Elévülés okán, illetve azért, mert a feljelentésben foglaltak nem minősülnek emberiség elleni bűncselekménynek, a Fővárosi Főügyészség elutasította a Biszku Béla elleni feljelentést.

Forrás: civishir.hu
Feltöltő: milito
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
milito
Attól még ismerjük Biszku elvtársat és tetteit!
lópicigáspár
@milito: Meg az Orbán elvtársét is, meg a Gyurcsány elvtársét is, meg a... Meddig soroljam?
csutak
Lófaszt!
Mutasson ma nekem olyan politikust, aki ma is azt mondja, mint harminc éve!
Ő Kádárral is összehajtott, ezért lett parkolópályára téve.
Ma ne ugasson bele olyan, aki akkor be volt szarva vagy nem is élt!
Pofázhat az, aki akkor vállalta a véleményét amikor azért golyó vagy kötél járt!
kacsa0707
Sohasem vájja ki holló hollónak a szemét.
Különben is túl sok a " rendszerváltás" után itt maradt szemét
inkvi
@nyanya001: Elavult, akartam mondani elévült.
nyanya001
@inkvi: Ezt ők is tudták, de olyan jó elterelni az emberek figyelmét a fontosabb dolgokról, a biróságot meg hülyének nézték!
kacsa0707
@nyanya001: @inkvi: Úgy tudom, hogy a háborús bűnök sosem évülnek el. Lásd a nácik elleni pereket, és ez ugyanaz.
inkvi
@kacsa0707: Ha jól tudom a mai értékeléséért jelentették fel.
Csizmás Kond
@inkvi: Bolondnak az Isten is megbocsájt.
csutak
@kacsa0707: Az állam az egy olyan erőszak-szervezet, mely hatalmát minden eszközzel fenntartani igyexik.
56-ban az ellenforradalom után Biszku azt tette, amit egy állam elvárt az alkalmazottjától!
Mi itt a hiba?
kiscserkész
@csutak: „Mi itt a hiba” A 650 ezres nyugdíja!
inkvi
@benhur: Az igen! Mert 1 milla járna neki, mint a Horn-féléknek!
kamazuka
Tehát ha jól értem,akkor Göncz Árpád,akit halálra ,majd börtönre ítéltek,akinek a lánya oly remekűl beépűlt a szocik közé,hogy most áltakuk európaparlamenti képviselő lett.
Annyi biztos,hogy ha az én apámat halálra ítélte volna bármelyik párt,akkor annak még az utód zenekarával sem paktálnék le,mint ez !
Itt.
Vagy az akkori meghúrcolás egy burkolt sztori volt?
Lehet,hogy árulás van a háttérben?
A lényeg,hogy akinél kellett megvárták,hogy betöltse a 18. életévét és akkor akasztották föl!
inkvi
@kamazuka: Bár az akkori törvények szerint már 16 éves kortól halálra lehetett ítélni!
Atomqkac azaz EbUraFakó
Mentik a jó, derék elvtársakat, akik olyan derekasan végezték a munkájukat anno, hogy többszázezres nyugdíjat kapnak....csak tudnám mi után.....talán az akkori bérek tb befizetései ennyire jól kamatoztak a Béci bácsinak? Rohadjanak meg!
csutak
@benhur: Ok, már megint butaságodat reklámozod!
Felesége halála után a részéről járó özvegyi nyugdíjjal nem éri el a 240 azaz kettőszáz-negyevenezer Forintot!
Én részemről a havi egymilliót sem sokallanám.

