Magyarországot azért érte pénzügyi támadás 2011 októbere és 2012 tavasza között, mert nem a lakosságra és a magyar vállalkozásokra terhelte, terheli négy év alatt a 3 ezer milliárd forintos takarékossági csomagot - mondta képviselői kérdésre válaszolva Matolcsy György a parlament gazdasági és informatikai bizottsága hétfői ülésén.

"Azért érte előre tervezett pénzügyi támadás Magyarországot, mert érdeksérelmet okozott azoknál, akikre ezt a közel 3 ezer milliárd forintos terhet ráraktuk, ezért kapott háromszoros bóvli minősítést az ország" - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter.

Úgy fogalmazott: ha november 17-én az S&P-leminősítést nem állítjuk le - ekkor fordult az IMF-hez Magyarország - akkor más ősz és tél köszöntött volna az országra, és emellett nagyon sokba került volna.

"A hitelminősítők leminősítése nem biztos, hogy azt jelzi, hogy a kormány rosszul működik. Azt jelzi: valakinek a tyúkszemére rálépett a kormány, mégpedig a pénzügyi rendszerek, szervezetek, intézmények tyúkszemére" - mondta Matolcsy György.

Egy másik kérdésre kijelentette: az első negyedéves 0,7 százalékos GDP-csökkenésből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, lehet, hogy a második negyedéves mutató is negatív lesz, de azután növekedésnek indulhat a GDP.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
A jó hazug édesanyádat te idióta állat! Hogy egy emberi lény, hogy a bánatos anyja valagába lehet ennyire cinikus??? Hogy a jó istenbe lehetett ez az ország olyan hülye, hogy egy ilyen mocsok bandát szabadított önmagára. Hogy azokba, akikbe az elvakított tömegek a bizalmukat helyezték, hogy szorulhatott ennyi "leszarom a választóimat" rosszindulat??? Arrogáns , kókler tolvaj banda!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@kkalman: Egy dologban egyet értünk. 100 ezer nettó alatt ma senkinek nem volna szabad keresnie. Nálam a takarítónő ennél kicsivel többet is keres, a legmagasabb bér pedig az 500 ezret is meghaladja nettóban. Ezek mind munkás, ill. szakemberek, tehát Orbán egy kulcsos adója éppen nekik tett jót, nekem már nem sokat jelentett, szinte az egész különbözetet a beteg gyerekek számára utalom. Egyedül az adójóváírás kivezetése nem volt jó ötlet, de aki nálam például nem éri el a 300 ezret, annak kompenzáltam hogy ne kereshessen kevesebbet. Márpedig a többség a magasabb kategóriában van, vagyis a dolgozóim jártak jól, pedig több a létszám mint 200 fő. Ha valami egyedit alkot az ember, és a piacokat is meg teremti hozzá, mindezt külföldön, akkor semmi nem lehetetlen. O.V. pedig jó úton halad, lehet hogy annyira utálom a Kádár rendszer végett az mszp - t is hogy kissé elfogult vagyok néha, de ez van. Nem kell velem egyetérteni, és kész.
entero
@kkalman: Még annyit, hogy ez az "örök ellenzéki" számomra mindig is megmosolyogtató volt.
kkalman
@entero: Nincs okom azon meditálni, hogy mivel is foglalkozol, hogy meg tudod adni a dolgozóidnak a tisztességes fizetést. Te azon kevés vállalkozók közé tartozol, akik nem eljutottak már arra a szintre, hogy megértik, hatékony termelés csak akkor várható el a dolgozóktól, ha a munkáját meg is fizetik. Sajnos nálunk, ahol lakok, ez nem jellemző. Én, mondjuk hátrányos helyzetű vagyok munkavállalói szempontból, az egészségi állapotom miatt. Jellemzően csak olyan munkáltatókkal találkoztam az elmúlt 24 évben, mióta leszázalékoltak, akik a rehabosoktól a minimálbérért sokszor két ember munkáját követelik meg. Ez nem rendszer, vagy főleg kormány függő, ez rendszer és pártsemleges. Így talán nem olyan mosolyogtató az örök ellenzékiség számodra sem. de az egészségeseket foglalkoztató munkáltatók sem fizetnek többet a minimálbérnél, és még azt sem fizetik ki, ami a törvény szerint minden munkavállalót megillet. Itt elsősorban az ingázók költségtérítése az amit szívesen lenyelnek, azaz, nem fizetnek. Gondolhatod, mennyire lelkesítő dolog, hogy a nettó 60 ezer forintból alig 40 ezret visz haza a dolgozó, a többi az utazásra megy el. Ezért sokszor 10-12 órát kell dolgozni, esetenként többet is, minden plusz juttatás nélkül.
