T. Zoltán megverték a börtönben a rabtársai. A férfi azért ölte meg a 16 éves Dominikát, mert nem akart lefeküdni vele.

A Blikk most azt írja, hogy a börtönben a férfit megverték, ezért pedig – és az embertelennek tartott körülmények miatt – pert indított az állam ellen. Ezt az édesapa, Dráfi János is az egyik tárgyaláson, a bíró szájából hallotta.

T. Zoltán saját bevallása szerint nyugtatókat kap, mert öngyilkos gondolatai vannak és volt, hogy sírva könyörgött a bíróságnak, ne közöljék a képmását, mert akkor nagyon megverik odabent.

"Egy új helyen, miután kiderül, hogy miért van ott, indulnak a megaláztatások. Egyben biztosak lehetünk: a rabok keményen megtorolják a nekik nem tetsző bűncselekményeket. Van mitől rettegnie a gyilkosnak, hiszen a pedofilokat és a gyerekgyilkosokat semmibe veszik a börtönben is"

– mondta a lapnak Bilkei Pál kriminálpszichológus.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Pereljen és nyerjen az áldozat ,családja perelje el a retektől ! Tudom nem lehet pénzel csökkenteni a fájdalmukat .Perel a börtönkörülmény miatt , perel mert megverték . Kislány élne nem lenne ott a rohadék .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Afene ebbe a nagy jogállamba! Gyilkos, megkapta azt ami jár neki, ne akarjon többet!Igazán elcsúszhatna a kövön "szerencsétlenül"!
Senara
Pereljen és nyerjen az áldozat ,családja perelje el a retektől ! Tudom nem lehet pénzel csökkenteni a fájdalmukat .Perel a börtönkörülmény miatt , perel mert megverték . Kislány élne nem lenne ott a rohadék .
Feraj49
Kár adni neki a nyugtatót ! Az adónkból vásárólva. Nehogy már a gyilkos jobban éljen mint a tisztességes polgár.Söpredék ! Örülj neki,hogy eltörölték a halálbüntetést !
Strong
Pedig a kép arra a Péntek Lászlóra hasonlít...na mindegy...az is egy gané + meg ez is...
volvós
Plagiztam, de tecccccik !

Ősi zsivány bölcsesség: "Hiába alszol háttal, szorosan a falhoz húzódva, ha nyitva a szád!"
bakurasz
Nehogy má a Józsi bácsi dobálja a Simsont a szántásban!!! Gondolom el van tiltva ez a patkány a közügyektől! Perelni perelhet?majd adnék én neki pert! Hosszút és vastagot a világ legkanosabb baknégerétől, egyenesen a gondosan belisztezett ánuszrózsájába! A börtönbe bezzeg nem gyűrűzik be az ortodox demokrácia! kiapadtak a sóbányák, vagy mi a fene?
eszegfu
Nyilván embertelenek a körülmények a börtönben, de mitől volt emberségesebb: egy kislányt megölni, mert nem "feküdt le" vele?! Hogy a büdi életben jutott eszébe perelni az államot ennek a velejéig romlott élőlénynek?! Nem vagyok egy "véres-száju", de most nem sajnálom, verjék meg a rabtársai akár naponta... élje meg minden gyötrő percét a megaláztatásnak, a félelemnek és a fájdalomnak mind fizikailag, mint lelkileg...valamennyit legalább "törleszt"...
Fradigege
Csodálkozik a verésen??? Biztos ő sem akart lefeküdni a cella bikájával. Azért perelnek, mert az eu megunta, hogy nincsen biztosítva már évek óta, a megfelelő négyzetméter/fő. Több cella kellene, de arra nem akar áldozni a kormány, ezért az eu türelme elfogyott és a 6 sittes köcsögnek kártérítést ítélt meg strassbourg(?)-emberi jogok, méltoság, blabla... ezért ez most precedens és minden potenciális börtönivadék(szervkereskedelmi bojkott szökevény) ezzel próbálkozik. Egyre több ilyen per lesz. Ha nyer, azzal a lendülettel a bíróság az áldozat hozzátartozóinak csengetheti is a lóvét. Akkor egy szó nem érné a ház elejét, a kis köcsögöt pedig magánzárkában senkisem ujjazná meg.
Dr plágium
Hagyni kell, hogy öngyilkos legyen...csak úgy véletlenül.
papa.49
Egyet kérdéssel zárnám le a feljelentését ennek a xarzsáknak, ÖLNI MUSZÁJ VOLT???
Tibor43
A "jogvédőket" az nem zavarja,hogy a gyilkosok miatt sok-sok család embertelen körülmények közé kerül...
eszegfu
@Tibor43: El sem tudom képzelni, hogy valaha a kislány családja fel tudja "dolgozni" ezt a tragédiát!
wagabund
méghogy rosszak a börtönviszonyok? pláne az eu szerint...
van néhány ország, ahol aztán nem szaroznak az elítélt lekével(sem)...tessék csak megkérdezni Tóásót..ha valaki nem találkozna vele, akkor nézze meg a LOST harmadik évfolyamában bemutatott börtönviszonyokat...
na, ott lenne mit/kit jogvédeni... ott ez ismeretlen fogalom.

