben pedig felhúzta mezét, mely alatt az volt a pólójára írva, hogy „Igazságot George Floydnak”.

Napok óta zavargások vannak az Egyesült Államokban – sőt, már világszerte – miután rendőri igazoltatás közben életét vesztette egy férfi. Az afroamerikai George Floydot négy fehér rendőrtiszt kényszerítette a földre, majd egyikük percekig térdelt a nyakán. A férfi levegőért könyörgött, később pedig a kórházba szállítás közben meghalt. Vasárnap éjjel a washingtoni Fehér Ház közelében is gyújtogattak a tiltakozók.

Forrás: Magyar Hang

Kép: M4

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
A fosztogatás, a gyújtogatás, a randalírozás mindig önkényes és brutális. Szégyent hoz arra a tiltakozásra, amiért kirobbant.
Attól, hogy üzleteket kirabolnak, járókelőket vernek, nem kerül senki közelebb az igazságszolgáltatáshoz, senkinek nem adnak elégtételt, kivéve a csőcseléknek. Remélem, hamar leverik őket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
balos
@Shikari: otvaros koma begyüttél a zsákutcába?
Gyütt Mönt
@Shikari: ne felejtsd el, hogy a feketéket akaratuk ellenére vitték oda rabszolgának. Persze szerinted az is rendben van.
csak úgy....
@Shikari: te nem anti fa? :) buta vagy te tibim...
Gyütt Mönt
@Shikari: miután párszáz éven át ott tartották őket, az eredeti nyelvüket már nem is beszélik és őshazájukban idegeneknek tekintenék őket. Elképesztő az értetlenséged, persze nem is nagyon törekszel az összefüggések megértésére.
csak úgy....
@Shikari: aztán te,hogy állsz a gyökereiddel,talált gyerek?
Málna
Azt olvastam, letartóztatták a rendőrt. Milyen igazságot akarnak még? Az elégtétel lenne nekik, ha hagynák, hogy kedvükre gyújtogassanak és kifoszhassák a boltokat? Mert mind mindig, most is ez a fő cél...
csak úgy....
@Málna: évente rengeteg "feketét" gyilkolnak le ok nélkül fehér rendörök,szerinted ez így ok.?
ez ott kezdödött,mikor millió számra hurcolta be a fehér a feketét afrikából amerikába az akaratuk ellenére! légy öszinte,te ezek után nem lázadnál?
Málna
@csak úgy...: Nem hiszem, hogy rengeteg ilyen eset történne évente. Szoktunk hallana róla, talán egy-két évente fordul elő hasonló. Bár egy is sok, de a fekete bűnözők számához viszonyítva azért ezt nem mondanám rengetegnek.
Szabad akaratukból már jó ideje visszatérhetnének Afrikába a feketék, ha akarnának. Valamiért nem akarnak. Ebből arra következtetek, hogy jobb nekik az Államokban.
De a kérdésemre nem válaszoltál: mi lenne ebben az esetben az igazság a megölt férfi számára?
Gyütt Mönt
@Málna: Kedves, ha figyelmesen olvasol, akkor tudomásodra jut, hogy sok ilyen történik az USÁ-ban. Szóval elég gyakori. Amennyiben vissza akarnának térni, azt sem igen tudnák, hogy melyik államból hurcolták el az őseiket, a nyelvüket már nem is beszélik. Így ott idegenek lennének. A másik dolog, hogy valóban letartóztatták a túlkapást elkövető rendőrt, de még nem ítélték el. Az pedig a bíróság dolga, és addig nincs igazság.
Málna
@Gyütt Mönt: Valamelyik cikkben olvastam, egy fekete fejes egyetlenegy hasonló példát tudott felhozni a közelmúltból, de ott lőttek a rendőrökre.
Nem kell tudniuk, melyik államból hurcolták el őket, a nyelvet sem, elég az angol. Mehetnének, amerre akarnának, ha nagyon rossz ott nekik.
Reméljük, a vandalizmus, fosztogatás nem fog kitartani az ítélethirdetésig. És ha az elég szigorú lesz - akkor a feketék megfizetik az általuk okozott károkat?
csak úgy....
