Akár több száz ezer forintos bírságra is számíthat majd az, aki kegyetlenül bánik egy állattal, a Vidékfejlesztési Minisztérium javaslata ugyanis háromszorosára, tizenöt ezer forintra emelné az állatvédelmi bírság alapösszegét. A tervezet szerint emellett tilos lesz például madarat vagy halat kör alapű edényben vagy akváriumban tartani, a sziámi harcoshalaknak nem szabad a tükörképüket megmutatni, tilos lesz a kutyák fülét kurtítani, 2016-tól pedig az ebeket nem szabad "tartósan" láncra verni.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bubó
Idézem..." A Kormany.hu-n megjelent javaslat indoklása szerint az európai gyakorlathoz igazítják az állatvédelmi bírság összegét, ..." ,és mikor igazítják az európai gyakorlathoz
a magyar FIZETÉSEKET!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mimre50
Előbb az emberek ügyeit kellene kellett volna már rég megoldani , és aztán a kutyákét vagy más állatokét .A munkát olyan bérezéssel mint az unióban és aztán jönni a büntetéssel .Nem így van és ez már 1büntetés .Akkor lesz egyetértés ha 1 ember lesz e világon .
kukac50
Vannak nagyobb problémák is mint a kutya megkötése vagy szabadon tartása.
Emberek ezrei éheznek az országba,fagytak meg a télen mert tüzelőre nem tellett,
miniszter is gondolkodhatna,a láncra kötött kutya,vagy egy sokadik emeleti garzonba tartott kutya szenved e többet , Vagy talán az elszegényedett emberek,nyugdíjasok munkanélküliek rokkantak. Szeretem az állatokat van 3 malacom egy pulim meg tyúkjaim meg öt cicám,de az állataimtól az embereket többre értékelem. Az emberekért,az emberek jogaiért kell inkább szót emelni mint az állatokért. Persze ha valaki bántja azt sem állom ki szó nélkül.
Emberek megöléséért szabjanak ki milliós büntetést ott szedjék be az adókat!
Fater59
...és ezeket ,a magukat "politikusnak " nevező lényeket ,szabad ?
kerék
Megvan a megoldás!
Veszek vagy 5 harci kutyát, beengedem a cigánytelepre, aztán majd azt mondom kiszöktek, mert nem lehetett megkötni őket :D
keresztapa
@kerék: Ezzel azt állítod,hogy a harci kutyák, képesek lesznek integrálni, az integrálni nem akaródzó cigányokat, vagy a harci kutyák, kényszerítik a cigányokat be a parlamentbe,
guszty
Én azóta nem félek a kutyáktól mióta egy megharapott. Mindig van nálam paprika spré, és jöhet a kutya. Egyszer jött is, lefújtam, és látni kellett volna hogy szántott az orrával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.