Vizsgálja a pénzügyi felügyelet a hitelintézetek egyoldalú szerződésmódosításait. „Már minden szórakozásomról lemondtam, igazságtalan, hogy mindig a kisembereknek kell többet fizetniük" – kesergett a Blikknek Róbert, aki évek óta nyögi a hitelét. A devizahitelesek egy részére újabb álmatlan éjszakák is várhatnak, mert több bank növelte a svájcifrank-hitel kamatait. Drasztikus, 1,25–1,75 százalékpontos emelést hajtott végre az AXA Bank július elején, írta az azenpenzem.hu című honlap. A Raiffeisen egyes ügyfeleire 0,59 százalékpontos emelés várhat, míg az FHB június 18-án fél százalékponttal drágított. Ez azért is bosszantó, mert a térségben mi fizetjük a legnagyobb kamatokat; ezek Lengyel- és Csehországban például 1-2 százalékponttal alacsonyabbak. A szakértők szerint a különbség oka, hogy nálunk több a rossz adós, és Magyarország kockázatosabb befektetési terep.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Vajon Romániában, ahol az OTP a nálunk alkalmazott hitelkamatnál jóval alacsonyabb kamatra ad kölcsönt, mennyivel kevesebb a rossz adós?
gabrella
Lassan nem csak a szórakozásról mondhat le, hanem az összes vagyonáról és amire hitelt vette fel.
Olyan csapda a chf-es hitel amiből nincs kiút.
verőce21
@Január: A minap hallgattam egy neves pénzügyi szakembert a Mo.-i bankok derék, áldozatkész helytállásáról. A szívem majd megszakadt értük az előadása alapján.
turul72
Elég érdekes, hogy pont most emelnek, mikor elkezdődnek az IMF tárgyalások, s talán egy kis levegőhöz jutna a jónép a várhatóan javuló árfolyamok következtében. De ezeknek semmi sem elég, mindenképpen meg akarják folyatni a zembereket :(
Dr.luigilongo60
Egy kollégám mesélte, hogy bebattyogott tavaly a "picsányi" bankba, mivel hogy át szerette volna váltani a CHF hitelét forintosra.
Az ügyintéző mosolyogva közölte vele, hogy a jelenleg havi 40 ezres törlesztője így 70-re ugrik.Kollégám naivan megkérdezte, hogy akkor a futamidő legalább csökkenni fog?
Válasz:nem,nőni.
Akkor most mi van???
Csendben jegyzem meg, az Én Chf hitelem törlesztője jelentősen apadt az utóbbi hónapokban.
turul72
@Dr.luigilongo60: az én törlesztőm nem csökkent. Sőt egy apró példa arra, hogyan fognak meg minden "jogos" forintot.
A törlesztőm 07.05-én volt határidős. 07.03-án befizettem a lízingcég bankjába, tehát nem egy kis postán, vagy a világ másik végén. És hála a gyors pénzmozgásnak, így is elkéstem, és fizetnem kell 24 Ft késedelmi kamatot. Mert tudjuk jól: Ami jár, az jár (S:P:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.