persze európa az mááás...ha minden igaz, az Uralig tart? akkor itt minden fínoman elegáns.
csa-csa
akkor nem tiltakozott ez a tetves rohadék mikor embertelenül megölte a 16 éves kislányt??
KINYÍRNI!! de azonnal a mocsadékot!!!
Yoda69
@Mézike: Akkor hozza kell segiteni egy kicsit :)
ipan54
Talán elfelejtette, hogy anno "péppé" zuzta áldozatát !!!??? ott verjék agyon legközelebb ! nyomorult gyilkos!
vadsanca
Mit akar ez? Még neki van joga? Megérdemli a sorsát! A bentléte alatt taláén megtanul számolni, mielőtt cselekszik.
kkalman
Még hogy rosszak a börtönviszonyok? Az összes szarcsimbókot ide deportálnám, hogy megtanulja, milyen jó sora van itthon a rács mögött. fegyverlabor.com/1082_oroszorszag-legkemenyebb-bortonei.html
GeoCravker
Egyébként igaza van. A pedofik kéjgyikosoknak wellness-paradicsomban a helyük
Különben tényleg kár lenne hagyni, hogy az öngyilkosságba kergessék.
Ráfér, hogy 15-20 évig "puhítsák" a különböző zárkatársak. Hogy apránként haljon meg. Nem csak kívülről, hanem belülről is porrá zúzva.
Desischado
Az a szerencsétlen kislány akit megölt, akkor nem jutott eszébe pereskedni?! Mocskos rohadék! Hajrá, fiúk, rakjátok meg rendesen!
Anna Mária
Az az ember iszonyatos dolgot cselekedett, kiírta magát az emberi társadalomból.
De fogjuk már végre fel, hogy a büntetés értelme és célja nem a bosszú, és igenis, egy civilizált államban a büntetésvégrehajtásnak megfelelő módon kell működnie, nem megengedhető, hogy "dupla igazságszolgáltatás" jöjjön létre, ahol a rabok egymást kínozzák és csinálják ki.
Knapp75
@Anna Mária: Egyetértek. Most ugyan jogosnak érezzük, hogy jól elverik a gyerekgyilkost, de amikor a többi elítélt bűnözőnek szurkolunk, hogy erőszakkal tegyen "igazságot" a nevükben, akkor mi is engedünk a bennünk rejlő agresszív állatnak...
Mézike
@Knapp75: Nem lehet mindig nyúlnak lenni, mert akkor elkapnak az agarak.
Anna Mária
@Knapp75: A börtönfalon kívülről szurkolni azért, hogy kínozzák és gyilkolják meg egymást a fogvatartottak, nem bátor dolog.
Magyarországon egyetlen bűnözőt sem ítélnek a szabadságvesztés büntetésén kívül kínzásra vagy meggyilkoltatásra.
És ez így van jól.
A civilizáltság arról is szól, hogy visszafogjuk az indulatainkat. Ez Magyarországon mintha lassanként eltűnőben lenne.
Mézike
@Anna Mária: Pontosan a civilizáltság eltűnése az oka annak hogy a bűnügyi mutatóink évről évre emelkednek nem hogy csökkennének.
De ez vonatkozik a bűnözőkre is. Monnyuk rájuk igazán. Na beszélj nekik civilizációról...
Knapp75
@Mézike: Ha engeded vagy kifejezetten bátorítod a börtönben az erőszakot, akkor a bűnügyi mutatók emelkedni vagy csökkenni fognak? Mert ugye ezek is bűncselekmények...

