Január közepe van, százezernél is több gimnazista készül az érettségijére, fél év múlva pedig másik több ezer bachelor hallgató menne MA/Msc képzésre. A most végzők nagy része továbbtanulna, hiszen a boldogulás kulcsa a diploma – tanulták évekig azoktól, akik nem a helyesírásról papoló Schmitt Pál (a HVG egyértelmű bizonyítékai szerint) lopott doktoriján nőttek fel. Nagy részük az utóbbi pár évet abban a lázban töltötte, hogy válaszolni tudjon magának, mi lesz, ha nagy lesz. Fakultációkat vettek föl, különórákra jártak, nyelvet tanultak, hogy felvegyék őket a vágyott helyre. Mert a vágyott helyből lesz elvileg a megígért boldog jövő. Most, január közepén, pár héttel a felvételi papírok leadási határideje (február 15.) előtt annyit tud a jövő értelmisége, hogy a legnagyobb szakokat megtizedelik, és ha az államtitkár addigra kitalálja, majd január végén elmondják mennyire. Vagyis fogalmuk sincs, mindenesetre a legtöbb gimnazista kidobhatja az utóbbi pár évét a francba.

Forrás: mohaonline.hu
Feltöltő: zsolti
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
kemény ez így, nem lennék most érettségiző.
wadnarancs
@zsolti: Hidd el hihetetlen kemény dolog. Én a mai napig nem tudom mi akarok lenni pedig 21 éves vagyok. Érettségim megvan szakmát is tanulom. Holnap lesz szakma kíváló tanulója versenyem ,de még így sem vagyok 100% ig biztos magamban.
Nem tudom mi az a foglalkozás ami manapság biztos állást jelentene a robotok korában-
Talán a cnc programozó nem rosz dolog hiszen ipari robotokat lehet vele programozni ,de hogyha sokan leszünk akkor megint kirúgások várhatóak..
Január
@wadnarancs: Minél sokoldalúbb vagy, annál könnyebb lesz az életed. Tehát, ha nem multimilliomosok a szüleid nincs más hátra, mint tanulni. Ha lehet 1-2 nyelvet is, legjobb egy szakma idegennyelvét elsajátítani.
zsolti
@wadnarancs: valamit ötlet biztos jön majd, hogy mihez van kedved. szerintem ezt érdemes inkább szem előtt tartani, nem azt, hogy mi fizet a legtöbbet. meg néhány évnél messzebbre nem érdemes tervezni. inkább fejlődni kell folyamatosan, munka mellett is, hogy tudjál tovább lépni, ha kell.
wadnarancs
@zsolti: Angolúl társalgási szinten kommunikálok
1 hónapig voltam Finnországban ahol megtapasztaltam az élet igazi ízét ami a 8 órányi munkát illeti ott egészen más mint itthon.
1 hónap alatt csak az angol nyelven tudtam kommunikálni és kénytelen voltam Finnűl is megtanulni bizonyos szinten.

A fejemmel nincsen gond szerintem mert gyorsan tanulok és szinte mindenkivel tudok beszélgetni. Tudásom szerteágazó,csillagászattól kezdve festészeten át a zenéig ismerek sok dolgot. Elektronikához sem vagyok éppen hülye ugyanis 5 évig elektronika szakon tanúltam ugyebár érettségivel d,e nem mentem tovább így tudom mi az a Gretz híd meg sok egyéb dolog amit most nagy szerszámgépeken is tudok hasznosítani.

Mindenesetre köszönöm nektek a tanácsot,bízom benne hogy nem reménytelen itthon maradni ,de ha nincs más lehetőség külföldön kaptam állásajánlatot a tanult szakmában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.