Egy 8 éves kisfiút hívott be tanúskodni a NAV, ahogy mi is megírtuk. Végre kiderült az ok is: egy bútorkereskedő élhetett vissza a gyerek nevével – tudta meg a Blikk.

A NAV állítja: a kis Noel pár éve törtfehér sarokgarnitúrát vásárolt egy adócsalással gyanúsított cégtől. Azonban valójában nem a kisfiú, hanem szülei vettek öt évvel ezelőtt egy barna kanapét. Hogy az adóhatóság hogyan szerezte meg a gyerek adatait, az továbbra is rejtély.

Amikor a nyomozó elmondta, milyen ügyben vizsgálódnak, eszembe jutott, hogy öt évvel ezelőtt valóban vásároltunk egy barna ülőgarnitúrát az interneten. A feleségem csapott le rá, ő jobban ért hozzá, rábíztam a dolgot. A hirdetésből úgy tűnt, hogy magánszemély kínálja a bútort, ezért is volt olcsó. Emlékszem, furcsállottam, hogy nem egy lakásba vagy kis műhelybe megyünk átvenni, hanem a címen egy nagy bútorraktár van, alig találtuk meg

- idézte fel az édesapa a lapnak.

Ahogy az apa szavaiból is kiderül, az adócsalással gyanúsított kereskedők trükkje az volt, hogy magánszemélyként hirdették meg a cég bútorait az interneten.

A NAV most több száz bútorvásárlónak küldött levelet, hogy távtanúként tanúskodjanak az ügyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.