A közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről szóló, négypárti állásfoglalás-tervezetet szavazott meg csütörtökön Strasbourgban az Európai Parlament (EP) plenáris ülése.

Az elfogadott határozat az EP "súlyos aggodalmát" fejezi ki "a demokrácia gyakorlásával, a jogállamisággal, az emberi és szociális jogok gyakorlásával, a fékekkel és ellensúlyokkal, az egyenlőséggel és a diszkriminációmentességgel összefüggésben". Felszólítja a magyar kormányt: tegyen eleget az Európai Bizottság, az Európa Tanács és a Velencei Bizottság ajánlásainak, és azoknak megfelelően módosítsa az érintett törvényeket.

A voksolásra három határozati javaslatot is beterjesztettek, és ezek közül a szocialisták, a liberálisok, a zöldpártiak és az Egységes Európai Baloldal/Északi Zöld Baloldal (GUE/NGL) nevet viselő radikális baloldaliak indítványa kapta meg a szükséges többséget. A másik két, alternatív javaslatot - amelyet a jobbközép néppártiak, illetve a konzervatívok jegyeztek - a plenáris ülés elutasította.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gugu45
Atha!
2006-értr miért aggódna az Unió???
Németorszéáhban, Franciaországban, Olaszországbab egyszerűen szarrá verték (lőtték) volna a várost romboló csöcseléket! (bocsánat "békésen" színházból hazafelé sétáló embereket!!!) AMIT EGYÉBKÉNT MEG IS ÉRDEMEKÚLTEK VOLNA!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gibgab
@Némó Matróz: 1. Bizonyos értelemben igaz lehet (2002 és 2006-ha így gondoltad).
2. "Freudi elszólás az, amikor az ember olyan dolgot mond, amit ideális helyzetben sosem mondana, ugyanakkor tükrözi belső vágyait, illetve gondolatait." Ezt ma már általános értelemben is használjuk.
3. Szegény Freud! :)))
senkifia68
@Némó Matróz: Hosszú volt a hét vége, de nem feledkeztem meg rólad matróz!
Hát akkor tisztázzuk azt a fogalmat, hogy mit jelent az "ELZAVART"!!! ???
Azt hiszem joggal feltételezem, hogy értelmezési zavarban szenvedsz!
Még Gyurcsányra sem állítanám, hogy elzavarták, pedig ő tényleg választási ciklus háromnegyedénél volt kénytelen lelépni. 2002-ben Orbán alig-alig vesztett úgy, hogy a nagy pofára esése az volt, hogy végig győztesnek hitte a FIDESZ-t. Két nappal a választási eredmények hivatalos kihirdetése után ismerte csak el a vereségét!
És azért erről az időszakról illene tudni azt is, hogy az ország történelmének első negatív választási kampányával nyert akkor az MSZP! Az akkori kampányfőnökük RON WERBER később el is ismerte, hogy az egyetlen céljuk az volt, hogy a FIDESZ vezetőit le kell járatni amennyire csak lehet, ez ugyanis az MSZP egyetlen esélye, hogy Horn után vissza jusson a hatalomba. Keller László a választások után több mint 220 bírósági pert indított FIDESZ-es politikusok ellen, de csupán 3-4 esetben született elmarasztaló ítélet.Orbánra és Varga Mihályra még az APEH-t is ráküldték adó csalás, eltitkolás címén a végén még nekik térítettek vissza.
A 2006-os "elzavarás" pedig pofátlan csalás, beismert hazudozás és a fél világ átverésének a következménye, amibe végül is Gyurcsány bele bukott, az MSZP pedig lemeszelte magát két generációnyi időre.
Némó Matróz
@senkifia68: Elég tisztességesen körülírtad a mondanivalód, még csak bele sem kötök:)
Örülök, hogy s saját véleményeddel tiszteltél meg!
marlin2
@senkifia68: Más már megette a lovat, . . . . .
Nem tudsz napirendre térni afölött, hogy a Forradalmi Jogászparaszt Kormányotok nem azonos Magyarországgal??
senkifia68
@marlin2: "...Más már megette a lovat, . . . . . " - Látom! :-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.