Hat százalékos járatritkítással számol a BKV jövő évtől, ugyanis a vállalat új finanszírozási szerződése 8-10 milliárd forintot von el a működési kiadásokból. A csökkenő szolgáltatást ráadásul 2011-től egyre drágábban veheti meg a budapesti utazóközönség. Tovább is van: hiába a tarifaemelés és a teljesítménycsökkenés, a kormány és a főváros megállapodása nem oldja meg a BKV fenntarthatatlan helyzetét. Hat százalékos járatritkítást tartalmazó üzleti tervet kell készítenie a BKV-nak a 2011-es évre, hogy megfeleljen a vállalat következő évekre vonatkozó finanszírozásáról szóló szerződésnek - mondta a Hírszerzőnek egy BKV-vezető. Forrásunk szerint a főváros és a kormány közötti hosszú távú megállapodás alapján "csak két lehetőség van: vagy kapunk a fővárostól még 3-3,5 milliárd forintot a megállapodáson túl, vagy kénytelenek leszünk járatokat ritkítani", ezt azonban szerinte meg lehet úgy is oldani, hogy "az utazóközönség ne nagyon érezze meg", vagyis a ma kevéssé kihasznált járatok számát csökkentenék.

Forrás: hirszerzo.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csutak
Szegeden élek, én itt csak bringával közlekedem!
Pesten elszálltak az árak!
Normális nyugati városban van napijegy és sok egyéb, mellyel tud élni egy átutazó vagy turista is. De nálunk maradt a Kádár féle mentalitás.
Ennek véget kell vetni.
Anno nálunk volt a legjobb tömegközlekedés a világon, ma is a csúcson vagyunk, de ár ügyileg:(
De irkálhatunk bármit is, változás az nem lesz...
bigyibogyo
@csutak: Ha nem Egerben akkor Szegeden laknék :)
És sétálok...
vukkocska
Nem tuodm, hohy miért kell riopgatni már megint. Hol van a következő év, amikor most választás és kormányváltás lesz. Majd a Fidesz megoldja a BKV-t, azt ígérték.
@csutak: Szeretem Szegedet, oda jártam egyetemre, nagyon sok szép emlék köt oda. Meg a Tót kocsmához, ahol legalább 30 féle ételválaszték volt, ott vacsorázgattam évfolyamtársaimmal. Nem a pályaudvariba, hanem beljebb, a városban.
csutak
@vukkocska: Igen, ma is müxik a nevezetes Műintézet:)
Sajnos egyik zenész cimborám pont a héten ment el, Berényi Apolló:(
Ő is előferdült a műintézményben, no meg jómagam is...
lópicigáspár
Elnézést, hogy visszatérek a témához, de nem azt ígérték, hogy a BKV annyira fut, hogy a fővárosiaknak még ingyen is lesz?
csutak
@lópicigáspár: Álmodj királylány...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.