Miként fordulhat elő, hogy 49 litert tankolunk abba az autóba, amelybe addig 47 liternél többet sosem töltöttünk? Nem tudjuk, de tény: megesett. Tankoltunk, mértünk és videóztunk, hogy kiderüljön, mennyivel húzzák le az autósokat. Ha kísérletünk hozza az átlagot, akkor évente közel harmincmilliárddal vernek át bennünket a kutaknál. Legálisan.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: gabrella
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kinyílt a bicska a zsebemben
Ugyan abba a kannába tankoltam, én is régebben két különböző benzinkútnál teljesen tele, de nem folyt ki egy csepp sem, és meglepetésemre az egyiknél néhány deciliterrel több lett, ami bele fért. A kanna csak ötliteres volt, de valójában valamivel több mint 6 liter fért bele. 6 liternél 1 deciliter különbség is nagyon sok, de úgy emlékszem 2.5 deciliter volt a különbség a két kút között, a levegő hőmérséklet is közel azonos volt.
Csizmás Kond
Gyengén magyarázott a szakértő.
Nem arra voltak kíváncsiak, hogy egy tankba mennyit lehet tölteni, hanem ara, hogy a húsz liter miért 19,5.
Az sem magyarázat, hogy milyen hosszú a töltőslag, ugyanis az az első töltéskor megtelik és azután gyakorlatilag tele van.
Az egész turpisság ott kezdődik, hogy az utolsó húsz évben még egyszer sem láttam, hogy állami MEO. ellenőrizne valahol töltőállomást. Azokat az üzembe helyezéskor és esetleg pompacserekor leellenőrzik de máskor nem, itt a baj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.