Veszélyes, saját jogköreit kiterjesztő gyakorlatot folytat kormánypárti képviselők szerint az Alkotmánybíróság. Az [origo]-nak nyilatkozó befolyásos kormánypárti politikusok azt mondták, a 98 százalékos különadóról szóló törvény kétszeri megbuktatása aggasztó, mivel hasonló érvelés alapján a nyugdíjpénztári pénzekről szóló törvényt is megsemmisítheti az Ab. A problémával már a Fidesz elnöksége is foglalkozott.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr.luigilongo60
Hajaj, mi lesz most hibbantkáim?Beszartatok mi?
Hatalmas kakába kerülhettek ,ha az AB elkaszálja a magánnyugdíj lenyúlásotokat, bár szerintem erre nem nagy az esély.
Nyugodjatok le, van még mit ellopni.
nyanya001
@luigilongo60: Nem fogják elkaszálni, mert őket fogják rövid úton likvidálni!
Dr.luigilongo60
@nyanya001: Nemsokára meg is születnek az első elméletek, miszerint az AB külföldi pénzügyi érdekcsoportok által irányított, multibarát, liberálbolsevik, nemzet és magyarellenes zsidóbérencek gyülekezete és nem utolsó sorban a háttérből Gyurcsány Ferenc mozgatja a szálakat.
a Pepita
@luigilongo60: Van még mit ellopni? Te tudsz valamit!
nyanya001
@Klári: ha nem lenne nem erősködnének újabb és újabb törvénymódosításokkal.
olcsibacsi
Nem tudom az origo menyire hiteles mert nem nevezi meg az interjú alanyát de idéznék a cikkből:
"Ennek ellenére az [origo]-nak nyilatkozó fideszes politikus furcsállotta, hogy az Ab az emberi méltósághoz való jogból vezette le a tulajdonhoz való jogot. A politikus ezzel arra utalt, hogy azon alapjogok közé, amely alapján az Ab vizsgálhatja a pénzügyi tárgyú törvényeket, végül nem került be a tulajdonhoz való jog. Egy kormányzati tisztviselő az [origo]-nak úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi Ab olyan "aktivista bíráskodást" folytat, mint korábban a Sólyom László vezette testület, vagyis olyan dolgokat vezet le az alkotmányból, amely konkrétan nincs benne az alaptörvényben."

Akárhogyan olvasom két dolgot mindenképpen "kiértek" a rizsából.
1. A tulajdonhoz való jog nem alapjog és nem tartozik bele az emberi méltósághoz való jogok körébe.
2. Most akkor az előző alaptörvényben sem volt benne vagy csak a mostaniba nem vették már bele a tulajdonhoz való jogot, mint emberi méltósághoz való jogkörbe tartozó alapvető jogot?

Tényleg tiszta feudalizmus. Mostmár minden Orbánkirályé. de az én seggemet nem kapja el a kis buzi, velem jön a sírba! Lehet küldeni a TEK-et.
olcsibacsi
@brumi58: Kiegészítés az első ponthoz:
1. A tulajdonhoz való jog nem alapjog és nem tartozik bele az emberi méltósághoz való jogok körébe.
*A fidesz szerint*
Szerintem meg DE IGEN!
a Pepita
Elképzelem, hogy pl. Amerikában egy kis senkiházi képviselő azt mondja egy alkotmánybírónak, vagy egy sima mezei bírónak, hogy nem ért a joghoz, nem tud olvasni és nem tudja értelmezni a jogszabályokat. És a tudatlan barom még le is nyilatkozza a sajtónak!
olcsibacsi
Klári az nem lehet. Mert akkor vagy Magyarország lenne tiszta Ámmerika vagy Ámmerika lenne tisztára Magyarország.... :D
Dr.luigilongo60
Anno Torgyán Pubi bácsi mondta a parlamentbe Horn Gyulának:
"Miniszterelnök Úr, Ön még csak tanulja a kormányzást,Én már taníthatnám."
Ezzel a magabiztossággal kritizálnak meg egyes emberkék nálunk olyan országokat, ahol már hosszú évtizedek óta demokrácia vagyon.Ez a kioktató, nagyképű duma csak országunk ázsióját rombolja egyfolytában.
Egy ilyen takonyfejű Szófosó legközelebb kimegy kubába és megtanítja őket szivart gyártani.
a Pepita
@olcsibacsi: Nyilván nem lehet. Eszébe nem jutna még egy szenátornak sem. Mert tudja jól, hogy az Alkotmánybíróság a társadalom alapja. És ha azt elkezdik rángatni ide-oda, az egész építmény/társadalom/ összeomlik. Nem mintha ott csupa gáncs nélküli lovagok lennének a politikusok. Csak okosabbak mint a mieink.
olcsibacsi
Klári. ezen mi már túl vagyunk. Alkotmánybíróságostul mindenestül kedves politikusaink feldobták Magyarországot és a demokráciát egy rázópadra és feltekerték a szabályzót.... most mindenki egy dologgal foglalkozik, kapaszkodik hogy le ne essen róla...igaz egyeseknek még van erejük piszkálni másokat hátha azok mégis leesnek :D
De hát ilyen a magyar ember, élelmes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.