Nem rögtönzés, hanem tudatosan előkészített lépés az Alkotmánybíróság hatáskörének tervezett korlátozása - derül ki egy nyílt levélből, amelyben Lázár János Fidesz-frakcióvezető érvel a sokak által támadott intézkedés ellen. Lázár szerint az alkotmánymódosításra a választási ígéretek végrehajtása miatt van szükség.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csutak
Nem szeretem az erőszakot semmilyen formában.
De!

Ha a nép felkelne és az orbán kormány minden tagját vízbe fojtanák egyenként, utoljára hagyva a nagyvezírt, egy könnyet nem ejtenék értük!
Dr.luigilongo60
@csutak: Vajon akkor is a választók akaratára hivatkoznának?
Csizmás Kond
"....az 1989-es alaptörvény megalkotóinak a szándéka szerint csak ideiglenes alkotmány a rendszerváltás idejére, „hazánk új Alkotmányának elfogadásáig”."
Most akkor ki és miért hibás ?
dr. prédikátor
A cigus fecalicus és bandája 8 éve tudatosan készült arra hogy az országot a hatalmuk alá hajtsák! nagy ivbe tesznak ők a törvényességre,még a látszatra sem adnak!!A HOSSZU KÉSEK éjszakája már elkezdődött kérdés csak az hogy mikor fog kiteljesedni!!!Kiváncsi vagyok hogy a cigus fecalicus álltal megvezetettek mikor fognak kijózanodni és mikor zavarják el ezt az eszement diktátort!!!!
KöBüKi
Figyelj ide Lázár Jani : -az hogy te hüje vagy ténykérdés,de az ahogy bennünket próbálsz hülyének nézni az az arcátlan pofátlanság teteje.
keresztapa
Elgondolkozni kellene azon ,hogy a Magyar miért egymás ellen fordul, akkor amikor
mindannyian tudjuk ,hogy összefogással lehet csak a mai helyzetünket megoldani.
A történelmünk éppen elégszer bizonyította,hogy egymás marásával csak szolga
sors vár az országra.
csutak
@keresztapa: Én komolan elgondolkoztam!
És tudod mire jutottam?
Arra, hogy a cirkusz, az ország megosztása akkor kezdődött el, amikor Orbán elbukta 2002-ben a félig megnyert választást!
Polgári és önkielégítő kőr alapítása, Tusnádfürdői elhíresült beszédek, Amerikában elhangzott ország gyalázások amiket Orbán elkövette.
Ez bizony kő keményen éket vert az addig normális társadalomba!
Ma pedig a sok bifla egymást anyázza -itt is!- amikor ők ott fönt a konc körül vidáman elkvaterkáznak!
Csizmás Kond
@csutak: Vagyis nem jutottál semmire, Mióta "46-tól átvettétek a hatalmat harmadszor buktok és ugyanannyiszor próbáljátok másra kenni.
inkvi
@Csizmás Kond: A qrva, ország, qrva szavazói a hibásak.
medy19
@Csizmás Kond: Ezt most nem úgy koppintotta csutak, meg is látszik.
ria677
@Csizmás Kond: Csak épp az nem mindegy, hogy a Fidesz szája íze szerint készül e az alkotmány, vagy a Nép, az Isten adta Nép akarata szerint!! Mert még egy népszavazást sem mernek bevállalni erről a témáról.
Csizmás Kond
@ria677: Úgy hallottam van lehetőség belepofázni, ki kell használni, mert még ilyen sem volt.
inkvi
Minden lépésük átgondolt és tudatos.
Csizmás Kond
@Nemezis: megkeresem holnap és belinkelem, de most megyek sakkozni
jóéjt.
csikknorisz
Mint a régi favágós vicc: -Kolléga úr, maga viccbõl csapta le a kezemet, vagy komolyan? -Komolyan. -Akkor jó, viccnek kicsit durva lett volna.
medy19
@Nemezis: Nem hallotta rosszul, igenis bele pofázhatsz, gondolom nagyon értesz hozzá.
Nemezis
@medy19: Pofázni pofázhatok. Csak tesznek rá. Porhintés, de te csak higgyél benne, ez a dolgod.
