Haladéktalanul cselekedjen a kormány és a Fidesz az árvíz utáni károk enyhítése érdekében, és biztosítson központi forrásokat a helyreállításra - mondta Varga László szocialista országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Azért azt sem kell elfelejteni, hogy a tiltások ellenére is nagyon sokan épitettek az árterekre akár a Sajó akár a Hernád völgyét vesszük.
Mert árteret ugye hagyni kell a folyóknál.
De 1998-2
nyanya001
hoppá.... véletlenül lenyomtam...de 1998-2002 között mennyi gát épült ezeken a helyeken?
csutak
Nem az én véleményem, de értem és egyet értek vele!

Akkor követték el a hibát, amikor anno Vásárhelyi Pálék megregulázták a folyókat. Ugyanis egyharmadára visszanyesték a Tisza hosszát. Ekkora mederben ennyi víz ennyi idő alatt képtelen elterülni és eloszlani. A nagyobb hossz több köbtartalmat takar.
Az egyéb kis vizek pedig a helytelen erdőgazdálkodás és a helytelen csatorna karbantartás miatt öntenek ki.
inkvi
@csutak: Pontosan! Kiderült, hogy a Tisza szabályozása helytelen volt!

@nyanya001: Rengeteg gát-javítás volt; csak 8 éve nincs és állandó karbantartásra van szükség! Autópálya-építés az érdekes buli: állami pénzzel döntően (bár magán tőke is van benne) [nem kormány érdem], és rámenni csak díjfizetés ellenében lehet! Ez is utoljára a kádár korszakban volt igazságos: azóta már azért is fizetni kell, amit tisztán adóból építettek. Az autópályával kár lihegni. Talán, ha az egyéb utakat kijavítanák: az igen! Emelném a kalapom! Gondolj csak a kátyú-királyra! Minden sántít itt! Sajnos, nincsenek érvek az elherdálások mellett! :(:(:(:(:(:(:(:(
másvirág
A hibát a kormány akkor követi el ha újból az árterűleti részekre adja meg az újjáépitési támogatást.Hogy aztán újra -meg újra elvigye a víz,amit renováltak. Eddig józan paraszti ésszel csak fölműves munkára vagy gyaraló súfnikra adtak ki ideglenes engedélyeket. Nem életvitelszerű használatra._Aki engedélyezte nagyot vétett .
Nem vagyok illetékes a kérdésben, de még nyaraló bíztositást sem biztos hogy megkötnek ártéri helyszinre,a Magyar Biztositók. (jogosan)
inkvi
@másvirág: Akkor is (mint mindig)!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.