Vízhiány és természeti katasztrófák, földrengések, hurrikánok, özönvízszerű esőzések vagy éppen szárazság – csak néhány olyan tényező, amely a következő harminc évben mindannyiunk életének új irányt szabhat. Az Antall József Tudásközpont, május 16-án megrendezendő SUSCO Youth kerekasztal-beszélgetése segítségével mutatjuk be a következő évtizedek legfontosabb kihívásait.  Évente közel 40 ezer liter vizet fogyasztunk fejenként A globális vízigény 2050-re […]

Forrás: Napidoktor
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Gyonyoru kilatasok.
S mindennek tetejebe itt van nekunk egy orban, ami minden klima katasztrofanal is rosszabb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Mindannyiunk, akik VENDÉGE vagyunk a Földnek, érzékeljük a .. k l i m a v á l t o z á s s a l .. JÁRÓ, fehér embernek is .. e l v i s e l h e t e t l e n .. változásait, csak a MÉG MEG NEM ÉPÜLŐ ÜVEGHÍDON túli, KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN tsaságot annyira nem ÉRDEKLI, hogy még a volt Környezetvédelmi Minisztériumot .. k i h e r é l t é k.. az ALAPJOGOKKAL EGYÜTT!
.
Se híre se hamva, csak KIVÁGNAK MINDEN FÁT, amely a hoteljuk, foteljuk útjába kerül, úgy TERMÉSZET BARÁT/ELLENSÉG alapon!
36
Az a gondom ezzel a klímaváltozással, hogy minél több egyezményt írnak alá, annál rosszabb a helyzet.

Mindegy. Én egy szuper vulkán kitörésben bízom az északi féltekén, azután egy darabig nem lesz nyár, csak szürkeség. És akkor rádöbben az ember arra, hogy nem szaporodhat túl és csak egy kis porba fingó a természettel szemben.
36
@Shikari: A migránsoknak, nagyon is hosszútávú elképzeléseik vannak. Évtizedes, évszázados. Hisz ők még szülnek gyereket bőven. Ez az európai emberre már nem jellemző.
Így, ha a természet esetleg "radírozna" is, belőlük bőven marad. Nekünk meg kampec.
Nessy
Shikari! Már elnézést, de ha a magadén kívűl más véleményére nem vagy kiváncsi, ha rajtad kívűl mindenki ostoba, ha nálad van a bölcsek köve, akkor mi az ördögfülinek kommentelsz itt?
Yoda69
Gyonyoru kilatasok.
S mindennek tetejebe itt van nekunk egy orban, ami minden klima katasztrofanal is rosszabb.
Peller Anikó
@36: ha egy szupervulkán kitör akkor az ember már nem döbben rá semmire. Van rá esély, a jelosztón például. Szibériát is ezer évekig tartó lávafolyás töltötte fel. A földkéreg egy vékonyka hártya az izzó földgolyó körül.

Ha egy ilyen klímakatasztrófát szeretnél magadnak akkor javaslom neked a Strombolit vagy az Erta Ale-t, ott szerezhetsz tapasztalatot milyen jól éreznéd magad. Benne.

A fingó része persze jogos, de talán inkább örülhetnél, hogy nincs még itt a tél. Az egyezmények valóban keveset érnek, mert csak a drasztikus népességfogyás hozhat enyhülést, a népesség minimum lefelezése / harmadolása jelentheti az emberiség túlélését.

Ez pedig nem megy egyezményekkel és nyilván nem is kívánja senki. Főleg ha az áldozatok mi vagyunk.
Yoda69
@Peller Anikó: Nepessegfogyas termeszetes uton szabalyozhatatlan. Kina megprobalta az egy gyerek policyvel, oriasi problemat krealtak belole maguknak. Es raadasul a nepesseg sem csokkent, mert videken leszartak a torvenyt.
A a nepesseg szabalyozast vagy egy haboru oldja majd meg, vagy egy nagy jarvany, vagy maga a klima valtozas.
Peller Anikó
@Yoda69: így van, ha "szerencsénk" van. Ha nincs, akkor mondjuk egy aszteroida, de ez éppen egy természetes út.
36
@Peller Anikó: Ja. Vulkánból van választék. És ez jó! A telet pedig szeretem.
Yoda69
@Peller Anikó: Annak ezert igen kicsi az eselye. Foleg egy olyannak, ami porig robolna a Foldet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.