Több tucat családnak segített rendszeresen kisebb ajándékokkal és sok gyereket tanított az a 17 éve Szolnokon élő amerikai nő és férje, akit kiskorú veszélyeztetése miatt vettek őrizetbe. A jókedélyű férfit rengetegen ismerik Szolnokon, az embereket arról győzködte, hogy a világot Isten teremtette, a gyerekeket angolra és hittanra oktatta. Tavasszal minden megváltozott, néhány lány elkezdött görcsölni gyülekezettől.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

a Pepita
@Zsoel: Szerintem is egy kissé zavaros a sztori. Egyrészt a sok nyilvánosságra került, egyházi személyekhez köthető gyermek molesztálás miatt sok ember hajlamos elhinni első olvasatra a történetet. Másrészt tanár férjem történeteiből tudom, hogy mi mindenre képesek 12-14 éves gyereklányok, csak úgy brahiból. Már nem egy férfi tanár életét tették tönkre. Remélem kiderül az igazság...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
a Pepita
@Zsoel: Azonkívül jó magyar szokás szerint átestünk a ló túlsó oldalára...Amikor hitelt érdemlő jelzések jöttek egy papról, hogy az "engedjétek hozzám a gyermekeket" hittételt ööö sajátosan értelmezi, akkor homokba dugva a fejünket nem akartuk elhinni. Most ott tartunk, hogy egy férfi nem simogathat meg egy gyereket úgy, hogy gyanakvó pillantások ne kísérjék. Beteg világ ez mindenképpen.
Zsoel
@a Pepita: Ami azt illeti, számtalan katolikus papot is elmozdítottak már ilyen (alaptalan) rágalmak miatt... csak ezt nem verik nagydobra. Ott is jó módszer az ilyesmi: ha megharagszol egy papra, terjeszd róla, hogy pedofil hajlamai vannak.
Sajnos igazad van abban, hogy ezeket az ügyeket nyíltabban kéne kezelnie az egyháznak, és a bűnösöket szigorúan megbüntetni, mert amíg ilyen módon áll hozzá a kérdéshez, addig nagy támadási felületet fog nyújtani maga ellen. Én is katolikus vagyok, de belátom, hogy a cölibátus eltörlése, a papok házasodásának fakultatívvá tétele elkerülhetetlen lépés kéne hogy legyen az egyházban, és a bíborosok tanácsának azonnal napirendre kéne tűznie a kérdés megtárgyalását. Ugyanúgy szigorúan kéne kezelni a homoszexuálisok, pedofilok kiszűrését is, ugyanis (bár nem bizonyított tény, de itt-ott elejtett megjegyzésekből következtetni lehet rá) néhányan, akiknek ferde hajlamaik vannak, eleve azért mennek papnak, mert az egy köztiszteletben álló, magányos személyiség, akire nem gyanakszanak (vagy legalábbis sokáig nem gyanakodtak), viszont sokat foroghat gyerekek közelében. Az ilyenek hoznak aztán szégyent a papi öltözékre és azokra az emberekre, akik tényleg komolyan vennék a fogadalmaikat és a hivatásukat... és sajnos az egyház, ahelyett, hogy kizárná őket, inkább összezár, és körömszakadtáig védi az arra méltatlanokat is, mivel kevés a pap (nagy részben azért, mert a cölibátust senki sem akarja vállalni... ördögi kör, de ezen csak a vaskalapos, maradi gondolkodásmód felszámolása segíthet). Ez tagadhatatlanul tűrhetetlen állapot, amely azonnali változtatást igényelne.
a Pepita
@Zsoel: Érvelésed briliáns, (ál)naiv kérdésem, hogy a katolikus egyház vezetése vö. Vatikán ezt mikor hajlandó belátni, beismerni...Magam a vallását nem gyakorló református vagyok, (ezt is kb. 20 éves koromban tudtam meg) de egyelőre nem úgy látom, hogy a katolikus egyház bármiféle reformra nyitott lenne. Talán a híveknek kellene nyomást gyakorolni a vezetőikre...
Zsoel
@a Pepita: Ha ez megnyugtat, én helyi szinten próbálkozom is vele. :D Sőt, a plébánosunk még nagyjából egyet is értene velem (elég szabadszájú, nyílt ember), csak hát egy egyszerű falusi papnak nem sok beleszólása van ebbe. Erdő Péterhez pedig nincs bejárásunk, és még ő is csak egy bíboros lenne a sok közül, nem beszélve arról, hogy a végső döntés joga amúgy is a pápáé. XVI. Benedek pedig ebben a kérdésben sajnos roppant konzervatív, és nem hiszem, hogy rá lehetne venni arra, hogy lépéseket tegyen az ügyben. (Nem is véletlenül választották meg épp őt...) Talán majd a következő pápától remélhetünk valamit.
a Pepita
@Zsoel: Szerencsét és kitartást kívánok neked...
piszkos 12
Vatikánban is fordult már ilyen elő meleg pap vagy pedofil nem lehetetlen semmi.Itt ref kat az mindegy akiben benne van egy hajlam nem számít ,hogy van feleség reformátusnál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.