2011. június 11. (szombat) - június 13. (hétfő) http://www.petofiszallas.hu/index.php?page=hir&hir_id=133

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dragonita
Tegnap, június 11-én dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érseke ünnepi szentmise keretében megbérmálta a fiatalokat Pálosszentkúton.
Az ember életében jelentős fordulópont, amikor nagykorúvá lesz. Ettől kezdve önállónak számít, aki ura tetteinek és felel azokért.
Az Isten családjában, az Egyházban is jelentős, amikor egy hívő nagykorúvá lesz a hitben. Az Úr ez alkalommal külön kegyelmet is ad az illetőnek, hogy hitét állhatatosan vallja, és szerinte éljen. E kegyelmet a bérmálás szentsége közvetíti.

Pünkösdkor három fontos esemény történt: a Szentlélek eljövetele mint Krisztus megváltó tettének gyümölcse és beteljesítője; az Egyház alapítása, és az egész világra kiterjedő missziós munka is ekkor vette kezdetét.

A pünkösdi csodát az Apostolok Cselekedetei örökíti meg: mindenki a saját nyelvén hallja, ahogy Jézus kiválasztott tanítványai az evangéliumot hirdetik. A nyelvek csodájával Isten nem a nyelvek különbözőségét szüntette meg, hanem a sok különböző nyelvű embert a közös hit megvallásában egyesítette. Ezzel született meg az első pünkösdkor a katolikus, vagyis egyetemes egyház.

barnan
Tudod, én sokáig meseként tekintettem az Újszövetségre is, a pünkösdi szentlélek kiáradásra is, arra, hogy Jézus ígéretének megfelelően megkaphatják a követők a szentlelket és megkaphatják ezzel együtt a karizmákat (nyelvek adománya, ismerete szava, prófétálás karizmája, gyógyítás karizmája, ...), úgy ahogy az a Bibliában le van írva az apostolok esetén.
S akkor döbbentem nagyot, amikor már felnőve saját magam tapasztaltam meg ezek létezését, amikor elsőként az ismerősök között volt barátnőm kapta meg a nyelvek adományát, amikor "egy csettintésre" kezdett el egy nem tanult idegen nyelven beszélni. S amikor tömegében találkoztam ezen dolgokkal közösségekben és a többi karizma megelevenedésével, akkor már teljesen másként néztem a Szentírásra az Újszövetség olvasása közben. Ha ez igaz és nem mese (mondtam magamnak), ha ez valóban működik, akkor lehet, hogy Jézus többi mondata is az igazság felé mutat?

Ha érdekel tanúságtétel a Pünkösdi karizmák kiáradásáról és egyéb szentlélek kiáradás utáni lélek vezetésről, bekötök egy linket:
elizeus.kozosseg.com/fellowshiptemplate/download/677/

barnan
elnézést, utolsó mondatomból az "egyéb" szó törlendő
dragonita
@barnan: Köszönöm. Sietek, mert mindjárt kezdődik a mise a búcsún.
barnan
Nálunk pedig egész napos lélekvárásos alkalom lesz a Tömőben.
Jézus szeretetével: www.youtube.com/watch?v=v8jzzPFNi84&feature=related
dragonita
www.youtube.com/watch?v=3fH2uAh_SBo
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Pünkösdi Ifjúsági Lelki Napjának élményvideója. 2011. június 10-11.

barnan
Nagyon király, de jó lehetett ott lenni.

Nálunk is tele volt a kápolna a közösségben, száz testvér együtt egész vasárnap. Szentmise, karizmatikus dicsőítés, tanítás, szentségimádás, közbenjárás, sok szem nem maradt szárazon. Jézusban egy test volt száz ember, mint az őskeresztényeknél, akik fogadalmat tettek Jézus mellett.

www.youtube.com/watch?v=R0A2wgvfuyI
barnan
Pál apostol mondja: "Élek én, de már nem én élek, hanem Krisztus él bennem."
Hát ez Pünkösd.
barnan
(s ami slusszpoén, nem tudom ki volt közöttünk balos, jobbos, ki volt független, MSZP-s, Fideszes, ..., értelmét veszítették ezen kategóriák)
farkas
@barnan: Jézus megismeri az Övéit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.