A fekete sereg néven ismertté vált banda egyik ártatlanul bebörtönzött áldozatát mentette fel perújítási eljárásban kedden jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla. Szántai Károly és ügyvédje, Jován László egymilliárdos kártérítési pert helyezett kilátásba a magyar állammal szemben az ártatlanul fegyházban töltött hét év miatt.

Az ügyben indult eljárások adatai szerint a fővárosban szállót üzemeltető 60 év körüli férfira 2000 végén szabadította rá a bűnbandát egy helyi rendőr, és miután Szántai nem akart védelmi pénzt fizetni, sorozatosan követtek el ellene bűncselekményeket. Néhány hónap múlva a konfliktussorozat azzal zárult, hogy az őt zsaroló, kirabló, otthona előtt fenyegető bandatagok közül kettőt lelőtt a férfi, az egyik sértett meghalt.

Emiatt Szántait jogerősen 13 év fegyházra ítélték, ebből 7 évet letöltött, mire Jován László indítványára a tábla utat engedett a perújítási eljárásnak, melyben korábban első fokon a Fővárosi Bíróság, kedden pedig jogerősen a tábla is felmentette Szántait a vádak alól, részben a jogos védelmi helyzet fennállására tekintettel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.