Egy vezető brit szívsebész szerint be kellene tiltani a vajat, hogy ezzel több ezer embert megvédjenek a szívbetegségtől.

Forrás: inforadio.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kakastoll
Hát, amíg normális , természetes ételekkel éltek az emberek, addig nem volt ennyi féle betegség, úgyhogy ejsze nem a vaj a hibás.
profon
A hülye szívsebészeket nem kell betiltani ? Úgy látszik,hogy elharapódzott ez a "mondjunk valami egetverő baromságot" oszt egynapig beszélnek majd rólunk ! Rossz hírem van a szívsebész úrnak ! A tulzásba vitt szívgyógyszer fogyasztás koszorúér elzáródást okoz !
csutak
56. évemben vagyok.
Évente kettőször változik a kurzus, azaz hol a vaj hol pedig a margarin az egészséges!
Nekem mindkettő megfelel, de Ráma az igazi:)))
safi
@csutak: igen pont ezt akartam írni, hogy évente mindig megmondják a tutit. Viszont múltkor valahol azt olvastam, hogy a margarin egy molekulában tér el a műanyagtól. Ízre viszont egy napon nem is említeném őket. Inkább vajból kevesebb.
Kakastoll
A margarint Angliában találták fel a nagy válság idején a szegények élelmezésére, növényi olajokból és adalék anyagokból állítják elő.
Mára divatcikk lett. viszont a termelés megnövekedése végett egyre több mesterségesen előállított adalékot tartalmaz.
safi
Egyébként már megfigyeltem, hogy nincs akkor a hülyeség a világon, amin legalább egy brit kutatócsoport ne dolgozna. Ott igazán nagy az egyfőre eső kutatócsoportok száma.
gondolkodo
A brit tudósoknak nincs igazuk! Nem szabad betiltani, elég úgy megemelni az árát, hogy a többség ne tudja megfizetni! Aki mégis, rongálja csak egészségét!
csutak
@gondolkodo:Milyen jogon akarod nekem előírni, hogy mibe dögöljek bele?
safi
@gondolkodo: Pont erről beszélünk, egyik évben az egyikről derítik ki, hogy káros, a másikban a másikról. Melyiknek emelnéd az árát?
Zsoel
A legkitűnőbb minőségű margarint sem lehet egy napon emlegetni az igazi, kövér, bársonyos ízű teavajjal. Egyszerű az egészség kérdése: nem kell mindennap azt enni, és akkor nem lesz semmi baja sem a szívnek. Én úgy másfél-kéthetente szoktam egy-két szelet kenyeret vagy darab kiflit meg(k)enni vajjal, ennyitől szerintem senkinek nem lehet baja. A margarinért viszont nem vagyok oda.
szaboria
Szivbeteg révén már több mint 15 éve át átáltunk olajra és margarinra tavajly derült ki , hogy a növényi eredetü margarinokat hidrogénezet eljárással ás más adalék anyagokal gyártják amit az én szervezetem nem tud semlegesiteni . Tehát ugy döntötem nem eszem ezeket áttértem mangalica zsirra és házikészitésű vajat veszek néha a piacon azóta jobb lett a vérképem és a koleszterinem is kezd csökkeni.
gondolkodo
@csutak: Összekeversz valakivel! Hol olvastál olyat, hogy én Neked bármit is előírtam?

@szaboria: Nem most derült ki, hogy a margarin hidrogénezett növényi olaj, mert az általánosban már nekem is megtanították. A nagyobb probléma a sok ízfokozó és tartósítószer.
csutak
gondolkodo ma, 13:11*** válasz erre ***
"A brit tudósoknak nincs igazuk! Nem szabad betiltani, elég úgy megemelni az
árát, hogy a többség ne tudja megfizetni! Aki mégis, rongálja csak egészségét!"
Itt írtad!
Ha nem tudom megvenni, hogyan pistulnék meg tőle?:)))
Sííva
@szaboria: Kedves fent nevezett!
Ezeket ne nagyon hangoztasd, mert még a végén bezárnak!
Ha ezekből kevesebb fogy Te leszel a hibás :):):):)!
De természetesen igazad van!
szaboria
@gondolkodo: Elnézét tényleg rosszul fogalmaztam nekem derültki tavaly , hogy a szervezetem nem birja feldolgozni ezeket a észitményeket.
csikknorisz
Igaz is, minek az a vaj? :) En szazszor inkabb megeszek egy jo zsirosdeszkat, mint egy vajaskenyeret:)
gondolkodo
@csutak: Ha nem tudod megvenni, akkor nem árt.
Ha meg tudod venni, akkor nem kár.
Ennyi!
bigyibogyo
Brit, Brit tudos, kell ennel tobebttudni ?:)
Vaj vs margarin nem nagyon szokott valtozni kulonben. En legalabbis olyat meg nem hallottam, hogy a vaj jo lett volna.. meg a zsir sem
Aztan most kiderult, hogy a margarin sem

tojast azt tudom,h paros evben nem szabadenni, paratlanban igen
gondolkodo
@bigyibogyo: Naptári páros évben vagy életkori páros évben nem szabad tojást enni?
zolvasó
"Egy átfogó felmérésből is az derült ki, hogy Nagy-Britanniában a gyerekek 90, a férfiak 88 és a nők 83 százaléka túl sok telített zsírt tartalmaz."
Ha a fenti mondatot helyesen értelmezem, akkor nem a vaj ártalmas, hanem az ember elfogyasztása.
Pardon...

Az olajokban, margarinokban lévő transzzsír az újabb tanulmány szerint viszont bakfity?
Brit tudósok, orvosok, meg még mi?!
marlin
Aki a margarint szereti az egyen margarint, aki a vajat szereti az egyen vajat, aki pedig (velem együtt) a házi zsírt, az azt egye!! Mindegyikben vannak káros és hasznos anyagok is!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.