T. Zoltán megverték a börtönben a rabtársai. A férfi azért ölte meg a 16 éves Dominikát, mert nem akart lefeküdni vele.

A Blikk most azt írja, hogy a börtönben a férfit megverték, ezért pedig – és az embertelennek tartott körülmények miatt – pert indított az állam ellen. Ezt az édesapa, Dráfi János is az egyik tárgyaláson, a bíró szájából hallotta.

T. Zoltán saját bevallása szerint nyugtatókat kap, mert öngyilkos gondolatai vannak és volt, hogy sírva könyörgött a bíróságnak, ne közöljék a képmását, mert akkor nagyon megverik odabent.

"Egy új helyen, miután kiderül, hogy miért van ott, indulnak a megaláztatások. Egyben biztosak lehetünk: a rabok keményen megtorolják a nekik nem tetsző bűncselekményeket. Van mitől rettegnie a gyilkosnak, hiszen a pedofilokat és a gyerekgyilkosokat semmibe veszik a börtönben is"

– mondta a lapnak Bilkei Pál kriminálpszichológus.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Pereljen és nyerjen az áldozat ,családja perelje el a retektől ! Tudom nem lehet pénzel csökkenteni a fájdalmukat .Perel a börtönkörülmény miatt , perel mert megverték . Kislány élne nem lenne ott a rohadék .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Ő nem volt embertelen? Azt hitte vakációra büntetik? Barom.
Anna Mária
@GeoCravker: Fölösleges sértegetned.
Nekem megfelel az európai jogrendszer, és nem akarok veled vitatkozni, mert nem tetszik a stílusod és nem érdekel, mit gondolsz a halmazati büntetésről vagy másról.
GeoCravker
@Anna Mária: Nem sértegetlek. Egyszerűen leírtam a véleményem. Ahogy Te is, hogy nem érdekel a más , jelesül az én véleményem.
Nincs ezzel bajom. Nem is várom el, hogy " nekem igy is jó, tehát bele sem gondolok, hogy nem tökéletes" szintjéről vita legyen köztünk.
E'van
justhpeter
A társadalom egy részének erkölcse, egy részének bosszúvágya és a feltételezett jogállam ütközik ebben az ügyben is, mely szerint a társadalom nem szeretné, ha az elkövető a hátralévő életében jobb helyzetbe kerülne, mint az áldozata, illetve annak hozzátartozói. Normális ésszel ez érthető. Erre lenne alkalmas egy állam büntetőpolitikája. Viszont a jogsértő cselekmény elbírálása és megtorlása is csak egy átlátható és a közösség számára is elfogadható módon történhet. Jogállam esetén. Ha elfogadtunk egy közösséghez tartozást, el kell fogadnunk a jogrendszerét is.

Anna Mária véleményét kell a fentiek alapján elfogadnom. A fiatal lány ellen elkövetett cselekményt mélységesen elítélem, enyhítő körülményt nem látok,a legsúlyosabb büntetést tartom szükségesnek - a büntető rendszeren belül legsúlyosabbat.
Knapp75
@Mézike: Miért a bűnözők civilizáltságával foglalkozol, miért nem a magadéval?
Nekünk kell a gyermekeinknek példát mutatni és ha mi is bosszúból ölünk vagy öletünk, akkor nem fogunk majd túl civilizáltnak tűnni.

Az a gond, hogy a legtöbb emberben kicsit "összekuszálódtak a hatalmi ágak": gyors nyomozást folytatnak, egyből megfelelő törvényt hoznak és már ítélik is el a tetteseket!
És mindezt otthonról, a fotelből ülve!

Vegyük már komolyan legalább a saját társadalmunk szabályait!
Mézike
@Knapp75: Én a gyermekeimnek a lehető legjobb példát mutatom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.