Nemezis
@medy19: Tudod én mér '89-ben is forogtam politikus körökben, ezért valószínüleg nálad biztos jobban értek hozzá. Annyit pedig biztosan, hogy tudjam mennyit ér ez a belepofázási ígéret.
csikknorisz
Egyebkent ki az, aki beszopta ezt? Ez egy nagy sakkjatszma, ahol az ellenfelek igyekeznek kenyszerhelyzetbe hozni egymast, jo elore megfontolva, megtervezve minden lepesuket. Nincsenek elhamarkodott cselekmenyek, csak megetetik az errol szolo takarmanyt a magunkfajta adofizeto vagoallatokkal.
medy19
@Nemezis: Nem politikusi körökben kell ehhez forogni, a jogtudományban kell jártasnak lenni.
Na persze a cocik mindenhez értenek.
trix
@medy19: Még most sem értem miért gondolod hogy Nemezis szoci ?
Nemezis
@trix: Még a végén miatta leszek az. Belém dumálja. :))
szaboria
@medy19: Te aztán semmit sem értesz ez csak egy porhintés ahogy már leírták.írhatsz te javaslatot legfeljebb több lesz a kukában a szemét még arra sem veszik a fáradságot,hogy a borítékot ki nyissák.
kiscserkész
Éppen ideje már felülírni a Sztálinista – bolsevista alkotmányunkat.

@Nemezis: Nem kis túlzással állítom, hogy egy oldalon vagyunk, de nem mindenben kellene betámadni a Fideszt. Én pl. a végkielégítések terén az adót egyformán mindenkire alkalmazva tartom helyesnek. Legyen az közalkalmazott, vagy pedagógus. Sokkal többen vannak azok, akik 30-60 ezerből élnek havonta, pedagógusi fizetés pedig 150-200 ezret tesz ki. Végül is, akinek kevés nem kötelező ott dolgozni. És egy dolog, ami fontos: az oktatási szférában ma többségben vannak a balliberálisok. Ezért rinyálnak.
Nemezis
@szaboria: Da majd ha a végén maguknak formálják az alkotmány, mondhatják, hogy a zemberek akarata volt, mert megkérdezték őket.
trix
@Nemezis: Na még csak azt kéne....de komolyan, mit mondtál hogy ezt gondolja ?
Nemezis
@benhur: Jó lenne ha egy oldalon lehetnénk. De orbán senkit sem tür meg a jobboldalon maga mellett, mert fél, hogy egyszer őrá már nem lesz szükség. És ezért kell minden fronton betámadni a fideszt, mert ha kicsit is lanyhulunk, eltöröl bennünket a föld szinéről, mint már más pártokkal megtette. Vagy ha kegyes hangulatban lesz, esetleg beolvadhatunk, mint az idióta Semjén meg a gittegylete. Na ebből én nem kérek.
Nemezis
@trix: Esküszöm fogalmam sincs. Talán mert néha emberként nyilvánulok meg, és olyankor pártfüggetlen vagyok, mert engem becsületre neveltek a szüleim a legnehezebb időkben is. Az ő agya meg csak egy sémára jár. Neki csak fekete, meg fehér van. Nekem nem. Szerinte minden Jobbikos emberevő vadállat, és ha emberként nyilvánul meg, akkor csak állítja magáról hogy Jobbikos, valójában szoci. Na, ez bonyolult lett.
trix
@Nemezis: Nem, teljesen érthető amit írtál.....majd csak megbékélnek a Jobbikkal, és elfogadják hogy vagyunk..talán először is ezt Orbánnak kéne elfogadnia.
medy19
@Nemezis: Na látod, ebből gondolom, lehet hogy a Jobbikra szavaztál, azt nem kétlem, de Orbán gyűlöletből.
Nemezis
@Nemezis: Orbánt nem gyűlölöm, csak senkinek tartom.
kiscserkész
@Nemezis: Ha csatát akarsz nyerni, használd az eszedet. Ök. azt tették az utóbbi négy évben és lám…. megnyerték nekik a csatát. Hadd dolgozzanak, elég, ha csak az ígéreteik melegen van tartva, hibáikra emlékeztetni őket, hidd el, nem legyőzhetetlenek ők sem. Az idő nekünk dolgozik, de ha a jó cselekedeteikben is gátoljuk őket, akkor a bolsevisták fognak erősödni.
kiscserkész
@trix: Még tar a narancsvirágzás. Majd eljön az ideje a narancsszüretnek is. Előbb utóbb begombolja majd a mellényét Orbán is. Csak rá kell jönnie, hogy a 2/3 nem mindenre elegendő.
