Sólyom László köztársasági elnök hétfőn aláírta a magyar állampolgárságról szóló törvényt, amely alapján a határon túli magyarok kedvezményesen szerezhetik meg a magyar állampolgárságot - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
luciferi
@Csizmás Kond: ha láttad volna a Tömjén ömlengését, akkor nem kételkednél ebben.
csutak
@Csizmás Kond: Akkor üljünk le és jogász mellett értelmezzük a törvény szövegét!
Nem akarok szégyenbe maradni azzal, hogy bármit is félre értelmezek.
Ez számomra presztizs kérdés!
Másképpen hogyan is oktathatnálak ki benneteket:)

De komolyra térve, sajnos NEM egyértelmű a törvény, meg kell várni a végrehajtási utasítást. Jelen állapotában így is és úgy is lehet értelmezni.
Amit szégyennek érzek részemről az, hogy fizetni kell kő keményen az állampolgárságért! Már megbocsássatok, bizony én elleneztem a törvényt.
De ha már egyszer megadtuk nekik, akkor ne alázzuk meg sem őket se magunkat azzal, hogy lóvét érünk a törvényben előírt járandóságukért!
Rosszul gondolom?
Csizmás Kond
@nyanya001: Nem a lakhatóságot vagy az állítólagos ott tartózkodás vagy ott lakás után jár állampolgárság ha jól értelmeztem, hanem hogy ő magyar felmenőkkel rendelkezik....
@kevijeni: nem láttam, és gondolom nem veszítettem semmit viszont téged miért sért, ha más is magyarnak vallja magát, vagy egy bizonyítottan magyar származású egyén magyar állampolgársággal rendelkezik ?
Csizmás Kond
@csutak: Gondolkodni szabad rosszul is jól is, viszont mint írod várjuk meg a "végrehajtási utasítást. Jelen állapotában így is és úgy is lehet értelmezni."
....és hogy én is gondolkodjak nem hiszem, hogy az állampolgárság megadását kellene megfizetni, inkább csak bizonyos illetékeket a hitelesítés, az irodai tevékenységek és az iratok legyártása céljából, ami nem hiszem, hogy horribilis lenne.
luciferi
Azért ebben a hírben van egy nagyon megnyugtató dolog! Le tudja írni a saját nevét! Mert a gondolatai nem sajátok, mióta titkos szavazáson nyíltan megválasztották.:)) Legalább a nevére még emlékszik, ha a múltjára nem is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.