@Málna: baszod...,te buta vagy mint a segg! hogy térhetne vissza szabad akaratából afrikába egy több mint 100 éve rabszolga,vagy te a leszármazottakra gondoltál a csöpp eszeddel? "De a kérdésemre nem válaszoltál: mi lenne ebben az esetben az igazság a megölt férfi számára? " ha a hozzátartozómat ölnék meg,mert fekete volt és egy fehér,vagy mert fehér volt és egy fekete? követelném,hogy lógassák föl az idióta rasszistákat,különben ennek nem lesz vége.
Gyütt Mönt
@Málna: egy hasonlatot hadd hozzak fel. A '40-es évek végén kitelepítettük a svábokat, kikiáltva őket Hitler kollaboránsainak. A svábok meggyökeresedtek itt, és személyes tragédiaként élték meg kitelepítésüket, pedig német nyelvterületre üldöztük őket. Itt volt földjük, házuk, gazdaságuk, mindenük amit két kezükkel létrehoztak. Ezt gondold át.
A másik dolog: hidd el, hogy a vandalizmus tömegjelenség, feketék és fehérek fosztogatták a boltokat, hiszen "ingyen" lehetett áruhoz jutni, a zavarosban halászni. Próbáld meg elkülöníteni, hogy mely károkat okoztak feketék, melyeket fehérek :)))
csak úgy....
@Málna: ha az európába települt öseidre gondolsz,azok sem úgy nézhettek ki,mint egy mostani magyar,mitöl érzed magad különbnek mint egy nigger vagy cigány?
Málna
@csak úgy...: Persze, hogy a leszármazottakra gondoltam. Jesszus, ezt tényleg ilyen szinten kell magyarázni neked?
Honnan tudod, hogy rasszista indittatásból történt az emberölés?
Málna
@csak úgy...: Niggernek nevezed őket, és szerinted én érzem magam különbnek náluk?:-)
Málna
@Gyütt Mönt: Én elhiszem, hogy meggyökeresedtek már az Államokban a feketék, szabad emberként, tehát teljesen felesleges a több száz évvel ezelőtt történtekkel jönni.
Biztos, hogy fehérek is akadnak a vandálok között (bár szerintem inkább latin-amerikaiak lehetnek még sokan közöttük), de hogy az arányuk eltörpül, az elég valószínű.
csak úgy....
@Málna: mikor egyszerre három fehér térdel egy fegyvertelen megbilincselt feketén,akkor az mi az anyám tyúkja?
volt egy fekete kollégám akit mindenki niggerezett mert az menö volt és lesz a fehérek között,-egyszer kérdeztem töle,hogy ez nem bántja vagy sérti ,hogy niggerezik. azt mondta,hogy ez a leg kevesebb ,inkább az fáj neki,hogy nem veszik emberszámba a bunkók és ellenük nincs fegyvere...
Eriksson
@Málna: Érdekes, hogy az itteni kommentelők szerint Egyesült Államokbeli zavargóknak igazuk van és jogosan zavarognak bűnelkövető fajtársuk szerencsétlen sorsa miatt. Ugyanők szerint a halálosan megkéselt két ártatlan magyar fiatal miatt tüntető emberek borzasztó fasiszták és rasszisták.
Micsoda következetesség!
csak úgy....
@Eriksson: te egy nagyon buta emberke..., egy gondolkodásra képtelen,szóra sem érdemes.
görbetükör
A fosztogatás, a gyújtogatás, a randalírozás mindig önkényes és brutális. Szégyent hoz arra a tiltakozásra, amiért kirobbant.
Attól, hogy üzleteket kirabolnak, járókelőket vernek, nem kerül senki közelebb az igazságszolgáltatáshoz, senkinek nem adnak elégtételt, kivéve a csőcseléknek. Remélem, hamar leverik őket.
Málna
@csak úgy...: "mikor egyszerre három fehér térdel egy fegyvertelen megbilincselt feketén,akkor az mi az anyám tyúkja?"
Ez nem rasszizmus, hanem jogos kényszerítés, a rendőri intézkedésnek ellenálló elkövetővel szemben. Más kérdés, hogy itt most túlkapás történt.
