A kormány tervei szerint nem ugyanannyi időre kötik majd röghöz a különböző szakokon végzett diplomásokat az új felsőoktatási törvényben, bár az egyelőre nem világos, milyen különbségek lesznek az egyes területek között. A felsőoktatásért felelős államtitkár szerint a külföldre távozó diplomásokon mindenképp bevasalják majd a taníttatásuk költségeit, és legfeljebb az úszhatja meg, aki "dzsungelbe költözik".

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Vajon hallott-e ez a teljesen hülye bagázs a munkaerő szabad áramlásáról? Vajon emlékeznek-e még arra a hisztériára, amit ők keltettek az ingyenes oktatás kapcsán? Vajon, van-e olyan emberszabású még a fideszesek körében, aki nem vesztette el még a realitásérzékét?
RAMBO
Nagyon durva. Egy doki cca. egy év alatt visszafizeti a taníttatása költségeit a külföldi fizetéséből. Hogyan érvényesítik a követelést? Letiltják a munkabéréből? Lecsukatják? LOL. Ha kint 6-700 ezret keres kezdőként, idehaza meg 120 ezret, akkor vajon a röghözkötéstől megéri ittmaradni?

Egyébként ez a rendszer már 20 éve is működött, úgy hívták: tanulmányi ösztöndíj. És csak az ösztöndíj összegét kellett kifizetni, ha nem odament melózni az ember. Melyik Alkotmánybíróság nem vétózza meg azt a szerződést, hogy "nem adok semmit (mert nincs tandíj) és te írj alá velem 5 éves szerződést? Jaaaaa, hogy mégis van tandíj? Pedig a nép megszavazta, ugye, hogy ne legyen!

Csak elmebetegek gondolják azt, hogy lesz olyan diplomás, aki nem szarja le ezt a szerződést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.