Adóvégrehajtás indult Stahl Judit könyvkiadója, a stahl.hu oldalt is működtető Kulinária Kiadó Kft. ellen, olyannyira, hogy a cég adószámát is felfüggesztették egy időre – vette észre a napi.hu.

A lap telefonon nem tudta elérni az éppen új irodába költöző céget, de e-mailben sikerült a kialakult helyzetre magyarázatot kapnia a kiadó pénzügyes munkatársától:

A Kulinária Kiadó Kft. könyv- és újságkiadással foglalkozik, a kiállított és a beszállítói számlák áfa-különbözete miatt (5, illetve 27 százalékos áfa) szinte folyamatosan visszaigénylői helyzetben vagyunk. Ez teljesen érthetően, még ha sok extra munkát is kívánva, rendre NAV-ellenőrzéseket, konzultációkat hoz magával. Az ön által kérdezett események rendre ilyen helyzetekre vezethetők vissza: elmaradt átvezetés, téves inkasszó, stb. Szerencsére szinte minden esetben a NAV progresszív és segítő hozzáállásával találkozunk, de néha elveszünk a bürokráciában, a jogszabályok nem mindig gyakorlatiasak és életszerűek mivel nem a végrehajtók alkotják azokat. Nyersebben fogalmazva, az ott dolgozók sem értenek vele egyet, de be kell tartaniuk.

- írta a munkatárs, aki egyben azt is jelezte, a cég stabilan nyereséges.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
És mi van azzal a céggel, amelynek nincs bekötve a pénztárgépe a NAV-hoz? Ott minden rendben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.