A betegek, illetve az állam költségeinek csökkenése mellett a gyógyszertári készletgazdálkodás szempontjából is előnyös lesz az új gyógyszerfelírási rendszer - mondta Bartus György, a Magyar Gyógyszerészi Kamara alelnöke csütörtökön az MTI-nek.

Feltöltő: balage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Nagyon sok fog múlni a házi orvoson, aki egy beteg beállitott gyógyszerezését hosszútávon tarthatónak itéli-e meg. Akkor lesz 3 havi gyógyszerfelirás, ha nem akkor lehet látogatni havonta az orvost. Csak szerintem nem elég hosszú az ember élete ahhoz, hogy félnapokat gyógyszerfelírás miatt az orvosi váróban töltsön.
Egyébként a 3 hóra felírt gyógyszert - márcsak a jövedelmi viszonyok miatt is - havonta váltották ki inkább a betegek. Ez pedig egybeesik a központi akarattal.
marlin2
És a betegeknek??
Miért is nincs például már 3hónapja "Apidra"??
Mikor lesz megint?? Miért kell ismerősöknél kuncsorogni, hogy vegyék meg valamelyik európai országban??
De sorolhatnám, azokat a felírt(!) gyógyszereket, amit a gyógyszerész nem tud beszerezni, és megvehetem helyette a más (nem számolt) hordozókat is tartalmazó hasonló hatóanyagú "placebót"!!
Szemét banda!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.