A meteorológusok szerint jelentős esélye van annak, hogy a jövő heti rendkívül zord hideghez többnapos havazás is társul. Egyes előrejelzések szerint húsz centiméter feletti hóréteg is kialakulhat.

Az elmúlt évek legkeményebb téli hete elé nézünk, a szibériai eredetű légtömeg fogcsikorgató hideget hoz hazánkba. Az északkelet felől érkező hideg, száraz levegő egészen Nyugat-Európáig utat tör majd magának – írja az Időkép.

A hosszútávú előrejelzések szerint napok óta esélyes egy hét második felében kezdődő nagy havazás, ennek valószínűsége a friss előrejelzések tükrében elérte azt a szintet, hogy jelentős esélyekről beszélhessünk. A hidegbeáramlást ugyanis egy mediterrán ciklon kialakulása követheti, mely a kellően áthűlt légkörben péntektől kezdődően több napos havazást is okozhat.

Mivel még 5 napra vagyunk péntektől, ezért kialakuló hóvastagságról korai lenne beszélni, egyes modellfutások akár 20 centiméter feletti hóréteg hullását adják, mások teljesen száraz, csapadékmentes idővel számolnak. Ugyanakkor az ensemble (az előrejelzések bizonyosságát vizsgáló) számítások jelentős része vár havazást, vagyis a száraz forgatókönyvnek egyre kisebb az esélye.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Akula
@profon: heeeeeeejjjj, már a tél sem a régi, Profon Profonovics !
profon
Mintha csak magam mondtam volna Akula Akulakovics Akulov !
Tündérrózsa
@Dr. Akula: @profon: Ne sóhajtozzatok, küldök nektek ajándékba egy szamovárt.
profon
Honnan tudtad ,hogy arra vágyunk ? :)
Tündérrózsa
Sok egyedülálló idős ember fog fagyoskodni, éhezni a télen. MIndenki figyeljen a szomszédjára, lehet, hogy ezzel életet menthet.
Tündérrózsa
@profon: Hej, ha ezt a Galuska Galakievics atyuska megérhette volna...
De nem érte meg dadus! Anyuék mindíg ezzel poénkodnak.

Ha kell szamovár, küldök, van a padláson kettő is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.