Megvalósíthatósági tanulmány készül. A négy visegrádi ország illetékes miniszterei megállapodtak arról, hogy jövő őszig megvalósíthatósági tanulmány készül az országaikat összekötő gyorsvasút építéséről - közölte a dél-lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
És akkor ripsz ropsz utolérjük Európát, sőt

vannak kérdések a derék külgarázda MTI-s kinyilatkozásával kapcsolatban

„A négy visegrádi ország illetékes miniszterei megállapodtak arról, hogy jövő őszig megvalósíthatósági tanulmány készül az országaikat összekötő gyorsvasút építéséről ” – mondta el a szép és okos Petyuska, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a dél-lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon szerdán az MTI-nek.
Szép, szép mondhatnánk, esetleg azt is megemlítenénk. hogy remélhetőleg erről a szlovákok is tudnak, mert a közelmúltig ez hibádzott.
Azonban az igazi poén az aposztrofálás: „Miközben a gazdasági növekedést illetően a visegrádi csoport az uniós fejlődés motorja, az infrastrukturális hálózat kiépítettségében le kell gyűrni a versenyhátrányt” ennek érdekében „Olyan vasutat kell elképzelni, amelynek a végsebessége 250 kilométer per óra lesz”!
Arról nem szól a fáma, hogy ezt a képzelgést mikorra tervezik legalább a kivitelezés megkezdéséig elérni, de azt elmondhatjuk – 2-3 kattintás a gugliban – abban az elmaradott EU-ban a gyorsnak nevezett vasutak átlagsebessége (nem, nem az elképzelésekben, hanem a hétköznapokban) már az évtized elején meghaladta a 320km/órát! =))
szép új világ
Természetesen - ha megépül - Felcsútról fog indulni.
Ludmilla
a megvalósítási tanulmány elkészül esetleg jó sok pénzért... meg is valósul?Kétlem...
kereső
Mindeközben:A magyar Eximbank pedig 1,5 milliárd dolláros hitelkeretet nyitott meg a hat türk nyelvű országgal való gazdasági együttműködés, a befektetések fejlesztése érdekében - tette hozzá.

A tanácskozáson felszólalt Szooronbaj Zseenbekov kirgiz, Nurszultán Nazarbajev kazah, Ilham Alijev azeri, Recep Tayyip Erdogan török és Savkat Mirzijojev üzbég államfő, valamint Ramil Hasanov, a Türk Tanács főtitkára is.

(MTI)
Qqberci
Csak meg kell hosszabbítani a Felcsutka Expressz Varsóig...
wpym
Inkabb a hazai mellekvonalakat ujitanak fel es a szaz eves jarmuparkot kellene cserelni.
RonaGyuri
@Qqberci: te ezt viccnek szántad, pedig nagyon úgy tűnik, hogy ha nem is fizikai értelemben, de erről van szó. Nem, nem ismerem - szerintem nem is készült - a terv várható forgalom-igényét, de azt tudom, hogy a belgrádi vasúté egyértelműen nem éri meg, ahogy a kisvasút is kihasználatlan! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.