A magyar gazdaságpolitika iránya jó, és bár egyelőre azt nem lehet sikeresnek minősíteni, már "vannak sikerpontok" - állapította meg Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken Brüsszelben, az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozása után tartott sajtótájékoztatóján.

Elmondta, hogy ezen a csúcstalálkozón hosszú idő óta először derűlátó volt a hangulat. Ennek okai közül kiemelte, hogy az Európai Központi Bank által újabban követett, olcsó hiteleket hozzáférhetővé tevő politika alkalmas a bizalom helyreállítására. Hozzátette: a pénteken aláírt új pénzügyi paktum is szerepet játszik abban, az EU és azon belül az euróövezet cselekvőképes tényező benyomását kelti.

A kohéziós pénzekkel kapcsolatban hangsúlyozta: egyetlen fillért sem fog elveszíteni Magyarország a jövő évi uniós felzárkóztatási támogatásból.

Közölte: az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek márciusi ülésén jóvá fogják ugyan hagyni az Európai Bizottság - a központi uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény - azon indítványát, hogy a 2013-as magyar költségvetési hiány várható mértékére vonatkozó brüsszeli aggodalom miatt függesszék fel az abban az évben járó kohéziós keret egy részét, de akkor már a miniszterek előtt lesz az a magyar tájékoztatás is, amely arról szól, hogy a kiigazító lépések miként teszik majd okafogyottá ennek az eljárásnak a folytatását.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@labos: libatolvaj? Hát a székház és nyugdíj tolvaj? Az szerinted smafu? Nagyok a szociális kiadások? Valóban nem 2 év alatt alakult ki a helyzet, hanem 22 év alatt, amiben vastagon benne vagytok ti is, a hozsannázott és égig magasztalt Viktorotokkal és a társaival együtt!
labos
emberek százait tette földönfutóvá a gordonkád, hogy nem fizette ki a liba árt a termelőknek, Az mszp székházra gondolsz amit eladtak és az állam pénzén béreltek maguknak? A nyugdíj rendszert hagyjuk, az volt igazi lopás ,hogy 13évig más használta a pénzemet és az "igazi nyugdíjam" meg továbbra is csak az államtól remélhetem . A végén meg ...,jobban jártam volna, ha a párna alatt gyűlt volna, több marad .Inkább az államnak kamatozzon , ne burzsuj üzletembereknek
Ezeknek a magánnyugdíj biztosítóknak van ám csinos székházuk!
Ha a múltat ragozzuk ,akkor említsük meg azt a 40 év egypártrendszereteket fő problémaként, ami a 22év előtt volt. A ti imádott pártvezíreitek ( medgyessy, gyurcsány, kovács, lendvai a és még sorolhatnánk a végeláthatatlan sort ,akik még most is politizálnak) keze is benne volt rendesen hogy így alakult
nyanya001
Esetleg ha megnéznéd, hogy a volt tiszti kaszinót ki kapta meg
székház céljára...
meg a 12 Állami gazdaságot ki sinkófálta el, meg a MAHIRT, meg a manyup özel 4 ezer milliárdját satöbbi satöbbi
Dr. Felipe
A libajnai csak inas lehetne a fideSS banditák mellett. Ezt már az élet bebizonyította két év alatt.
silber13
@labos: a fityisz székházra gondolok, aminek az ára elillant, holmi dolomit bányák irányába, a rohadtul sáros kollégiumi társakra, akik gazdasági disznóságainak egy éjszaka nyomuk veszett, bizonyos byte hiányok miatt, és így tovább, a lenyúlt 12 TSZtől kezdve a már legendássá vált kocsilízingen át, a szőlőbuliig,meg az ominózus házvásárlásig.
Dr.luigilongo60
@silber13: Lábosokkal ne vitatkozz, cserépedényekkel meg főleg ne!:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.