Kihívták a rendőröket, miután a szombati fővárosi antifasiszta megmozdulás több résztvevője szóváltásba keveredett egy szállodában egy fekete egyenruhás, neonáciknak vélt csoporttal - közölte Vajnai Attila, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöke. A rendőrség annyit mondott: a helyszínen külföldi és magyar állampolgárok keveredtek szóváltásba, igazoltatták őket. A téren mintegy száz ember gyűlt össze a rendezvény kezdetekor. A 2008-ban kezdődött és másfél évig tartó romák elleni támadássorozat áldozatainak fotói, illetve a tragédiák helyszínén készített képeket ábrázoló két, papírból készített oszlop mellett álltak kegyeleti őrséget az áldozat tiszteletére. A megmozduláson többek között megjelent Helmut Scholz európai parlamenti képviselő, az Európai Baloldali Párt külügyi vezetője, a német Die Linke elnökségi tagja, Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke és Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke.

Forrás: mr1-kossuth.hu
Feltöltő: csikknorisz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
angyalok
Nem elég, hogy teli van a kis országunk fasisztákkal, még külföldről is meg szálnak minket. Majd megint jönnek a nagyhatalmak és kivégzik az egészteket. Ja és mi van gyerekek most Magyarország nem a Magyaroké?
[moderálva]
Zsoel
Csak azt nem tudom, minek kellenek ide antifasiszták, mikor okafogyott az egész létezésük. Hol van ma Magyarországon egyetlen szál fasiszta is? Hol van a fasizmus? Minek kell idekeverni egy 60 éve halott ideológiát? A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége mondja ki magáról az igazat, hogy nem egyéb, mint liberális (zömmel egy bizonyos származású), magamutogatási hajlamban szenvedő emberek gyűjtőtábora, akik nem bírják elviselni, ha legalább havonta nem retteghetnek egy jót (igazából maguk sem tudják, kiktől), és nem vizionálhatnak holmi ordas eszmékről, fekete egyenruhákról és dübörgő bakancsokról (hozzáteszem, teljesen ok nélkül, mert akik itt rendre származási alapon bántalmaznak másokat, azok nem magyarok, viszont igencsak rasszisták). Nevezzék magukat akárminek, csak ezt a hülye antifasizmust felejtsék el, mert antifasisztának lenni ma lassan szitokszó jellegű fogalommá válik.
angyalok
Zsoel@: Te látó ember vagy? Magyar gárda egy náci ideologiát követő szervezet.
És évente meg szervezett náci felvonulások náciegyen ruhában több országból .
A mai nap ilyen lett volna ha nincsenk az antifasiszták és csak az nemlátja ezt aki vak vagy fasiszta .
wounton
@igazsagos17: "gárda egy náci ideologiát követő szervezet"

Ezt bizonyítanád, mondjuk pontról-pontra? Fejtsd ki ha kérhetem, ne csak lózungokat írkálj.
Köszi

ui.: remélem a bögre nemsokára meglesz
Nemezis
@igazsagos17: Te simán összekeversz bizonyos szervezeteket. Csak hogy tudd, a Gárda nem szokott résztvenni az általad emlitett felvonulásokon. Na ilyen ha magadfajta internethez jut, máris terjeszti a hazugságot.
herrkiraly007
igazságos17:Fuss orvoshoz,nehogy még nagyobb legyen a baj...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.