Varnus Xavért láthatóan nagyon feldúlták Mérei Tamás csellóművész vádjait, akinek állítása szerint az orgonaművész szexuálisan közeledett felé, amikor még csak 15 éves volt.

Miután utalásokkal gyanúba keverte Mérei Varnust, az felszólította őt, hogy álljon a nyilvánosság elé és adatokkal igyekezett igazolni, hogy nem történhetett meg az eset, hiszen az említett időpontban nem is élt Magyarországon. 

Pert fontolgat Varnus Xavér az őt ért zaklatási vádak miatt – ha nyer, nagy kártérítést kaphat

(Fotó: YouTube/Kadarkai Endre)

„Elvárom Tőled, hogy bocsánatot kérjél!” – írta közleményé­ben Varnus. Mérei is közleménnyel válaszolt:

„Bármennyire is erőlködik V. X., a tények tények maradnak. Szomorú, hogy meglátásom szerint nem is érti, hogy mi a valódi probléma. Nyilván közel három évtized távlatáról nem emlékezhetek minden adatra pontos részletességgel, de ettől még megtörtént, ami megtörtént” – üzente a csellista, aki ezzel lezártnak tekinti a történteket.

Varnus nem éri be ennyivel, a Blikknek azt mondta, azon gondolkozik, perre viszi az ügyet.

„Olyan emberrel állok szemben, aki naponta változtatja az állítását. Úgy érzem, be akarják sározni a nevem. Amennyiben Mérei bocsánatot kér, akkor érvényesnek tartom a helyzetre ezt az idézetet Shakespeare­ A vihar című művéből: „Szebb a jóság, mint a bosszú, hogyha bánják bűnüket.” Viszont ha a minimális elégtételt sem kapom meg, jogi útra terelem az ügyet. Az ember a becsülete megvédéséért a végsőkig is elmegy, a bíróságon már nem lehet maszatolni. Jogászokkal egyeztetek a kérdésben – szögezte le.

Amennyiben Varnus Xavérnek sikerül jogi úton bizonyítania, hogy megrágalmazták, Mérei nagy összeget fizethet.

„Ha valótlanul vádolnak egy embert szexuális zaklatással, akkor nem vagyoni kár okozása áll fent. Ebben az esetben minél híresebb valaki, minél több fórumon jelenik meg a neve, annál nagyobb értékű kártérítést kaphat személyiségi jogai esetleges megsértése miatt” – mondta a Blikknek dr. Szilágyi Roland jogi szakértő.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
le kell rúgni minden rágalmazónak a fejét
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1bitang
@42: 19:31 Az, hogy te hiszel Benne, még nem bizonyítja, hogy létezik.
A stílusod viszont BIZONYÍTJA, hogy ... hogy is írjam: PRIMITÍV BUNKÓ VAGY!
evacica
Hánynom kell a sok ízléstelen és közönséges befirkálástól! Ezeket az emberszerű lényeket minősíti megszólalásuk.Elindult a bosszú vádaskodás, és egymás lejáratása! Miért nem akkor tettek feljelentést, ha igazak a vádak! Helyes, ha Xavér perel, ha a vádak alaptalanok, és büntessék meg a rágalmazót is!
szaboria1
Na MEGSZÓLALT A NAGY KÁBÍTÓSZERES!!!
Mi van a fideszes a kokósoknak kiadta aki nekik most nem tetszik az zaklatással kell vádolni.
szaboria1
@42: Te is bizonyíték nélkül vádaskodsz. Először is előbb tájékozódni kell ki az aki most vádolni akar. Mert Ő róla már több mindent lehet tudni.
Katalina62
@szaboria1: Az a gond, hogy V Xavér lehet, hogy ártatlan az ügyben, de ugyan annyi eséllyel lehet bűnös is! A dolog bizonyíthatatlan! Egy jó ügyvéddel pert nyerhet! Ez akár egy hamisan vádlóra is vonatkozhat! Mindkét fél kiszolgáltatott, egy ilyen esetben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.