Málna
@Eriksson: Amin én a legjobban ledöbbenek ilyenkor, az az állami szervek tehetetlensége. Nem értem, mire várnak. Hány üzletet kell még kifosztani, hány autót felgyújtani, hány embernek félnie, megsérülnie, hogy keményen és hatásosan fellépjenek a csőcselék ellen?
Épp pár hete láttam a tévében a 92-es zavargásokról szóló dokumentumfilmet - döbbenetes volt. Leginkább a tehetetlenség, ott is.
Vagy pár éve az Egyesült Királyságban volt egy nagy erőszakhullám, ott is kivártak a szervek.
Komolyan nem értem.
görbetükör
@Málna: Te bambán mantrázod mindig ugyanazt, ha a tények mindig mások is. Igen, itt túlkapás történt, mert a kamerafelvételeken tisztán látszik, hogy semmi ellenállást nem mutatott a rendőri intézkedés ellen.
Az eset nagyon, nagyon felháborító, de ezt a gyújtogatást, fosztogatást, pusztítást nem indokolja. Ezt a túlkapást csak meglovagolják a szélsőségesek, mint mindenütt a világban.
Málna
@görbetükör: Semmilyen ellenállást nem mutatott? Milyen felvételt néztél? Én láttam az egészet, már a kocsijából is úgy kellett kirángatni, a rendőrautóba sem volt hajlandó beszállni. Ezért teperték le. Ezek a tények. Persze, hogy mantrázom, ha nem értitek meg.
Eriksson
@Málna: Sajnos, nincs mit tenni. Ezt használják ki a felforgatók, akik összeverbuválják a csőcseléket. Hiába vonul ki a rendőrség, az csak olaj a tűzre.
Ok pedig mindig akad egy kis török-zúzok-rabolok programra.
A szervezőket kellene összefogdosni...
görbetükör
@Málna: - nézz a youtube-on néhány felvételt, ne csak azt, amit magyar oldalakon mutattak.
Google fordítóval még azt is megtudhatod, hogy az áldozat és a rendőr egy helye dolgoztak, mint biztonsági őr. Csak nem ismerték egymást, mert más időpontban dolgoztak.
Szóval hagyd már a begyakorolt szöveget és nézz tényeket is. Haszonodra lesz!
RonaGyuri
@Eriksson: igazad van, de akkor mi lesz a Fidesz vezető pribékjeivel, ez a csürhe mindig is Orbán NER-társiból verbuválódott!!! Kezdve a huggyóséktól, a foci-huligánokon át a Deák-téri szokásos hőseitekig! =))
Eriksson
@RonaGyuri: Amely csoport terroristaként lép fel, mindegyiket kivonni a forgalomból!
RonaGyuri
@Eriksson: Orbánnal kell kezdeni!!! =))
kokopelli
@Gyütt Mönt: ...és már évtizedek óta betegre röhögik magukat a németek utódai a "Magyarország jobban teljesít"
baromságon! "Ich schmeiß mich weg vor Lachen!" mondokatják afitalabbak,ha a nagyszülők országát látják! (;-))
(egyébként nem minden német sváb!) (;-))
Eriksson
@RonaGyuri: Az is lehet egy opció, de dög unalmas lenne nélküle.
Nyilvánvaló, hogy beszélni sincs miről, amíg a miniszterelnök meg nem szólal.
Rockxy
a fradinak igaza van!
de ki az a fradi?
Eriksson
@Shikari: Valami ilyesmit gondolt a volt érpataki "antiszemita és rasszista" polgi is, csak aztán kicsinálták a jogvédők.
tudode
Aszongyák vélemény szabacság van, akkor amikor egy légiós focistát is megreguláznak
.
--- Megrovást kapott a Fradi játékosa, amiért a pólóján megemlékezett George Floydról
.
444.hu/2020/06/02/megrovast-kapott-a-fradi-jatekosa-amiert-a-polojan-megemlekezett-george-floydrol
.
Gyors munka vót!
Málna
@görbetükör: A YouTube-on néztem, de egyébként hogy tudnának mást mutatni a magyar oldalak, mint ami történt?
Itt vannak a tények, nyitsd ki a szemed: www.youtube.com/watch?v=vksEJR9EPQ8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.