A zeneszerző túl van élete legnehezebb időszakán. 2023 decemberében mutatták be a Vígszínházban a Pinokkió című előadást, amely azóta is telt házzal megy. A darab zenéjét és dalszövegeit Presser Gábor és Sztevanovity Dusán készítette. Lapunk megkereste Presser Gábort, akitől megtudtuk, hogyan született a zenés előadás ötlete, több hét távlatából milyenek a visszajelzések a darab kapcsán, milyen személyes élmények bújnak meg a sokszor igen nehéz témák mögött, valamint létezik-e olyan, hogy hazugság a zenében.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A cikk sem rossz, de van benne egy kérdés, ami kifejezetten pikánsra sikerült …

index.hu: „Presser Gábor: Félek, nem tudom erre a választ”

Mottó:
m.blog.hu/te/tenytar/image/2012.0/hantabloghoz%20%C3%A1br%C3%A1k/orban-pinokkio-d00017830fddfb3f78a7c.jpg

Picit annak kapcsán kérdezték, hogy „2023 decemberében mutatták be a Vígszínházban a Pinokkió című előadást, amely azóta is telt házzal megy.”.
Felmerült a kérdés: „Mit gondol, saját műfaján belül idővel a Pinokkió is olyan maradandóvá, olyan etalonná válik majd, mint anno A padlás? ”. Amire a válasz igencsak Picis, különösen az része, hogy „De tudni kell, hibátlan darab, hibátlan előadás nincs, ezeket emberek csinálják, márpedig az embereket maga a jóisten csinálta, aztán tessék körbenézni.”!
Ami pedig a pikantériát illeti; valójában később szóba kerül, ha nem is direktben: „A mű egyik alapvető témája a hazugsághoz való viszonyulása az embernek. Miként lehet zenében – kimondottan a hangszeres zenét nézve – megjeleníteni ezt? Van zenei kifejező eszköze a hazugságnak? Létezik egyáltalán a zenében hazugság?”
koszpeko
Igen van hazugság és kétszinűség.
De nem a zenében, hanem a zenészekben.
Lásd a Szikorát, vagy épp Pataky ufo Attilát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.