Mádl Ferenc az életét adta a szabadságért: élt érte, élt benne, élt vele - mondta Orbán Viktor kormányfő szombaton a néhai köztársasági elnök síremlékének felavatásán, a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

A miniszterelnök beszédében a nemzet egyik hősének nevezte az egykori államfőt, emlékeztetve, hogy Mádl Ferenc tavaly éppen a hősök napján, május 29-én hunyt el. A síremléket katonai tiszteletadás mellett, a katolikus egyház szertartása szerint avatták fel, és Mádl Dalma, a néhai államfő özvegye, valamint Áder János köztársasági elnök leplezte le.

"Amikor hőseinkre emlékezünk, legtöbbször szobrok mellé, emlékművek tábláihoz vagy éppen börtönök falához állunk. Olyan helyekre, ahol szívbemarkoló az áldozatnak még csak az emléke is. Mádl Ferenc elnök úr azonban nem mártírhalált halt a szabadságért, hanem valóban az életét adta érte: élt érte, élt benne, élt vele" - mondta Orbán Viktor.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Mit fog mondani "scmidt pál újratemetésén"?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DR Eric CARTMEN
Komolyan kérdezem, ezeket a baromságokat az alcsúti géniusz maga találja ki, vagy írja neki valaki??
Pálinkafőző Rézüst
@DR Eric CARTMEN: írják neki. Ennyi pénzért ő nem irkál. Ezért olvas dadogva, mert akkor látja először a szöveget. Bár ilyen olvasás tudással anno a mi időnkben másodikban megbuktatták volna.
DR Eric CARTMEN
@Pálinkafőző Rézüst: Köszönöm. Minket valószínű tényleg megbuktattak volna, de alcsúton örültek, hogy a teknővájó megtanulta a betűket egyáltalán.
Pálinkafőző Rézüst
@DR Eric CARTMEN: Végigolvastam az általam egyébként tisztelt ex-elnök úr életrajzát:
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1dl_Ferenc
Semmiféle szabadságharcot nem vívott szegény.
A feleségét nem értem, hogy belemegy és engedi ezt az emlékgyalázást. Mert ez az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.