A Kádár rendszer pedig egy hosszabb elemzést igényelne, hogy az miért is olyan volt, amilyen volt. Egyet nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha már szóba került, ha nem ő vezeti az országot '56 után, sokkal keményebb lett volna a szocializmus nálunk is, mint amilyen volt.
kukac50
„kézzelfogható lépéseket” vár a magyar kormány részéről – két dolog derül ki – írja a Magyarország és az IMF: Washingtoni törlés című bejegyzésben a blogíró Adam LeBor. Az egyik, hogy semmiféle támogatás nem fog érkezni az IMF részéről, ha Magyarország nem változtat hibát hibára halmozó gazdaságpolitikáján. Gondolkodni kellene és nagyon gyorsan az emberek érdekeit néző döntéseket hozni.
entero
@kkalman: Sajnos tudom mik ma a viszonyok az országban, és amint nagyon is helyesen írod, nem feltétlenül kormányfüggő hogy egy vállalkozó miként bánik az emberekkel. Azt hiszem én azért is vagyok ilyen, mert kemény munka és komoly szakmai tudás van már a hátam mögött, engem nem odalöktek egy íróasztal mögé mert oda is kell valaki. Ha van komoly profit, akkor abból a termelést végző embereknek is kell profitálniuk, nem csak a termelés irányítójának, kiagyalójának. Az elégedett munkaerő bármit képes megcsinálni, még a hétvégéjét is feláldozza sokszor, és teljesen önszántából. Nagyon nem mindegy milyen a munkamorál egy üzemben. Az utazási költségtérítés nálam 80 % - ban történik, és senkinek nem kell félnie az új munkatörvénykönyv miatt sem, mert azt én határozom meg. Aki szülni megy, visszajöhet, ha valaki beteg nem lesz elküldve, és a többi. A vállalkozók szemlélete hogy minél jobban alázzuk meg a munkás embert, gazdagodjunk meg belőlük, és mindezt még tetemes adócsalással is tetézik. Látod, az ilyen emberekre ráférne a NAV erőteljes fellépése, és a szegény minimálbéren tengődő dúsgazdag vállalkozó mindjárt leszállhatna a valóságba, miszerint a munkája csak annyit érne amennyit dolgozott is. Sok esetben ez a semmivel volna egyenlő. Vannak ismerőseim a vállalkozói szférából, és örömmel látom hogy egyre többen vagyunk aki így gondolkodunk, csak sajnos még mindig nagyon kevesen. Persze egy éppen hogy kijövő kisvállalkozótól már az is dicséretes hogy ugyan minimálbérért, de legalább munkát biztosít embereknek, hiszen ma örülhetnek azok akiknek egyáltalán van munkájuk. A tisztességes bánásmódot pedig minden becsületesen dolgozó munkavállaló megérdemelné.
kkalman
@entero: Mint írtad, kevesen vagytok még tisztességes vállalkozók, sajnos. A NAV legtöbbször az igazán kis vállalkozókat találja meg. Azokat, akik épphogy meg tudnak élni abból, amit csinálnak. A kis stílű, a dolgozóit semmibe vevőket pedig valamilyen oknál fogva max. kamu ellenőrzésekkel zaklatják.
Nekem nem is a Te fajtáddal van a problémám, meg nem is az alig létezem típusú vállalkozókkal, hanem a kettőtök között elhelyezkedőkkel. Ők azok, akik miatt nem fejlődik az ország, elégedetlenek az emberek, és akik már éltek a Kádár rendszerben is nosztalgiával gondolnak vissza arra a korra. Sőt, továbbmegyek. Az ilyenek miatt nagyon sok fiatal is, olyanok, akik a rendszerváltás környékén születtek, '85-'93 között, a Kádár rendszert kezdi dicsőíteni.És ha már a fiatalok is a múlt szépségeit kezdik előtérbe helyezni, akkor elmondható, hogy az országban nem jó irányba mennek a dolgok.
Kívánom, hogy egyre több hozzád hasonló szemlélettel megáldott vállalkozó legyen az országban, Neked meg további sikereket a további munkádhoz, és, hogy továbbra is ilyen szemlélettel vezesd a cégedet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.