A politológus szerint előrehozott választással is számolni kell.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ria677
Nem tudom elképzelni, hogy Orbán önszántából felállna!!!!!!!!!
gabrella
Miért? Ha a nép érdeke úgy kívánja biztosan feláll.
zsolti
@gabrella: akkor már nem állna, repülne!
gabrella
Viktornak volt egy álma,hogy a magyar nép egyedül is boldogul...... De fel kell ébrednie!
zsolti
@gabrella: az álmodozás az élet megrontója. egy ekkora ország nem tud egyedül elboldogulni, már csak a természeti adottságai miatt sem (ami ugye örök, az országhatárokat még viktor sem tudja kitolni a ruhr vidékre, vagy az arab olajmezőkig). még oroszország és kína sem boldogul egyedül. másrészt a világ sem ebbe az irányba megy: a bezárkózó, rezervátum országok előbb-utóbb eltűnnek, együttműködni kell, partnereket találni, nem hepciáskodni meg szabadságharcról hőbörögni.
gabrella
@zsolti: Oké,hogy nem boldogulunk egyedül de az azért nem mindegy milyen hosszú a póráz!
Csizmás Kond
@zsolti: Más a nép érdeke és más a pénzvilág érdeke.
Szeretitek összekeverni ,vagy tudatosan teszitek nem számít, egy biztos, ami ma Magyarországon folyik annak nem a gazdaságpolitika az oka, hanem a külföldi uzsorakölcsonös gazembereké.
Sajnos, hogy mindez megtehető és egyes nagyhatalmak még tapsolnak is hozzá....
zsolti
@Csizmás Kond: én nem így látom. leegyszerűsítés következik:
alacsonyabb adók, munkáltatói terhek (ezt ígérték) - több embert tudok foglalkoztatni, többet tudok termelni, több pénzem lesz (nekem is, és annak is nyilván, akinek munkát adok) > több pénzt tud mindenki költeni > nagyobb kereslet, több munkát ad más vállalkozásoknak is.
megszorítások, magasabb adók - megfojtják a vállalkozást, nem veszek fel több embert, esetleg ki is rúgok, vagy kevesebbet fizetek nekik > nem tud annyit költeni > nem ad munkát ezáltal másnak sem, csökken a kereslet.
ez a két lehetőség van, nagyon leegyszerűsítve. viktor az előbbit ígérte, mégis a másodikat csinálják, ennyi a történet. az "uzsorakölcsönök" elszaporodásakor meg ott voltak ők is a parlamentben (amikor épp nem vonulásztak ki). miért nem akkor óbégattak, hogy emberek ne vegyetek fel devizahitelt? mert gőzük sem volt az egészhez, ahogy most sem. az elmúlt másfél év gazdaságpolitikája egy ökörhugyozás káosz, amibe saját magukat keverték bele. persze, hogy ciki lenne most olyan dolgokat véghezvinni, amik ellen 8 éven át teli torokból kiabáltak.
Csizmás Kond
@zsolti: Persze, hogy ígértek...márcsak a választási kampány velejárójaként is, de az igéretük betartása ellen nem csak az MSZP hazai és külföldi szimpatizánsok tettek, hanem ...és ne írjam le kik.
Mi csak az adókat, a megszorításokat látjuk, na meg amit a szájunkba rágnak, viszont ennek sokkal szélesebb okai vannak....
adrenalink
Most egy előrehozott választás nem kéne! Ez újabb 4 év fidesz uralmat jelentene!!!
zsolti
@Csizmás Kond: MSZP szimpatizánsok? de hát olyanok már nincsenek is, a szijjártó péteri kommunikáció szerint. elsöprő összefogás van csak, meg a zemberek akarata.

