Az elmúlt hetekben több olyan információ látott napvilágot, melyek alapján feltételezhető, hogy Demján Sándor építőipari zászlóshajója, az Arcadom Zrt. komoly likviditási gondokkal küzd.

Gyanúnkat a Népszabadság Online november 4-én megjelent cikke is alátámasztani látszott, mivel Debrecenben a 2-es villamos építésének generálkivitelezői munkáját megnyerő Arcadom Zrt. nem fizette ki azokat az alvállalkozókat, akik a tényleges munkát végezték.

Debrecen önkormányzata megerősítette azt az információt, mely szerint tőlük a 2,4 milliárd forintot Demján cégének átutalták, és érthetetlennek tartják miért nem lett kifizetve ezen összeg az alvállalkozóknak.

Korábbi híradások már jelezték, hogy 2011 nyarán az Arcadom Zrt. ellen végrehajtást jegyeztek be. Azóta az is kiderült, hogy a cégbíróságon az Arcadom Zrt. ellen 2011-ben több felszámolási eljárás iránti kérelem lett benyújtva.

Többek között a Lama Plus Kft. felé két számla kifizetésével tartozik az Arcadom Zrt. 49 és 16 millió forint értékben, emellett egy külföldi illetőségű cég a Projektstav Kft. is kérte a bíróság segítségét 20,5 millió forintos követeléseinek érvényesítése érdekében.

Az Arcadom Zrt.-nél az ügy kapcsán nem kívántak nyilatkozni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szemibee
@Gerő: Jaja, teljesen értelek, csak a Demjántól mindig a plafonon vagyok!!
Gerő
Na és vajon az Arcadomnál miért nem akartak nyilatkozni??
hvadek
azért mert nem igazán tudnak mit mondani.. még nem érkezett meg a pénz az önkrományzattól. Furcsa lenne, nem? Persze az lehet, hogy még a bankok között kering a pénz... :))
Lacaa
@Gerő: Ezzel csak az a baj, hogy nem fogják a nagyokat térdre kényszeríteni, főleg nem Demjánt, mert ő pénzeli a kormányt. Most már legalább tudjuk miből...
Lacaa
@hvadek: A bankok ugyan úgy asszisztálnak nekik!
darwin
A fizetésképtelenségek egyik oldalán mindig az állam áll.Vagy a helyzet előidézője.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.