A kormány gazdasági reformcsomagjában szereplő, 15 éves korig tartó tankötelezettség helyett az oktatási államtitkárság szeretné elérni, hogy a korhatár legalább 16 év legyen. Az [origo] információi szerint a kormányon belül folyik az egyeztetés, és az eredetileg 17 éves korhatárt javasló oktatási államtitkárságon azzal számolnak, hogy kompromisszumos megoldás fog születni.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Reggel tetszett az érvelés 8 általánossal nem akarnak senkit sem alkalmazni. Az aki elvégzi a 8 általános az szerintem megpróbál legalább egy szakmát tanulni. Az aki meg nem akar tanulni minek járjon 16-17 évesen még általánosba.
zsbela
Aki tanulni és utána továbbtanulni akart, azt eddig sem a tankötelezettségi korhatár érdekelte! A nagy oktatáspolitikusok meg tudomásul vehetnék, hogy az iskola a tanulás helye, nem pedig a túlkoros, tanulni nem akaró, az oktatást zavaró fiatalok megőrző helye! Aki csak azért jár az iskolába, mert ezt a törvény az nem is fog tanulni, csak az osztályokat ismételgeti. Nincs szükség az iskolákban 15-18 éves alsó tagozatosokra. Ezek a "tanulók" soha nem is fognak még szakmát sem szerezni. Inkább a tisztességesen tanulni akarók (szerintem Ők vannak többen) érdekeit nézzék a jogszabályalkotók, mint azokét akik nem valók az iskolába!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.