na látod ez is egy érdekes motívum, ha valami szart kell elkenni, akkor mindig előjönnek a szocik, egyébként meg nem is léteznek. hol vannak már azok könyörgöm? eretvágott mind a választások után, azóta volt másfél év lehetőség. elpazarolt lehetőség. (én nem hiányolom őket, félre ne érts, csak pontosan ez a kettős beszéd, hülyének nézés az, amibe a fidesz állandóan belekavarodik.)
nmaria
@ria677: Orbán feláll, ha valóban az a megoldás, persze nem hiszem el, nagyon sok az okostojás az országban.
Csizmás Kond
@zsolti: Na de kérlek....nem a Mózsi bácsikra gondoltam....
amúgy a Ferenc kijelentését vázoltam, amikor azt mondta, hogy minden erejükkel azon lesznek, hogy a Fidesznek keresztbe tegyenek....
...ha meg jobban utána keresel találsz olyan uniós gyűlésen elhangzott MSZP-s felkérést is, hogy minden szocialista bojkottálja az egész világon a Fidesz minden lépését...
...és nézz szét a hitelező bankok politikai irányultsága között is....
Csizmás Kond
Amúgy az amolyan "az emberek akarták " szólamok nekem is ugyanolyan nevetségesek mint akárkinek...ez egy nagyon átlátható buta szédítési próbálkozás, amit sajnos minden hatalmon lévő szeretettel használ különböző formákban...
Dr.luigilongo60
@Csizmás Kond: "amúgy a Ferenc kijelentését vázoltam, amikor azt mondta, hogy minden erejükkel azon lesznek, hogy a Fidesznek keresztbe tegyenek.."

Ezt legyél szíves bővebben kifejteni, lehetőleg bizonyítékokkal alátámasztani!
Csizmás Kond
@luigilongo60: Úgy érted, hogy keressem elé a kétéves elszólást ?
Dr.luigilongo60
@Csizmás Kond: Úgy ám de Én is előkereshetem, hogy fütyeszék mit mondtak a 2002-es vereség után a betartással kapcsolatban, ámbár nem sok értelme lenne, mivel keményen be is tartottak.
Ráadásul Te állítottál valamit, amiről Én nem tudok de ettől még lehet ,hogy valóság.
dr. prédikátor
Gondoljátok hogy a Varga Mihály jobb lesz? egyik kutya másik eb.Ez is a cigus szekerét tolta, tolja!!!!!
Dr.luigilongo60
Miért nem mindjárt a Matolcsy Bubu, hiszen Ő annyira ért a gazdasághoz meg a szabadságharchoz is, ez kiderül a tegnap belinkelt életrajzából is.
Elméleti közgazdász a kis csákó, gyakorlatilag soha nem dolgozott olyan helyen, ahol a szó szoros értelmében gazdálkodni kellett volna a pénzzel.
marlin2
Kedves faékek!!
A zOrr bán önként "nem áll" fel!! Ezt a normálisabb (inteligensebb) fideszesek (Pokorní, stb.) hónapok óta "jelzik", felvállalva annak minden kockázatát!!
És sajnos nincs garancia arra, hogy "balhé nélkül" kimászunk a gödörből, mert a hatalom (minden áron) megtartásának mámora megfosztja a Kedves Vezetőt a következmények megértésétől!! :-((
Itt már régóta nem arról szól a mese, hogy a Gyurcsány mit és hogyan, ... , meg az eemúút nyóóc év!
Az elmúlt nyolc év kudarcaiba is könyékig benne fvolt a köpcös "hatalommániája", de ma már ez sem releváns!! Ami számít, az az, hogy a "váltás" békésen megoldható-e??
orogordog
@zsolti: Magyarország nem a multi kereskedő láncok országa.

Mezőgazdasági adottságú ország! Miért nem termel semmit?
Feldolgozó ipar szorosan kapcsolódik a mezőgazdasághoz. (EU betiltotta vajon miért)
Dr.luigilongo60
@orogordog: Egy nagy szart tiltotta meg, egyszerüen csak nem termelünk.

