A MÁV az egyik leggyengéb színvonalú szolgáltatást nyújtja Európában és a legdrágábban állítja elő teljesítményét. Ezért a teljesítményért rengeteg közpénzt emésztett már fel, ugyanakkor emellett mégis folyton adósságokat nyög. A változást ígérő új kormánynak első körben idén meg kell mentenie a csődtől, majd el kell takarítania a 300 milliárd forintos adósságállományt és bele kell vágnia a vállalat átalakításába, különben kezdődik minden előlről. Értesüléseink szerint a Fidesz szeptember óta Fónagy János vezetésével külön munkacsoportban dolgozik azon, hogy meghatározza, milyen lépéseket kell tennie az új kormánynak a közösségi közlekedés, elsősorban a MÁV és a Volán-társaságok átalakítása érdekében. A közösségi közlekedést nemcsak ők, hanem a Varga Mihály vezette költségvetési munkacsoport is vizsgálja, ugyanis a területnek még átalakítások nélkül is komoly költségvetési forrásokra lenne szüksége. A kormányzásra készülő párt szakpolitikusai azt próbálják felmérni, hogy mekkora lehet a MÁV adóssága jelenleg, vagy például mekkora lehet a vállalat ingatlanvagyonának értéke. Információink szerint azzal a kérdéssel kiemelten foglalkoznak, hogy mennyi uniós forrást lehetne bevonni a vasútfejlesztésbe a következő években.

Forrás: hirszerzo.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
inkvi
@csikknorisz: Gyurcsány hazudott! Ne hidd el neki!
vukkocska
@csikknorisz: akkor az autópályákat Te nem is használod? Az nem a közlekedéshez tartozik szerinted?
Az eredeti címhez: a Fidesz könnyű helyzetben lesz, mert Gaskó nem fog orrba-szájba sztrájkoltatni. Mór megtette....... mehet is, sehol nincs.
luciferi
@vukkocska: dehogynincs! Nagyon is jólétben van!!!!
vukkocska
@kevijeni: ahhoz nem fér kétség. Eddig is nagyon jól megélt. Arra gondoltam, hogy nem lesz belőle sem közlekedési miniszter, sem államtitkár. Mert abból nem is lehet olyan jól megérlni, mint szakszervezeti vezetőnek lenni.
luciferi
@vukkocska: így igaz! Neki ez nagyon kényelmes. De pl.a Jakabot, a magoszost a képviselőség lehetőségével vették meg, hogy szervezze a műbalhékat. Képviselő lett, és azóta le is sz@rja az addig szívügyének tekintett parasztokat. Most meg már csalt is, hogy főnök maradhasson. Na, ilyenekből áll a fütyesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.