„Valami olcsót szeretnék…” – suttogta pironkodva a madárcsontú eladólánynak, mire az fáradtan egy szív alakú párna felé bökött. A címke szerint foszforeszkáló, de világosban is ugyanolyan nyálas felirat kiégette Tibi retináját. A pokolba kívánta az egész valentinnapozást. Rettegett, hogy az esti randin megint egy mesefigurás alsógatya vár rá.

Forrás: tempty.hu
Feltöltő: joli234
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Boldog névnapot minden Bálintnak, és boldog Valentin-napot minden szerelmesnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dulcinea
Ostoba cikkíró! A fiam Bálint! Ezt a sértést, pedig kikérem magamnak az összes Bálint nevű férfi nevében!
Talán irigy vagy? És igen a Bálintok ezen a napon duplán ünnepelnek! Miért baj ez?
Zsoel
A falra mászom ettől a "Valentin" névtől is. Az magyarul Bálint, a mai nap pedig hivatalosan Bálint-nap. És szerintem az egész Bálint-napozás (persze csak az angolszász területről átvett giccses ajándékozásra gondolok, nem a névnapra) egy buta, másokat majmoló felhajtás, aminek más értelme(?) nincs, csak az, hogy még egy lehetőséget nyújtsunk a kereskedőknek, hogy kiforgassák azt a kevés pénzt is a zsebünkből, olyan értéktelen vacakokra, amelyek odaadása révén szánalmas megnyugtatást nyújtunk a saját lelkiismeretünknek, hogy na, ma is tettünk valamit a párkapcsolatért.

Pedig ha szeretünk valakit, akkor azt az év nem csak egy, de mind a 365 napján ki kell fejezni, és nem (elsősorban) pénzbeli ajándékokkal, hanem tettekkel.