Lehet arról vitatkozni, hogy mit tartana a társadalom elfogadható és méltányos büntetésnek ilyen esetben (börtönt, verést, folyamatos megalázást, akasztást vagy nyilvános megkövezést), de a civilizáltság ott kezdődik, hogy legalább a saját szabályainkat betartjuk.
GeoCravker
@Anna Mária: Valójában a fogvatartás egyik célja a társadalomra veszélyes egyedek elszigetelése. A totális elszigeteltség termlszetesen a magánzárka lenne. Az egyensúly ugyanis ott van, hogy az elitéltnek is vannak jogai, de a "kint" élőknek is. Például az élet és vagyonbiztonsághoz való jog.
Az ítéletnek többek közt ezt is szolgálnia kell(ene).
Amúgy, a fentiek dacára, nem értek egyet a dupla büntetésnek. A hazai jogrend azonban nem igazán támogatja a halmazati büntetést.
Pedig egy ilyen esetben lehetne mondjuk az egyes részcselekményeket külön mérlegelni. Hozni egy ötszáz éves ítéletet, magánzárkában letöltendőt és jó magaviselet esetén 150 év mulva szabadulhatna.
Az indulatokat valójában a bántény és ítélet aránytalansági érzete korbácsolja fel. Kap mondjuk 25 évet egy első kategóris kéjgyilkos. A börtönbe nagyon rendes, még tanul is. Harmadolva szabadul. Szeretnéd a szomszédodnak? A lányodénak?
Mézike
@Knapp75: A civilizáltságról elsősorban a bünözöknek kell mesélni.
Anna Mária
@GeoCravker: Nem tudsz az érzelmeimre hatni, hiába emlegeted a lányomat. Bűnről, büntetésről nem érzelmi, hanem szakmai alapon kell dönteni.
Mézike
@Anna Mária: akkor a dohánybolti gyílkosnak is elég pár év letöltendő a többit felfüggesztik, vagy ha jó ügyvédje van aki nem érzelmi alapon dolgozik ráhúznak monnyuk tíz évet.
GeoCravker
@Anna Mária: Világos: Semmilyen nyomós érvet nem tudsz az ellen felhozni, amit írtam. Tehát belekapszkodsz az utolsó pár szóba.
A halamazati büntetés és az elszigetelési törekvés nagyon is szakmai, szociológiai tényezők. Szó nincs érzelmekről. Ahogy az élet és vagyonbiztonsáéghoz való jog sem érzelmi, hanem táradalmi kérdés.
Sajnálom, hogy mind ez nem vitte át az ingerküszöbödet.
Nem érzelmileg, hanem csak úgy. Mérlegelésileg, gondolkodásilag, ilyesmi.
Anna Mária
@GeoCravker: Tévedsz.
Én nem szoktam olyanokkal vitatkozni, akik nem fogadják el helyesnek az európai jogrendszert, amely a bíróságokra bízza az ítélkezést. Szerintem a rendszer jó.
Aki megpróbál érzelmekre hatni, családtagokat emleget, az bizonyára nem tartja jónak, hogy a bíróságok ítélkeznek, nem pedig a sértett hozzátartozói.
Ezért zártam veled rövidre a vitát, és nem reagáltam a felvetéseidre.
GeoCravker
@Anna Mária: Köszönöm, hogy reagáltál, most már teljesen világos, hogy az érvrendszered nagyjábólk annyira megalapozott, mint egy muskátlié.
Ja, különben a halmazati büntiket is bíróságok szokták kimérni. De ne is engedd a tényektől zavartatni magad. Jó további virágzást.
1magyar
Ő nem volt embertelen? Azt hitte vakációra büntetik? Barom.
Anna Mária
@GeoCravker: Fölösleges sértegetned.
Nekem megfelel az európai jogrendszer, és nem akarok veled vitatkozni, mert nem tetszik a stílusod és nem érdekel, mit gondolsz a halmazati büntetésről vagy másról.
GeoCravker
@Anna Mária: Nem sértegetlek. Egyszerűen leírtam a véleményem. Ahogy Te is, hogy nem érdekel a más , jelesül az én véleményem.
Nincs ezzel bajom. Nem is várom el, hogy " nekem igy is jó, tehát bele sem gondolok, hogy nem tökéletes" szintjéről vita legyen köztünk.
E'van
justhpeter
A társadalom egy részének erkölcse, egy részének bosszúvágya és a feltételezett jogállam ütközik ebben az ügyben is, mely szerint a társadalom nem szeretné, ha az elkövető a hátralévő életében jobb helyzetbe kerülne, mint az áldozata, illetve annak hozzátartozói. Normális ésszel ez érthető. Erre lenne alkalmas egy állam büntetőpolitikája. Viszont a jogsértő cselekmény elbírálása és megtorlása is csak egy átlátható és a közösség számára is elfogadható módon történhet. Jogállam esetén. Ha elfogadtunk egy közösséghez tartozást, el kell fogadnunk a jogrendszerét is.

Anna Mária véleményét kell a fentiek alapján elfogadnom. A fiatal lány ellen elkövetett cselekményt mélységesen elítélem, enyhítő körülményt nem látok,a legsúlyosabb büntetést tartom szükségesnek - a büntető rendszeren belül legsúlyosabbat.
Knapp75
@Mézike: Miért a bűnözők civilizáltságával foglalkozol, miért nem a magadéval?
Nekünk kell a gyermekeinknek példát mutatni és ha mi is bosszúból ölünk vagy öletünk, akkor nem fogunk majd túl civilizáltnak tűnni.

Az a gond, hogy a legtöbb emberben kicsit "összekuszálódtak a hatalmi ágak": gyors nyomozást folytatnak, egyből megfelelő törvényt hoznak és már ítélik is el a tetteseket!
És mindezt otthonról, a fotelből ülve!

Vegyük már komolyan legalább a saját társadalmunk szabályait!
Mézike
@Knapp75: Én a gyermekeimnek a lehető legjobb példát mutatom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.