@kamazuka: Ma már nyilvánosak a periratok!
Tessék utána tekinteni mi is történt valójában?
Az, hogy egy taknyos kölök a bíróság többszöri kérdésére kijelentette, hogy emberölési céllal fegyvert szereztek!
Az akkor hatályos jog szerint ezért halálbüntetés kiszabása járt!
A kölök akkor szembesült a szájhősködés következményeivel, amikor kihirdették az ítéletet!
Megvárták amíg betölti a 18. évét és teljes joggal felakasztották!
Lehet háborogni a véleményemen, de én a jogállamiság pártján állok!
És ez azzal is jár, hogy a kötelezettségeimmel tisztában vagyok, azokat betartva élem életem.
Nem akarom fegyverrel megdönteni a fennálló rendet!

Akkor annak a bírónak és az eljáró felettes bíróságnak NEM volt más döntésre lehetősége!
Mansfeld fiú pedig saját nagy szájának és hősködésének az áldozata!
És ahogy írtam, a per iratai kutathatóak, azaz olvasásra kézbe veheted őket.
Don Quijote
hu.wikipedia.org/wiki/Biszku_B%C3%A9la

ebből egy részlet:
↑ Biszku Béla nyugdíja saját állítása szerint 2010-ben havi 240 000 forint. Lásd: Biszku Béla: 1956 nem forradalom volt – Origo, 2010, augusztus 4. Wittner Mária korábban 642 000 forintról beszélt, lásd: Harmadolná Biszku Béla nyugdíját a fideszes Wittner Mária – Origo, 2010. július 1.

Hogy mi az igazság azt csak a nyugdíjszelvénye tudná igazolni!
kiscserkész
@kamazuka: Azt sem felejtsd el, hogy a kedves” papa” a szabadsága fejében végigsúgta az egész múltrendszert, családjával együtt. Orbán, Gyurcsány, Kövér, Tarlós stb. ezek tején nőttek fel. És ezek írják a demokráciát nekünk.

@csutak: Ja persze te is a nagycsaládhoz tartozol. Bocs hogy ezt mondom, de titeket még a kiömlő vörös iszap sem tudott volna vörösebbre festeni. A 650 ezret nem én találtam, ki hanem a parlamentben hangzott el, amit senki nem cáfolt.

Azért meghagyod azt a döntési jogot, hogy kit utálhatok, még ha utasításra is tette. Elöltem biszku egy utolsó aljas szemét. Akkor sem, meg most sem köteles senki olyat tenni, ami nem egyezik az elveivel, még ha ebből hátrány is származik. De ez a piszkos kommunista eszme, meg a velejáró juttatások egyes lényeket eldeformálnak. Engem nem tudna!!!!!!
inkvi
@benhur: Valószínű a kezdő nyugdíja volt 240 rongy!
Don Quijote
Kizárt hogy ennyi a nyugdíja:

Luxusnyugdíjak Magyarországon: évi hatmillió mindhalálig Magyarországon a nyugdíjasok valamivel több, mint öt százalékának a havi ellátási összege meghaladja a 150 ezer forintot. A Pénzcentrum ezúttal azt vizsgálta, hogy mekkorára rúgnak a magyarországi csúcsnyugdíjak, hányan részesülnek kivételesen magas havi ellátásban Az öregségi nyugdíj mindenkori nagyságát az elismert szolgálati idő és a figyelembe vehető havi átlagkereset határozza meg, ezek szolgálnak az összeg megállapításának alapjául. Az ONYF tájékoztatása szerint a kiugróan magas összegű nyugdíjak szinte kivétel nélkül messze az öregségi nyugdíjkorhatár fölött, általában 70-80 évesen igénybe vett öregségi nyugdíjak.

A csúcsnyugdíjakkal rendelkezők évekkel a kötelező korhatáron túl is dolgoztak, ennek megfelelően összességében rendkívül hosszú, nem ritkán 50 évnél is hosszabb szolgálati időt értek el - közölte a Pénzcentrummal az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szakértője.

Mit mutatnak a számok?

A 150 ezer forint feletti sávba több mint 156 ezer nyugdíjas tartozott idén szeptemberben, 300 ezer feletti ellátásban azonban már csak kevesebb, mint hétszáz nyugdíjas részesült. A 400 százezer feletti ellátás alig 81 idős honfitársunk kiváltsága, míg félmillió forint feletti ellátásban csupán hatan részesültek.

