Elindult a felszámolási eljárás az Update jogutódjának számító Free Group Zrt. ellen, amelynek Schobert Norbert a névváltoztatás óta már csak a cégvezetője volt – írja a Blikk. Akinek követelése van a céggel szemben, az 40 napon belül kell bejelentenie azt a felszámolónál.

A napokban hatályba lépett bírósági végzés értelmében elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbi egykori cége ellen. Az, hogy a vállalkozás lejtőre került, már korábban is tudható volt: a cég ellen az utóbbi hónapokban több végrehajtást is kértek, ráadásul a Gazdasági Versenyhivatal is büntetéssel sújtotta a vállalkozást. Emellett a 2022-es mérlegből, amely a május 31-ei leadási határidő után fél évvel tettek közzé, kiderült, hogy a cég 2021-ben még 2,3 milliárd forintos árbevétele 1,6 milliárdra csökkent,

a 135 millió forintos veszteség kétszázmillió felettire növekedett.

„A felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtásának időpontja: 2023. június 29. napja. A felszámolás kezdő időpontja e végzés Cégközlöny honlapján történő közzétételének napja 2024. január 18.” – ez olvasható a Blikk birtokába jutott végzésben, amelyben az is benne van, hogy akiknek követelése van a céggel szemben, 40 napon belül kell jeleznie kell a megjelölt felszámolónak.

Nagy bajban van Schobert Norbi, elindult cégének felszámolása – Akinek követelése van, 40 napig szólhat

A 444.hu emlékeztet,

az Update nem egyik pillanatról a másikra állt földbe: 2022-ben még csak az Update-üzletek zártak be sorban, tavaly év elején aztán kiszállt a cégből Orbán Áron, a miniszterelnök öccse, és eltűnt Rubint Réka és Ómolnár Miklós neve is, májusban pedig a Gazdasági Versenyhivatal büntette meg a céget a fogyasztók megtévesztése miatt.

A 40 milliós bírságot Schobert nem fizette be, mostanra pedig megállapították a fizetésképtelenséget, így felszámoló veszi át a cég vezetését, aminek feltérképezett vagyonából és eladásából próbálják majd fizetni a tartozásokat.

Schobert már azután jelezte, hogy nem bírja a nyomást és visszavonul, hogy kiderült a gigabírság, így az azóta eltelt időben csak arról nyilatkozott, hogy megbánta a covid-oltásait, szerepelt a Valami Amerika sorozatban, kételkedett kicsit a holdraszállásban, az év fáradalmait pedig Mikulás ruhába bújtatott thai szolgák társaságában töltötték, ahová „felfedezni a következő tábor helyszínét” érketek, plusz legalább megspórolták idehaza a karácsonyfaállítás költségeit – írja a 444.hu.

Forrás: Blikk, 444

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Mé van bajban?
Lehet ez a legjobb, megússza a hajszát, a NAV elintézi.
Milliárdokat szedett össze, egy gonddal kevesebb.
o))
jesz
bajban? a faszt...
most jött haza a kis családja a trpusokr

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.