Globálisan is vezetővé vált Magyarország a fogászati turizmus területén mostanra egyes becslések szerint. Európában már évek óta vezetőnek számít az ország, most azonban a globális listán eddig élen álló, az amerikaiak által kedvelt Mexikót is sikerült megelőzni. A szektorban ugyanakkor igen éles a verseny az országok között, így egyre fontosabb szerep...

Feltöltő: veddamagyart.info
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ottó-mottó
Nincs itt valami ellentmondás? Magyarország a fogatlanok országa, elég ha megnézel egy megszólaltatott átlagembert, szinte biztos, hogy hiányzik néhány foga. Tisztelt politikusok, nincs itt valami gond az egészségüggyel?
Zsoel
@ottó-mottó: Nem rólunk van szó, hanem a hozzánk fogászati kezelések végett érkező külföldiekről. Ami a viszonylag gazdag, jobb módú nyugat-európainak (ezek főként osztrákok, svájciak, németek) kedvező árú, sőt mondhatni olcsó, ám ennek ellenére magas minőségben elvégzett kezelést jelent, az az átlag magyarnak megfizethetetlen. Ez ma már egy iparág.
Mondok egy példát: a zürichi Thomas Hübeli úgy dönt, hogy ideje némi karbantartást eszközölni a fogain. Egyszerűen bejelenti hazulról az igényét, elmondja, mit és hogyan akar. A fogászat (jobban mondva fogklinika) megszervezi az utazását, az ittlétét, ide- és haza is utaztatja. Idejön tehát a svájci, és mondjuk egy 3 napos (teljes szállodai ellátással, fürdőzéssel, masszázzsal stb. egybekötött) fogászati "túráért", melynek során a teljes fogsorát rendbe hozzák, kijavítják, kifehérítik stb., fizet - mondok egy összeget - mindennel együtt kétmillió forintot. Ezt odahaza, semmivel sem magasabb színvonalon, de pusztán azért, mert Svájcban van, 4-5 millió forintnak megfelelő franknál olcsóbban nem úszná meg. És míg kétmillió forintot aránylag könnyen ki tud fizetni, a kétszeresével már bajban lenne. Hát akkor hülye lesz nem eljönni mihozzánk. Mondom, erre most már egész iparág épült. Én csak tudom: a mellettünk fekvő, határ menti kisvárosban, Mosonmagyaróváron vagy 5 ilyen fogklinika is van, elég nagy forgalommal.
A magyarok számára pedig (bár tagadhatatlanul lenne mit javítani a szájhigiéniai ismereteinken, hiszen sokkal könnyebb és olcsóbb a fogakat megtartani, mint megjavítani) még a 8-10000 forintos tömést is gondot jelent kifizetni, miközben a húzás ingyenes. Hát akkor mit csodálkozol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.