Az ilyen esetekben az úgynevezett nyugdíjskála már a figyelembe vehető nyugdíjalap 95-100 százalékában határozza meg az induló nyugdíj összegét, vagyis az ellátás eléri vagy megközelíti a beszámított keresetek személyi jövedelemadóval csökkentett színvonalát.

Kiugróan magassá az teszi ezeket a nyugdíjakat, hogy a törvény nyugdíjtöbbletet (bónuszt) biztosít minden olyan esetben, amikor a biztosított a nyugdíjának megállapíttatása nélkül tovább dolgozik, szolgálati időt szerez.

A bónusz mértéke az illetőre vonatkozó korhatár fölötti minden munkában töltött (és járulékfizetéssel megalapozott) hónap után az egyébként járó nyugdíj 0,5, vagyis évi hat százaléka). A legnagyobb összegű magyar nyugdíjak esetében ez a korhatár fölötti időszak elérheti, sőt meg is haladhatja a 15-20 évet, tehát a bónusz mértéke 100 százalék fölötti is lehet (van rá példa, hogy 130 százalék feletti).

Ennek megfelelően az egyébként járó nyugdíj összegét megduplázza, vagy még ennél is nagyobb mértékben növeli. Természetesen a legnagyobb nyugdíjak esetében a nyugdíj összege a bónusz nélkül is magas az igen hosszú szolgálati idő és a beszámított, általában magas átlagkereset miatt, de a bónusz nélkül nem keletkezne kiugróan magas összegű nyugdíj.

A kiugróan magas nyugdíjak egyik titka tehát az igen magas életkorban történő nyugdíjba-vonulás, vagyis az aktív életszakasz, a munkavégzés, a járulékfizetés és a szolgálati idő-szerzés erős megnyújtása, ennek megfelelően a nyugdíjas életszakasz várható lerövidülése.
inkvi
@Don Quijote: Nem kizárt, mert vannak olyan nyugdíjak, amik a fizetés 100 %-ból "indulnak". A közjogi méltóságoknak meg 1 millás a kezdő, ha jól emlékszek!
Don Quijote
Kizárt mert belügyér volt tehát 50 évesen elment nyugdíjba,tehát volt 35 éve max.Namármost ha figyelmesen olvastad akkor látod hogy csak akik jóval tovább dolgoznak azok kapják a nagy lét.
Mint itt írja:

A legnagyobb összegű magyar nyugdíjak esetében ez a korhatár fölötti időszak elérheti, sőt meg is haladhatja a 15-20 évet, tehát a bónusz mértéke 100 százalék fölötti is lehet (van rá példa, hogy 130 százalék feletti).
Don Quijote
78-ban nyugdíjazták,tehát a fasz se tudja mert 21-ben született:-))
inkvi
@Don Quijote: Nem hiszem, hogy elment nyugdíjba; bár lehet. Aztán a kitüntetések után is jár nekik. Nem lehet 240000: abban biztos vagyok!
keresztapa
Nesze neked jogállam, a bírók ugyan nem hajtsák le még jobban fejüket,hogy ne
lássanak romlott ez az egész úgy ahogy van,kivétel nélkül.
csutak
hu.wikipedia.org/wiki/Biszku_B%C3%A9la
www.mult-kor.hu/20100805_biszku_bela_nem_ker_bocsanatot
Csak két link, de azt hiszem nektek a tények semmit nem mondanak, mert akkor mire fel gyűlölködnétek?