Had órditozanak, legalább tisztul a fejük.
sasi1115
@Nemezis: Sajnos cáfolom trix írását, engem szocinak tartanak, pedig csak az igazságtalanságot és a jellemtelenséget nem viselem. És mindenhol szóvá teszem, oldaltól függetlenül. Nem egyszer elismertem az elszámoltatás fontosságát, de ne úgy ahogy akarják. Vannak részben jó dolgok abban amit csinálnak, de ne úgy ahogy csinálják pl. 50 éves nő kirúgása nyugdíj közelbe, 20 éves jogviszonnyal, és fizeti a 98%-os adót úgy mint az akitől én is elvenném. Úgyhogy legyen ilyen a jobbik és nyer legközelebb. Csak kevesebb ítélkezés és gyűlölet. Keménység viszont kell. Úgyhogy hajrá.
Nemezis
@medy19: Te csak ezt tudod mondani? Nem baj, én így szeretem magam.
trix
@benhur: Mire erre Orbán rájön, már legközelebb nem lesz szavazója, ha így halad...sok fideszes elpártol tőle.
Nemezis
@trix: Már csak három és fél év, és vége lesz ennek a dúlásnak.
csikknorisz
@medy19: En is a Jobbikra szavaztam. Ugyhogy en joggal hapoghatok, mert en egy fikarcnyi tollvonasnyi X-el sem tamogattam a jelenlegi ''forradalmi'' kormanyt. Nem ez a gond. Hanem az, hogy akik Orban mellett ikszeltek, ok is egyre inkabb banjak /kiveve inkvit:)/ Hol az a nagy tarsadalmi felhatalmazas, hova tuntek a neppel megetetett szoviragok? Hol a demokracia, amit Orban partja a neveben visel? Nekem ne magyarazza meg a Fidesz, hogy a fekete feher, a zold meg sarga, de ha ugy gondoljak, hupilila.
csutak
@sasi1115: ma, 19:57 & @Nemezis: ma, 20:13
Érdekes, de egyet értek veletek!
Pedig más a nézőpontunk, de ha a mondanivalót meg tudja valaki fogalmazni, akkor van mi mellé állni!
A becsületes és korrekt elszámoltatás nélkül itt ebben a hazában len lesz előre lépés!
De ehhez minden politikusnak azt kellett volna tennie, mint Fletónak amikor sportminiszter lett:
Vagyonbevallás mindenki füle hallatára!
Nemezis
@csutak: "Vagyonbevallás mindenki füle hallatára! "

Na ebben nem lesz részünk soha. Amíg mindegyik csak adósságot ír a bevallásba. Akkor hol van amit 20 év alatt felhalmoztak? Kósa is csak azt tudja bevallani, hogy 60 milla adóssága van. Szégyellheti magát egy Debrecen méretű város első embere, ha csak ezt tudja felmutatni. Szabad-e ilyen emberre egy várost rábízni? Vagy csak egyszerűen hazudik?
trix
@csutak: Te elhiszed hogy az a vagyonbevallás valós volt ?
kiscserkész
@trix: Mondom, hogy az idő nekünk dolgozik! Csak türelem.

@csutak: És akkor fletó mindent bevallott………..
csikknorisz
@trix: Pinter Sanyanak is csak egy orokolt Wartburgja van, a rollert, a biciklit meg a gordeszkat mar nem vallotta be, fene a pofajat:)
trix
@benhur: Kíváncsi vagyok mi lesz három és fél év múlva.....
csutak
@benhur: & @trix: Hamarabb elhiszem Fletónak a bevallását, amit nyilvánosan tett, mintsem a többi megélhetési bűnöző -mert annak tartom az országgyűlési képvieselők nagy részét!- hazug, semmitmondó bevallását!
trix
@csutak: Én a Fletóval vagyok így, mint te a többi politikussal.....nem hiszem egy szavát sem, még amögött is hazugság van, amit kérdez....egy instabil abnormális embernek tartom, akinek régen a rácsos ágyban lenne a helye.....bocs, most komolyan nem mérgesíteni akartalak, csak ezt érzem és gondolom......tovább nem sorolom, mert rosszul leszek.
