Franciaország is támogatja a magyar EU-elnökség programját, amelynek középpontjában az európai gazdaság megerősítése áll – közölte a magyar miniszterelnök szerdán Párizsban, miután Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyalt.

Orbán Viktor a francia elnökkel tárgyalt – Ezt érte el a magyar miniszterelnök

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Emmanuel Macron francia köztársasági elnök (b) tárgyalásuk után az Elysée-palotában 2024. június 26-án. A két vezető a július elsején induló hat hónapos magyar EU-elnökség célkitűzéseit tekintette át Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a találkozó után a közmédiának adott interjújában emlékeztetett, európai tárgyalássorozatának harmadik állomásaként, Berlin és Róma után érkezett Párizsba. Magyarország adja az unió soros elnökségét, ezért két témát érintettek: a francia-magyar kétoldalú kapcsolatokat, illetve az EU következő fél évét – mondta.

Berlin, Róma után itt is megkötöttük a megegyezést, megkaptuk a jóváhagyást, hogy a következő fél év Európában a magyar elnökség alatt az európai gazdaság versenyképességének javításáról szóljon

- jelentette be.

Beszámolója szerint szót ejtettek a Nyugat-Balkán bővítéséről is. Elsöprő többségben vannak azok az országok, amelyek a Nyugat-Balkán országait minél hamarabb szeretnék az Európai Unión belül látni, ideértve Szerbiát is, Magyarország dolgozni fog ezért a következő időszakban – közölte Orbán Viktor.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szegény Dzsoni és Árnika
1. Álmodik a nyomor(ult).
2. Éhes disznó makkal álmodik.
3. Fele sem igaz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@verőce21:" Az EB tagjait milyen népszavazáson választották meg politikai képviselőknek...?"
Most volt június 9.-én az a "népszavazás", azaz az Európai Parlamenti képviselők megválasztása, akik megválasszák az unió végrehajtó hatalmát(=kormányát), azaz ugyanúgy működik, mint az országok parlamenti választásai, egy-két kivételtől eltekintve. De példának okáért Magyarországon a győztes párt tesz javaslatot a miniszterelnök személyére, akit aztán az állam elnöke felkér kormányalakitsára, a parlament meg megválasztja a miniszterelnököt, és beiktatja, azaz szavazással megerősiti a kormány tagjait.
Az unióban a három nagy pártszövetség tett most javaslatot az uniós intézményi vezetők személyére...azaz, nem egy párt, és az EP jogosult megszavazásra. Mi is bajod tulajdonképpen, vagy csak nem vagy tisztában az uniós intézmények múködésével?
Pálinkás Pál
@verőce21: az nem népszavazás, sőt, mióta a külhoni paraziták is szavazhatnak, szimplán csalás...
verőce21
@kereső: "Az unióban a három nagy pártszövetség tett most javaslatot az uniós intézményi vezetők személyére" - szóval nem népválasztással lettek megválasztva...!
kereső
@verőce21: Nos, csak szerényen érdeklődöm, hogy azok akik alkotják a három nagy pártcsalád KÉPVISELŐIT!!, azok hogy kerültek oda? Hozta őket a gólya? Vagy hogy? És mi az a "népválasztás"? Azt Magyarországon képviselő: parlamenti képviselő választásnak mondjuk, és még csak véletlenül sem keverjük össze a népszavazással, mert az egy egészen más cselekményt jelöl.
kereső
Azoknak, akik 20 évvel a csatlakozás után még mindig nincsenek tisztában az Eu intézményeivel, működésével, tisztán, szépen és magyarul, érthetően megfogalmazva. Bár a két mondathoz szokottaknak egy kicsit hosszú:
hirklikk.hu/kozelet/nem-konnyu-magyarkent-munkat-kapni-az-europai-unioban/433927
Géza
@verőce21: Az Eu vezetőit a amerikai zsidó bankárok választják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.