@benhur: Figyelmeztetlek, hogy elértél egy határt!
Vegyél komolyan, mert élni fogok az új média törvény adta lehetőséggel.
Én nem vagyok közszereplő, tehát nem vagyok köteles eltűrni a nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértést, rágalmazást!
Tehát megkérlek, hogy ne tegyél olyan megállapításokat rólam, melyeket a bíróság előtt hitelt érdemlően bizonyítani nem tudsz!
Előre szólok, mert ez a fair!
inkvi
@csutak: Golyó-álló mellény kölcsönözhető.
Zsoel
El kéne kapni egy sötét mellékutcában, és alaposan megagyalni. Inkább ennek a vén gazembernek kellett volna az a verés, amit Török Zsolt kapott.
kiscserkész
@csutak: Cimbi! Mikkor olyan téma akad itt a fórumon, ami a kommunistákat érinti, te teljes mellszélességgel kiállsz mellettük. Ez még nem is olyan nagy baj, hiszen mindenki maga válogatja a barátait. De mikkor egy 56 –ós megtorló mellett szólsz… az már testvériességre vall. Ezért csak egy kalap alá tudlak venni benneteket.
„Én részemről a havi egymilliót sem sokallanám.”
Hogy a te pénzedből mennyit adsz oda a csapattagodnak az a te dolgod, de az enyémet ne osztogasd, mivel ma mégy az én, és az embertársaim befizetéseiből párázik ez az 56 – ós cimborád. Nem csak akkor kell bevállalni kik, vagyunk, mikkor a csapat van gólhelyzetben, hanem ilyenkor is. Amit megjegyeztem azt az egymilliós közpénz felajánlásodra tettem.
De legyél nyugodt a jövőben kerülni fogom az írásaid kommentálását, mivel nem vagy az esetem, de még csak a cimboráid sem. Hányadik is voltál a listájukon?
csutak
@benhur: Nekem nincs mit szégyellni a múltamban!
Én 1954-ben egy másik társadalmi rendszerben születtem.
Én abban a rendszerben nőttem fel, ott születtek gyermekeim és abban szocializálódtak ők is.
Az elvet (ti. szocializmus) hívő emberként is vállalhatónak vélem.
Nálad és sokatoknál sokkalta több valós információval rendelkezem 1956-ról!
Iga, sok dolog publikus rólam, de nem minden.
Édesapám halálakor megnyílt egy lehetőség, amivel élni fogok.
Élete nagy részében a hazát szolgálta.
De sorolhatnám azokat a rokonaimat, akik a régi rendszerben vezető beosztásban dolgoztak, becsülettel.
Tudod, veled ellentétben bennem nincs gyűlölet azokkal szemben, akik megölték a köztársaság téren Gyapjas Pált, vagy másik ismerősömet Jurinovics Miklóst a felszabadulás útján, aki ott parlamenterként ment az ellenforradalmárokhoz tárgyalni. (Róla nevezték el a 37. Forradalmi ezredet, később Kalocsán volt a székhelyük)
Énnekem ezek az emberek személyes ismerőseim voltak!
Nekem ők veszteség!
De ha próbálsz (próbálsz?) józanul gondolkozni, akkor vannak dolgok, melyet el kell fogadni.
Akkor amikor a kommunistákról írsz, nem vagyok bizonyos, hogy valóban a kommunistákat bírálod! Ne keverd össze a volt nyolcszázezer párttagot (MSZMP) a kommunistákkal!
Nagyon kevesen voltak!
Már csak kettőt ismerek, az egyik Biszku Béla.
Ismerem és elfogadom indítékait.
Ez van, még akkor is, ha személyem próbálod dehonesztáló megjegyzéssel illetni!
"Hányadik is voltál a listájukon? "
Soha nem volt politikai pályafutásom, még tervben sem!
De ha lett volna akkor azt kommunista párt színeiben lett volna, de ilyen sajnos ma nincs Magyarországon!
Nem tudom mi az amit a múltadban szégyellsz, de azt ha lehet ne rajtam akard elverni.
kiscserkész
Már 56 ban is elég idős voltam. Nem kell nekem bemutatni 56- ót, sem annak kiszolgálóit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.