Visszaüt a nagy állami leépítés: felvirágoztatná például a kormány a vízi turizmust, de az elbocsátások nyomán most épp bezárják a hajózási vizsgaközpontok felét. Más területen is akadnak hasonló visszásságok. Belesápadtunk, amikor megkaptuk a Hajózási Hatósági Főosztály levelét pár héttel ezelőtt: ebben arról értesítettek, hogy a köztisztviselői létszámcsökkentés miatt kisebb lett a kapacitásuk, s nem lesznek képesek az elmúlt években megszokott mennyiségű vizsgázó fogadására – panaszolta a Népszavának egy kelet-magyarországi, kishajóvezetői képzéssel foglalkozó cég vezetője, és azzal folytatta: – Azt is közölték, hogy a szegedi, tokaji és komáromi szolgálati pontjaikon jelenleg nincs munkatársuk, így ezeken a helyeken márciustól megszűnik az ügyfélfogadás, ezután Budapesten, Siófokon és Mohácson lehet csak vizsgázni. Mindez ott is visszaüt majd, ahol van vizsgabázis: egy balatoni cég vezetője szerint hiába érdeklődnek egyre többen a vízi turizmus iránt mert,...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A szakértelem teljes hiánya

amit megspékeltek a szokásos pártkatona mentalitással

Sokan figyelmeztettünk rá, hogy a létszám-csökkentés várhatóan az érdemi ügyintézők kirúgását jelenti, miközben a totál alkalmatlan vezetők száma még növekszik is.
A minap a Magyar Hírlap „szakértője ” fogalmazott így – bár ő a tudományos életre vonatkoztatta, ami ott erős túlzás -: „helyeket ismeretségi alapon, kapcsolatok révén adják, pedig elég kicsi az esélye annak, hogy éppen az én unokaöcsém a legjobb egy-egy kiírt posztra”! =))
emerencia
A versenyszférában pl. sok cégnél ajánlói programot hirdettek ami nem lenne rossz de van ahol kifejezetten felszólították a munkatársakat, hogy nyugodtan ajánljanak rokont, havert, kebelbarátot stb., még pénzt is kapnak érte. A szakmai megfelelés ebben az esetben másodlagos. Akinek nincs protekciója (újmagyarul kapcsolata) esélytelen. Ha be is kerül valahogy, előbb utóbb tudomásul kell vennie, hogy a szakértelem és a szorgalom nem sokat ér, ha nincs valami potentát protektora az illetőnek. Így lesz sok vállalatból a maffiaállam másolata kicsiben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.