Budapest – Hatalmas büszkeség lehet egy szülőnek, ha a gyermeke kiemelkedő valamiben. De mi van akkor, ha az a gyerek nem csak a társainál okosabb, ügyesebb, de a szülein is túlnőtt? Főleg úgy, hogy még négyéves sincs?

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Ebben az országban a zseniket nem karolják fel. Az a baj hogy ez a gyermek ide született. Valahol a nagyvilágban már külön tanárok foglalkoznának vele.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
Ebben az országban a zseniket nem karolják fel. Az a baj hogy ez a gyermek ide született. Valahol a nagyvilágban már külön tanárok foglalkoznának vele.
nyanya001
@Mézike: Legjobban tennék a szülők, ha csomagolnának
és alkalmas országba költöznének minél előbb. Itt valóban nincs jövője !
Ezt akár az interneten is megtudnák oldani.
Ebbe az országba nem kellenek az okos emberek, csak a szolgalelkű
nyaligátorok !
Mézike
@nyanya001: Ha bekerül az iskolába igen gondban lesznek a szülők. Pénz nélkül ez a gyerek el fog veszi.
Eriksson
@Mézike: A rajz teljesen rendben volna, de az írás egy kiírt írás, amely sok év gyakorlása után lehetne csak ilyen.
Mézike
@Eriksson: Én azt kérdeztem szted hány éves gyerek rajzolta a két képet amit küldtem.
Eriksson
@Mézike: Honnan kéne azt nekem tudnom?
Az elsőt talán 3, a másikat 10?
Mézike
@Eriksson: Az elsőt a fiam másfél éves kora körül rajzolta. A másodikat 7 évesen.
Meglepődnél mire képesek egyes gyerekek.
Én elhiszem hogy azt a szöveget két és fél évesen írta. Semmi kacskaringó, csak egyenes vonalak. Nyomtatott betűt a legkönnyebb írni.
Ha a szülőknek nincs pénze az a gyerek elkallódik a mostani oktatási rendszerbe. Sajna én tudom, mert az én fiam sem átlagos gyerek. 2 évig "harcoltam " azért hogy megfelelő iskolába járhasson. természetesen az általános mellett. Kemény gyerek és csinálja. :-) Mellesleg a magánórákról nem is beszélek. Az rengeteg pénz.
Mi is megjártuk a gyerekpszichológust . Bezony az ilyen gyerekeket az intézmények automatikusan küldik.
Eriksson
@Mézike: Végül is nem azt állítottam, hogy lehetetlen egy kisgyerektől ilyesmi, csak azt látom, hogy túl magabiztos a vonalvezetés a zászlók rajzolásánál és a betűformák kialakításánál. Mindenképpen felnőtt besegítése sejlik fel a cikkhez bemutatott rajzon.

Nagyon ügyes a kisfiad, csodaszépen rajzol. De őnála is látszik, hogy mennyivel érettebb a második rajza.
Éppen ez bizonyítja, hogy bármennyire is ügyes egy kisgyerek, több év gyakorlatát mégsem lehet megkerülni.