Na meg különben is eredendően utálom Bálint napját, mert előző napon van a születésnapom, így ez az első nap, amelyiken egy évvel öregebben kelek fel. :(
keresztapa
@Dulcinea: Kedves csak finoman. Kívánok fiadnak dupla örömmel töltött, nagyon sok boldog névnapot.
Dulcinea
@keresztapa: kedves,Köszönöm a jókívánságodat, a fiam nevében is!:)
X-ray
Volt az osztályunkban egy Bálint nevű gyerek. Elnevezték bólintónak... Milyen csúnyák ezek a gyerekek!
Kutyafüle
@Zsoel: Ha így nézzük a dolgokat, akkor a karácsonyfát is a németek viték be először a lakásba, a Mikulás sem magyar eredetű, a Húsvéti ünneplés kifejezetten pogány eredetű, amit átvett a keresztény egyház.( Jézus kapcsán)
Ne legyél már ilyen prűd, még van időd egy kis ajándékot venni, pláne-sőt, ha tegnap megköszöntött a kedvesed.
Zsoel
@Kutyafüle: Ez nem prűdség. Persze igaz, amit mondasz, de ezeknek az ünnepeknek mind van valami mögöttes tartalmuk, valami értelmük: a karácsonyfa (fenyőfa) mint örökké zöld fa az állandó megújulást szimbolizálja, a fény visszatérést (ekkor van a téli napforduló, ahonnan kezdve újra hosszabbodni kezdenek a nappalok), ezekkel együtt pedig Jézus (a Fény) megérkezését. A Mikulás-ünnepnek is megvan a maga romantikája, látni a boldog készülődést a gyerekek arcán, szemében, ahogy suvikszolják a kis cipőiket, éneklik a Mikulás-dalokat, és reggel rohannak az ablakhoz, hogy vajon csempészett-e a lábbelikbe valamit a nagy szakállú. A Húsvétnak is megvannak a maga jelképei, amelyek beleilleszkednek az életünkbe.
De a Bálint-napban mi van? Ajándékozzák meg egymást a szerelmesek - oké, de miért pont ma? Nem elég, hogy a kereskedelem már a karácsonyt is egy nagy büdös pénzkidobó, ajándékhajszoló bevásárlókörút-tortúrává züllesztette, amely mögött elsikkad az igazi értelem és érték? Most jelöljünk ki még egy napot, amely majdnem ugyanarról szól? Olvasd el a cikket - kitűnő írás, pontosan megmutatja azt a felszínes ürességet, amit erről az egészről magam is gondolok, úgyhogy nem is fűzök hozzá semmit. A barátnőm természetesen felköszöntött tegnap, ahogy én is őt az ő szülinapján, de ettől eltekintve én egész évben szeretem őt, sűrűn gondolok rá, és gyakran meglepem apró ajándékokkal; nem is magával az ajándékozási szokással van a baj. De nem fogok egy napot direkt ennek szentelni, főleg nem divat hatására.
coyote3
Valaki mondja gyorsan meg a csajomnak, hogy véletlenül köszöntöttem :)
Rézangyal
Isten éltesse a Bálintokat!
De a Valentin napot én is szivesen kihagyom :)))
perta
Nem buzi, csak majmolja Amerikát :-)
pictor
Felfogás kérdése! Szerintem az a buzi, aki ezt a cikket írta, ilyen címmel! ...-Miért olyan nagy "áldozat" megtartani ezt az ünnepet!? Talán ciki megvenni az ajándékot, és odaállítani vele?--Egyáltalán nem! Ez az ünnep a szeretetről és szerelemről szól! --Aki nem így látja, akinek ciki az ajándék, még az a kicsi is, az nem igazán szereti a párját!
Nem csupán az ajándékról szól az ünnep, hanem arról, hogy szeressük nagyon akit szeretünk, és ne csak ezen a napon!---Boldog névnapot a Bálintoknak, és boldog Valentin napot minden párnak!:))
sokanvagyunk
Boldog névnapot minden Bálintnak, és boldog Valentin-napot minden szerelmesnek.
joli234
@Dulcinea: Remélem, a fiadnak jobb szövegértési képesség adatik, mint neked, bár ilyen anyával nem sok esélye van rá. Még azt sem vetted észre, hogy a cikk címe igazából nem ez, és az írójának semmi baja a V-nappal :P
Dulcinea
@joli234: Aranyom! már a cikk címe is provokatív nem gondolod? Már a feltételezés is felháborító ! Nagyon sok házaspár, szerelmes pár kedveskedik a párjának az év mindennapján, ezen a napon meg megkülönböztetett figyelemmel apró ajándékkal! És csak ezért mert ezt teszi sem a kérdés, sem a feltételezés nem helytálló!
Szerintem te csak szeretnél olyan anya lenni mint én! A továbbiakban meg kímélj meg a véleményedtől, és sértegesd azt akinek életed köszönheted!
Némó Matróz
@joli234: Mi van asszony, te is ide találtál?
Megismerem a kötözködős stílusod:(
sokanvagyunk
@joli234: A cikket ajánlotta, köszönjük. De a hozzászóló sértegetése:((((
darwin
Vicc:
-Asszony, öltözz!Megyek a kocsmába!
-De jó! Engem is magaddal viszel?
-Nem.Csak nem akarom,hogy potyára menjen itthon a fűtés.
Dulcinea
@sokanvagyunk: Johennes úr kedves, köszönöm szépen az irántam tanúsított megértését védelmét!
Feraj49
A Bálint névnappal egyet érve minden Bálintnak boldog és hasznosan eltöltött névnapot kívánok.Ha ezt a nevet hallom mindjárt Balassi Bálint jut eszembe és a versei.Néha a "Bálint gazda" a tv.-ből.De az is eszembe jutott,hogy a kereskedőknek karácsony és húsvét közötti bevételeikre is gondolniuk kellett ezért importálták a " Valentin" napot,mint a szerelmesek napját.Sok bóvlit tudnak ilyenkor eladni,drága pénzért,amit máskor a " kutya se vesz" meg,mert rossz minőségű,és giccses!De hát izlések és pofonok...ahogy szokták mondani!
varrólány
Erőltetett kötelező ünneplést én sem szeretem.
Ilyenkor főleg a férfiak vannak gondban hogy mit is varázsoljanak a kedvesüknek hogy tetsszen is neki.
Feraj49
@joli234: Mi itt nem ebben a stílusban beszélgetünk egymással.Kérlek változtass a modorodon.Minden mondatot " átlehet " fogalmazni érteni fogjuk akkor is.Ismered az a mondást,hogy a stílus maga az ember?Ne bánts senkit itt,ez nem az a hely.Köszönöm a megértésed.Ennek szellemében további jó blogozást !
ila51
Ma ragyogó szép időben sétálgattam , csiviteltek a verebek , dicsérték a Bálintokat.
Boldog Névnapot kedves Bálintok :)) Szép csendes kis ünnepies vacsora után jó éjt kívánok Nektek :))
nyanya001
@ila51: a verebek hangos csivitelése a idő közeledtét jelzik
(népi megfigyelés ) :))
másvirág
Kedves @Zsoel: Ha már megszülettünk három fontos időszak vár az emberre.
Első a boldog ifjú kor.Második a dolgos,hasznos évtizedek sora. Harmadik a nyugodalmas békés öregkor idöszaka .Mndháromhoz kivánok számodra sok boldogságot és szeretetben eltöltött hosszú életet.
Boldog születésnapot !
Cornucopioides
Nálunk a feleségem apró komfetti szívekkel szórta teli az asztalt én pedig a vacsorára készített szalontüdőbe sok-sok pulykaszívet tettem, olyan romantikus este volt.
silber13
Te hülye firkász! Igazán megtanulhatnád végre _ dacára hangyaméretű agyadnak - hogy a " BUZI " az nem az emberi másság jelzője, hanem egy fegyver! Érted? Fegyver! A buzi ferde hajlamú merénylők, terroristák sorozatlövő, kisméretű fegyvere!!
Kutyafüle
@glycerin: Nem, mert ott nem jártak törökök. Pedig jobb lett volna, ha odamannek, így lett volna 150 nyugodt évünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.