KöBüKi
@medy19: Tükörbe néztél amikor nemezis-nek irtál: - kell az önkritika hidd el.
KöBüKi
@Nemezis: Neki pappiron nincs,de jó helyeken elrakva,viszontszerződésekkel lebiztositva
biztos hogy nagy vagyona van és komoly érdekeltségei.Annyi hitelt nem adnak még neki sem csak a lila habokra.
csutak
@trix: Jó munkát végeztek :
Navracsöcs Elvtárs és Tömjén Zsolt elvtárs!
Ők alkalmazták a pártállamban megszokott módszert, a suttogó propaganda módszerét, ha valakit el akartak lehetetleníteni!
Ennyi és nem több.
Ezen sem veled sem mással nem fogok összeveszni emiatt!
kiscserkész
@csutak: Igazán örülhetsz, hogy nem jutottál be közéjük. Most rólad kellett volna alkotnod ezt a véleményt……

Hányadik is voltál a listán valami 392., ha jól emlékszem. Neked csak a fletó hite maradt….
csutak
@benhur: Szeretnék őszinte választ kapni tőled:
Honnan gondolod, hogy bármikor is képviselőnek vagy politikusnak készültem volna?
Miből gondolod, hogy bárhol és bármikor én bármilyen politikai listára jelentkeztem?
sziamiau
@csutak: Nem hiszem el, hogy ennyi idióta össze tud jönni egy fórumon.
Igaz, diplomásaink is vannak. Az egyiknek 4, a másiknak 1 diploma porosodik(!?) a sublótban. Eddik szerény voltam és nem reklámoztam, de nekem is van 5 (az-az öt) diplomám.
Je suis un peu menteuse!:)))
inkvi
@sziamiau: Gratulálok! Szép teljesítmény.
trix
@sziamiau: Nos attól, mert más a politikai nézeted mint nekünk, nem kéne másokat leidiótázni.
nyanya001
A tudatosságot mi sem bizonyitja jobban, mint hogy Sólyom Lászlót menesztették, mert aggályosnak tartott volna 1-2 módositást, helyébe tettek bólogató jánost!
Don Quijote
@sziamiau: lenyomtad inkvit:-)) De Te is a gyáli piacon vetted??
orogordog
@sziamiau: Akkor biztos Te is tanultál politikaigazdaságtant. :)
orogordog
@Don Quijote: De ezek az ellenzékiek még vállalkozói ismereteket sem tanultak. :)

Tudat a téma akkor még belefér. Agyatlanul, hogy lehet valaki tudatos?
orogordog
@Csizmás Kond: Tiéd meg az ecseriről van. Én adtam el neked nem akarsz emlékezni rá. :)
Csizmás Kond
@orogordog: de igen, viszont én is továbbadtam, már az sincs meg.
szaboria
@orogordog: Te jó ég most , hogy írod nekem is kötelező volt politikai gazdaságtant tanulni. igaz az a 70-es években volt estin.Akkor ha mindenből külön vizsgát tettem az akkor már diplomának is számít?
Don Quijote
@szaboria: Ha estin végezted, akkor kettőt ér:-))
nyanya001
Nekem nincs egy diplomám sem, nem lesz nekem ebből még bajom??????
nyanya001
Jam,de polgazt azt tanultam én is, kötelező tantágy volt.
sasi1115
Nekem meg erről a Lázárról az jutott eszembe, hogy ő volt az aki éveken át a legtöbb költségtérítést vette igénybe, aztán mikor téma volt a költségtérítés, utána már ő volt az etelon hogy milyen keveset vesz igénybe. Szimpatikus ember.
Dr.luigilongo60
@inkvi: Nagyon tetszik ez a Mr Bean, nagy nevettető és milyen szép lánya van.
inkvi
@luigilongo60: Nem láttam a lányát! De "hajaz" a lázárra a fater, ugye?
inkvi
@luigilongo60: Köszi! Tényleg szép.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.