Próbálkoztál már valami alapítványnál ahol ilyen különleges gyerekeket segítenek?
perfekt
Kedves szülők! Én ezt a kincset, nem osztottam volna meg senkivel.Rövidesen : ne legyem igazam,megjelennek majd ,az élet hiénái ,akik-versenyeznek majd a szülők kegyeiért,hogy ,majd ők ,segítenek e csodálatos tehetséget a további fejlődésében! Vigyázzanak erre,és nem csak nálunk!
Mézike
@Eriksson: Nem tudok róla hogy lennének ilyen alapítványok.
Sikerült elintézni, hogy párhuzamosan végzi az általános iskolát, és a képzőművészeti szakiskolát. A képzőművészeti szakközépböl már megkerestek , de még csak 12 éves. Az órarendjét át kellett szervezni ahhoz hogy a képzőművészetibe is tudjon járni. Mindkét iskola igazgatója, és a tanárok is segítőkészek voltak. Igaz hogy harmadikban ő is a pszichológusnál kötött ki, mert az akkori tanárai nem tudtak vele mit kezdni. Csak azért nem csapták ki a suliból mert vége lett az évnek és nem jött össze az 5 osztályfőnöki illetve, igazgatói figyelmeztetés. A pszichológus adott egy olyan jellemzést hogy a tanárok belesápadtak. A mostani iskolarendszer nem tud mit kezdeni egy ilyen gyerekkel. :-(
jár külön tanárhoz, illetve pályázatokat nyer...stb. Nagyon sajnálom a gyerek szüleit, mert tudom ha bekerül a kisfiú az óviba, iskolába nekik is ezekkel a nehézségekkel kell szembenézni mint nekünk kellett.
Eriksson
@Mézike: Bizony nehéz lehet nekik, a középszerű gyerekeknek kialakított tantervvel. El tudom képzelni, mennyire unhatják magukat, amit lehet aztán a figyelem hiánya miatt rossz magatartás, vagy szorgalom hiányára fogni. Jól mondom?
Nehéz lehet ilyen gyerekekkel szülőknek is, nevelőknek is, osztálytársaknak is. Sőt saját magának is.
rtl.hu/rtlklub/fokusz/mi-lett-a-csodagyerekbol
Mézike
@Eriksson: Ő a rendszerváltás környékén volt kisiskolás., akkor még kiemelték az ilyen gyerekeket.
Az én fiam nincs ilyen szinten, és nem is erőltettem. :-) Két iskolát végez egyszerre. Nem kitűnő tanuló! A rajzolás magától jött. Még járni nem tudott de már a ceruza a kezében volt. Első műveit a nővérei könyveibe füzeteibe alkotta.:-) Az óvodában jobban odafigyeltek rá mint a többi gyerekre. De nem zsenizték. Elsőbe vittük először különórákra , majd harmadiktól végzi párhuzamosan a két sulit. + a külön tanár. Bár az már "tanár bácsi " lett, ugyanis felfigyelt rá az egyik helyi festő művész akinek országszerte vannak kiállításai. Ingyen foglalkozik vele, de a képzőművészeti iskola az bizony fizetős. Ha tanárbácsit is fizetni kéne , ki tudnánk,. De miért van az hogy egy gyereknek fizetni kell a tehetségéért?
Mégvalami! Soha nem engedtük az apjával hogy zsenizzék, vagy előre tolják. Persze az osztályban , iskolában azért tudják mit tud, de ennyit. Nem szeretnénk ha elbizakodott kis beképzelt kölykök legyen. Ráadásul még szép is. Ezt nem én mondom hanem mindenki aki ismeri. Na ezt sem engedem, hogy a kinézetét dicsérjék! Most pedig a lányok... , hát igen 4 lányról tudok aki írogat neki.:-) Nagy probléma, meg is beszélte velem. Neki csak egy tetszik. De a többivel mit csináljak? Kérdezte gyerekem. :-) Háááát nem tudom.
Eriksson
Miért kell fizetni tandíjat? Mert nem szocializmusban élünk.
Szegény gyereked több szempontból is hátrányos helyzetű, de a lányprobléma majd megoldódik, előbb utóbb :-))))
csa-csa
el ebből a tetves országból a gyerekkel mielőtt késő lesz!
Mézike
@Eriksson: Miért kell fizetni a tandíjat? Jó kérdés.
A lányproblémák sztem csak most fognak beindulni igazán. Csak abban bízunk a férjemmel hogy továbbra is ilyen őszinte lesz. :-)
Nil
Ne tanítsák - játszanak vele
Tökre teszik az életét
Nil
Most olvastam egy cikket Szász Marciról. TAlán keressék meg és kérdezzék őt mit tegyenek azért hogy boldog és sikeres legyen a gyerekük - ő tudja - senki más

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.