Háromszázmilliárd forint értékű, a munka világát érintő, tehercsökkentő csomagban állapodott meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Fidesz-KDNP-frakció - jelentette be csütörtökön Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, közölve egyebek mellett azt, hogy a kisadózók esetében egy tételes adó váltja ki az eddigi terheket, és hasonló lépés várható a 25 dolgozónál kevesebbet alkalmazó kisvállalkozóknál is.

Csökkennek a terheik a 25 év alatti, az 55 év feletti és a képzettséget nem igénylő, fizikai munkát végzőknek is, mégpedig úgy, hogy a legnagyobb kedvezményt az alacsony bérűek kapják majd - részletezte Rogán Antal a 2013-as költségvetést érintő lépéseket.

A kisadózók tételes - az evára hasonlító - adója az összes eddig általuk fizetett teherformát felváltja majd - mondta, a kisadózókra pedig példaként említette a cipészeket, fodrászokat, újságírókat, akiknek így csökkennek adózási terheik. A 300 milliárd forintos program a költségvetési hiányt nem érintheti - húzta alá a kormánypárti politikus.

A tájékoztatón Harrach Péter KDNP-frakcióvezető hozzátette azt is, hogy a kereszténydemokraták kérése alapján a tartósan munkanélkülieknek és a kisgyermekes édesanyáknak is adócsökkentést javasoltak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
álomvilágban élnek ezek, az ilyen infantilis példáikból is látszik. hát hány cipész van az országban? van még egyáltalán olyan, hogy cipész, aki főállásban meg is él belőle? áruházban vesz mindenki ma már cipőt, ha szétmegy dobja is el. meg a fodrász, az aztán nagyon adózós szakma. egy bejáratott fodrász a vendégeinek a 90% -át ismeri, ergo hülye lenne számlát adni nekik. papíron van napi 2 hajvágása, a valóságban meg 12.
KöBüKi
Rogán ettárs meghülyült.!!!
Borzalmas,egy tartósan munkanélkülinek egyáltalán van fizetendő adója? - amikor megélni sem tud.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.