Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán Hatala József országos rendőrfőkapitány annak, aki segít kézre keríteni a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata gyilkosát.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán este a rendőrség internetes oldalán közölte: a díj annak fizethető ki, aki olyan adattal rendelkezik, amelynek segítségével az elkövető azonosítható, valamint megalapozottá válik bűnösségének gyanúja. Hozzátették: a nyomravezetőnek vállalnia kell, hogy tanúként részt vesz az eljárásban, a védelméhez szükséges intézkedéseket a hatóság megteszi.

A rendőrség korábban közölte, hogy a vasárnap hajnal óta eltűntként keresett Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerdán délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen. Az első adatok szerint a nőt megölték, a körülményeket vizsgálják. Az ügyben emberölés megalapozott gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amelyet külön nyomozócsoport végez.

A Blikk úgy tudja, hogy az áldozatot halála előtt megbecstelenítették. Elképzelhető, hogy gyilkosa máshol ölte meg és csak szerdán vitte oda a tettes. A környék ugyanis kutyasétáltató hely, az ebek pedig már korábban rátaláltak volna a testre – írják a lap mai számában.

A PécsMa.hu szerint egy külföldi diák is gyanúba keveredett.

A rendőrségen dolgozó pszichológus eltűnéséről több pécsi internetes portál is beszámolt. Az édesapa, Bándy Pál azt mondta: a lánya és barátai szórakozóhelyen ünnepelték egy barátnőjük születésnapját. Az apa szombat este beszélt a lányával telefonon. A portálok abból, hogy Bándy Katát a Király utcában még rögzítették a térfigyelő kamerák, arra következtettek: a nőt mindössze néhány száz méter választotta el attól, hogy a lakásához érjen.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére azt mondta: a rendőrséghez érkeztek és érkeznek lakossági bejelentések elektronikus levélben és telefonon Bándy Kata eltűnésével összefüggésben. Hozzátette, hogy ezeket az információkat megvizsgálják, ellenőrzik.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
@Feraj49: Remélem minél hamarabb megoldódik ez az ügy, ki lehetett ez a rohadék.
De ez éppen olyan, mint a francia lány eltünése Pesten. A kamera még mutatja, aztán pár perc múlva megölik. Nagyon hasonlít az ügy egymásra. Tudta a rohadék, hogy hol van a kamera.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
@Kutyafüle: Nem kell nagyon járatosnak lenni abban,hogy hol vannak a kamerák elhelyezve,nagyon is láthatóak.Talán el kellett volna azokat rejteni ,és nem tudatni a lakossággal.Esetleg többet is "hazudhattak volna" meddig van kiépítve.
Utólag már csak okoskodni tudok.Nagyon sajnálom a történteket.Remélem "sajnálni fogja az elkövető is".Azért a párperc kéjért megérte neki ,egy gyilkosságot elkövetni ? Én elfogult vagyok,ezért halálra ítélnem ha lehetne ! Nagyon barátságos, aranyos,segítőkész és mindig mosolygós lányról van szó.Személyesen ismertem.Pedig a munkája nem is olyan egyszerű volt. Kata nem ezt a "sorsot "érdemelted ! Ismételten részvétem a szüleinek.
Kutyafüle
@Feraj49: Tudod, amit leírtál, abban benne van egy kicsit a válasz is a tragédiára.
Amikor ment haza, a rohadék leszólította, és valamit kérdezett tőle. Mivel a lány alapból kedves, barátságos segítőkész, fel sem merült benne, hogy ez a valaki rossz szándékú egyén. Szóba állt vele, gyanútlanúl. Csak így tudom elképzelni, persze ez csak az én elméleteim, őrajta már nem segít, sajnos.
Dulcinea
Aljas nyomorult gazember! Remélem a börtönben nagyon megkínozzák, mert a halál az most túlon túl kegyes cselekedet lenne!
kkalman
Remélem, hamar elkapják a tettest, vagy tetteseket (nem kizárt a több), és bent a sitten betörik őket, hogy a fing csak halk sóhajként tud távozni belőle (belőlük).
Részvétem a családjának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.