A cukorkvótának is csak a felét használjuk fel.
gergely
De.Még hogy előrehozott választás.Max. akkor ha jó esélyt látnak a győzelemre és megerősíthetik a pozíciójukat.Viki meg aztán ha még egyszer oda jutott nem fogja könnyen feladni.Ő nem az a fajta.
Január
@orogordog: Nem termel, mert a termelési kultúra lassan elveszett lassan. 22 év telt el. Ez idő alatt sikeresen szétverték az élelmiszer ipart és az azt kiszolgáló mezőgazdaságot.
Ha még termelne is, hová? Raktárra? Ki finanszirozza azt meg? A termelés talán még menne, de azt el is kell adni. Azért azt tudni kell, hogy a legnagyobb felvelő piacunk anno a Szovjetunió volt. Alig várták a potensebb országok, hogy onnan a magyarok kivonuljanak és már el is foglalták a helyünket. Aztán az ottani kapcsolatok is szép lassan elsorvadtak, mint a többi.
Most szinte újonnan kellene kezdeni piacépitéstől, termelési kapacitások beállitásától mindent.
Csak kérdem én miből? Amit - üzemeket, gyárakat - elkótyavetyéltek a nagyprivatizáció idején, már régen nem üzemelnek a vevők bezárták. A nagy Eus. lázban csak a piacunk kellett, s nem a termelési kapacitásunk
nyanya001
Hazudnak egymásnak, hazudnak az országnak,
hazudnak IMF -nek !
A Reuters tudósítása szerint az IMF-nek halványlila gőze sem volt arról, hogy a Nemzeti Együttműködés Kormánya – eddigi szavainak szokás szerint totálisan ellentmondva - megegyezni óhajt az elmúlt hónapok csak és kizárólag fennhéjázó és pökhendi nyilatkozatai után: "The mission ...is not a negotiating mission, but a mission to conduct the regular economic surveillance that the IMF performs for all member countries. The IMF has not received a request from the authorities to initiate negotiations on a Fund-supported program.” (Az IMF szakértői stábja szokásos éves gazdaságpolitikai felülvizsgálatot végez Magyarországon, nem hitelprogramról tárgyal, ilyen irányú hivatalos kérést nem is kapott.)
Csizmás Kond
@luigilongo60: cukorkvóta...mi is az hogy is született és miért is találták ki meg mi az, hogy a magyar répa nem olyan jó mint a francia vagy a német ?
Dr. Felipe
Diktátorokat nem lehet leváltani. Olyan még nem fordult elő a történelemben.
coyote3
Azért arra vigyázzunk, nehogy a végén a nyomoronc diktátorból áldozat vagy mártír legyen! BAhogy Felipe írta a diktátorok nem állnak fel önként. Olyat csak egy demokrata tesz. És vekker diktátor. Egy tyrannos.
Rézangyal
@gabrella: Szent Együgyűség! Mégis mi a pék faszát tett eddig a nép érdekében a vajda, hm?
Sorold már fel légy szíves, minek is örülhettünk az elmúlt majd két évben?
silber13
@gabrella 09:18 : ez a féreg felállni? Ez ugyan soha! Totálisan eluralkodott már rajta a hatalmi téboly!
moiszikf
@zsolti: @Csizmás Kond: @luigilongo60: Részben mindhármótoknak igaza van. Kár,hogy leragadtok a részigazságoknál.

profon
Az út örök és tétlen,
mégis mindent végbevisz észrevétlen.
Ha fejedelmek, királyok megőrzik,
minden magától rendeződik.
Ha kapálóznak és intéznek,
letöri őket a titkos természet.
Vágytalan a titkos természet,
s a vágy hiánya: béke,
az ég alatt a rend teljessége

Lao ce
marlin2
@silber13: Pedig nemrég azt mondta, hogy ha jön az IMF akkor ő megy!! :))
Fogadjunk, hogy ezt se tarja be!! Mert ugye az IMF az jön!!
Ahogy a nagyköveteknek mondta: nem azt kell nézni, hogy mit mond (hazudik) a híveinek, hanem azt, hogy mit csinál!!
moiszikf
Itt is "birodalmi helytartó" lesz,mint az olaszoknál. Pl.: Martonyi
Dr. Akula
@moiszikf: aki 1989-ben lépett be az MSZMP-be? Egy ilyen bölcs, előrelátó senkiházi???
moiszikf
@Dr. Akula: Pontosan megfelelő. Bár visszatérhetne Bokros Lajos is,Ő is kellően hű a "Birodalom"-hoz,eléggé "nemzetközi". Ezek a nagy bajszúak már csak ilyenek.

Apropó "Birodalom". Star Wars,1. rész! Milyen meglepő,hogy a szemét agresszor nem egy faj,vagy nép,hanem a "Kereskedelmi Szövetség". Droid hadsereggel. Miből lesz a gonosz birodalom,hát a köztársaságból. Kiket támadnak,hát egy tradicionális társadalmat,élén az uralkodóval. Érdekes párhuzam.
Dr. Akula
@moiszikf: a párhuzam stimmel!
Bokros nem, ő nem volt sehol párttag.
Viszont az igaz, ( nem vagyok bal, sem jobb, merthogy nálunk egyik sincs, csak reális) hogy elfogadott odakünn!!!
másvirág
Varga Mihály váltja Orbánt ?
Igen ! A WC -én !
szaffy
Itt már az nem segít csak eltörölni mindent amit az orbán kormány alkotott és kezdeni ellőről értelmes emberekkel! fidesz meg polt p vel együtt önként vonuljon börtönbe .Azért mert 20 éve csak az ország megosztásán ügyködöt az együtt működés kormánya?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.