Jelentős kiegészítést kaphatnak a nyugdíjasok év végén, amely három tételből adódhat össze. Novemberben kétféle forrásból biztosan, egy harmadik forrásból pedig talán számíthatnak többletbevételre – hívja fel a figyelmet honlapján Farkas András nyugdíjszakértő.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sajnos csak parasztvakítás

valójában arról van szó, hogy, ha akarnák – de nem fogják – akár három címen is lehetne javítani a helyzetükön

Igen a nyugdíjasokról van szó. A derék napi.hu még náluk is derekabb szakértője honlapján (Farkas András nyugdíjszakértő) azt olvasta, hogy: „Jelentős kiegészítést kaphatnak a nyugdíjasok év végén, amely három tételből adódhat össze. Novemberben kétféle forrásból biztosan, egy harmadik forrásból pedig talán számíthatnak többletbevételre”.
Nos ezt abból gondulja, hogy
várható – s ez valószínű is, hisz folyamatosan a GDP-t ünneplik – az un. a nyugdíjprémium,
reménykedik „10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványok formájában már többször megtapasztalt eseti juttatás” lehetőségében, ami mint tudjuk már tavaly sem volt!
és …
Nos igen a törvényekben rögzített infláció követés, amit bizony tavaly mocskosúl – a törvény szinte minden momentumát semmibe véve – játszottak ki, így csak a remény maradt, hogy ezidén ne tegyék! =))
Egyébként meg kell jegyezzem, hogy a derék szakértő nem igazán ért ahhoz, amiről beszélt. „A nyugdíjakat 2019. januárjában 2,7 százalékkal növelték, mert ennyi volt a költségvetési törvényben becsült árnövekedés mértéke. A KSH legfrissebb gyorsjelentése szerint az árnövekedés mértéke 3,3 százalék volt tavaly júliushoz képest, a nyugdíjas fogyasztói-árindex viszont 3,5 százalék volt.
A két adat közül a magasabb vezérli majd a nyugdíjemelési korrekciót, ”.
Nos a dolog úgy áll, hogy ez tévedés; a törvény a hivalos inflációról rendelkezik, sőt a derék KSH már évek óta nem is készíti el az un. nyugdíjas kosarat! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.